Vettt ontdekt: Waterfonteinen Gronau

Wat een zomer is het zeg! Ik heb al zoveel zwembaden gezien, maar de fijne waterfonteinen Gronau die waren er dit jaar nog niet van gekomen. Ken jij ze al? Deze verborgen schat bij onze Oosterburen? 

Perfect bij zomers weer: Waterfonteinen Gronau

Ik was wat aan het appen met een vriendin. Ze vroeg zich af of ik nog wat leuks wist om te doen met het warme weer. Iets anders dan een zwembad. Ineens kwamen de waterfonteinen bij mij op. Dat is niet heel gek, want een aantal Vettt-lezers tipten me de laatste tijd al. Het is alweer 3 jaar geleden dat ik bij de waterfonteinen geweest ben. Gek genoeg is het bij die ene keer gebleven. Op de één of andere manier zit deze Duitse hostpot gewoon niet on top of my mind. Geheel onterecht, want het is echt een aanrader!

LAGA Park Gronau

Je vindt de waterfonteinen Gronau bij het LAGApark. Dat zit eigenlijk recht tegenover het Rock and Pop museum en het centraal station. Yes, je kunt dus ook met de trein gaan! Ik voerde ‘LAGA park’ in in Google maps en dat bracht mij op een parkeerplek bij een hele gave speeltuin. Je loopt die speeltuin door en dan zie je in de verte de fonteinen al sproeien. Neem trouwens wel zwemkleding, handdoeken en droge kleren mee want het is wel echt de bedoeling dat je (kind) door de fonteinen rent of in één van de badjes ligt te badderen. We begonnen heel enthousiast aan dit avontuur, echter na 10 minuten kwamen er een paar donkere wolken aan. Niet veel later begon het enorm te stormen, zo zaten we ineens heel snel weer in de auto.

Waterfonteinen Gronau

Speeltuin bij het LAGA park.

En dat was jammer. Want ze waren nog lang niet klaar met die fonteinen. En de speeltuin waar we op de heenweg doorheen liepen was ook opgevallen. Die moeten we voor een volgende keer bewaren, want binnen no-time zaten wij weer in de auto. De speeltuin

Speeltuin Gronau

Fotocredits: Marijn Dikken. Zo kunnen jullie toch nog een glimp van de speeltuin meekrijgen 🙂

Openingstijden Waterfonteinen Gronau 2020

Het LAGApark is een park waar je altijd wel naar binnen kunt, maar de fonteinen die staan niet altijd aan. Het schema voor 2020 is: Maandag – Freidag 11.00-15.oo uur de kleine fonteinen en van 15.00-18.00 uur de grote fonteinen. In het weekend zijn de grote fonteinen van 11.00-18.00 geopend. 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Avatar
  Jorien
  juli 29, 2018

  Ik kan nergens entree prijzen vinden kan jij me die vertellen ?

  • Vettt.nl
   Vettt.nl
   juli 30, 2018

   Gratis! Het is soort van openbaar park…