Date night met je kind; super gezellig!

Een tijdje geleden ging ik met Ravi naar het theater. Naar de voorstelling ‘De Familie van Nielie breekt de tent af’ van theatergroep Kwatta. De voorstelling was op een zaterdagavond om 19:30 uur in de Schouwburg Hengelo. Ik vond dat eigenlijk best een beetje laat voor een 6+ voorstelling. Maar goed, voor een keertje kon dat wel. En dat het erg laat werd, maakte het voor Ravi natuurlijk heel bijzonder! We maakten er een gezellige date night van, incl. een etentje voor twee bij de Twee Wezen in Hengelo.

Gezinsuitjes vs. één op één uitjes

Als gezin doen wij vaak dingen met elkaar. Vooral in het weekend omdat we dan alle vier samen zijn. Dan gaan we wandelen, naar de bios, spelen we een spelletje of gaan we uit eten. Ik doe ook veel dingen alleen met de jongens, omdat Bram meer werkt. Dan gaan we naar Avontura, kleuren we aan tafel of bezoeken we het speelbos bij Hof Espelo. Maar wat we bijna nooit doen, is één op één op stap met één van onze kinderen.

Bram neemt Ravi op zaterdag vaak mee naar voetbal en dan zit ik met Bodhi thuis op de bank of aan tafel. Maar ik kan dat niet echt een één op één uitje noemen. Toen Bodhi nog niet op school zat nam ik hem wel eens mee een rondje fietsen of we gingen samen boodschapjes doen. Maar nu ze beide op school zitten heb ik ze vaak tegelijk thuis. Dan komen één op één uitjes er nog maar weinig van. Jammer, want ik vind alleen zijn met je kind super belangrijk. Omdat je op deze manier je kind beter leert kennen, zonder dat de ander ertussendoor tettert. Je kind krijg echt de kans om zichzelf te laten zien en om een gesprek te voeren.

Date night met je kind

Zo ontzettend gezellig, een date night met je kind

Als ik samen met één van de jongens ben, dan heb ik meer aandacht. Zelfs al tekenen we of spelen we een potje memorie aan tafel. Dit samenzijn is zo fijn. Totdat de ander thuiskomt en alle rust weer is verstoort. Daarom kun je beter met één kind op stap gaan. Uit huis, even de weide wereld in.

Date night met je kind

Op stap met je kind. Vaak vergt dit nogal wat planning, want er moet natuurlijk wel iemand voor je andere kind(eren) zorgen. In ons geval was Bram thuis bij Bodhi. Ze gingen samen in bad, aten pizza en maakten er een gezellige mannenavond van. Ravi en ik maakten ons mooi, we deden een geurtje op, kamden onze haren en stapten om 17:45 uur in de auto. Bij de Twee Wezen zochten we een rustig plekje op. Ravi bestelde stokbroodjes met zout (i.p.v kruidenboter) en een glas cola.

Date night met je kind

Ravi bestelde een stokbroodje met zout

Ik was wel even aan het bedenken hoe we dit qua tijd zouden doen. Want wanneer je, als volwassenen, uit eten gaat, dan neem je de tijd. En als je tijd over hebt drink je nog een wijntje of kopje koffie. Maar kinderen willen niet zo lang aan tafel zitten te wachten. Dus ik nam ongeveer één uur voor het eten. Dan zouden we rustig naar de Schouwburg kunnen lopen. Want in de lobby was er van alles te doen voor de kinderen die naar de voorstelling gingen, deze wachttijd zou zo op zijn.

Ravi bestelde een kindermenu, gelukkig is de kaart van de Twee Wezen heel kindvriendelijk. Ik bestelde een luxe salade en na het eten wilde Ravi natuurlijk ook nog een toetje. Hierop moesten we even wachten, want het was druk op zaterdagavond. En zo kwamen we dus bijna te laat… Helaas geen spelletjes in de lobby voor ons, maar meteen door de zaal in.

Date night met je kind

Theatergroep Kwatta in de Schouwburg Hengelo

Jongenspraat

Ik probeerde tijdens onze date night het gesprek een beetje warm te houden. Ravi is een echte prater, hij praat non-stop. Maar een echt gesprek, met één onderwerp, zit er niet in. Ik wilde hem een beetje uithoren over meisjes, over school en voetbal. En binnen de kortste keren kreeg ons gesprek weer een geheel andere wending. Hoe dan ook was het zo gezellig met elkaar. Mede omdat ik aan Ravi merkte dat hij het zo bijzonder vond. Dat we samen op stap waren, dat Bodhi al in bed lag, dat het donker was en hij nog op straat liep.

De voorstelling was superleuk, grappig, muzikaal en creatief. Aan het einde stonden we op om te klappen en hierna liepen we de zaal uit. Ik keek op mijn horloge en zag dat het 21:30 uur was. Ohhhh, best laat! Samen liepen we terug naar de auto en reden we in het pikkedonker naar huis. Om 22:00 uur lag Ravi eindelijk in bed. Hij vond het zo leuk dat we alleen waren, alleen met z’n twee!

In deze blog vind je meer kindvriendelijke restaurants in Twente waar je samen met je kind naar toe kunt. 

Date night met je kind

Om 21:40 liepen we naar de auto, onze date night was echt zo gezellig!

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.