Stoere vaderdag uitjes in Twente: tips voor een onvergetelijke dag!

Door

Vaderdag is dé perfecte gelegenheid om vaders in het zonnetje te zetten en samen iets bijzonders te doen. In de prachtige omgeving van Twente zijn er heel veel bijzondere en avontuurlijke en unieke activiteiten die kinderen samen met hun vaders kunnen beleven. Dat doe je natuurlijk niet op de dag zelf, want dan ben je op het Bengelfestijn :-). Geef het tegoed voor op een later moment. Hieronder vind je een aantal gave vaderdag uitjes in Twente.

1. Vader-kind nachtje weg

Geef vader quality time met jouw kind(eren)! Hoe leuk is het voor ze om samen herinneringen te maken. Enne…dat jij even tijd voor jezelf hebt is een hele fijne bijkomstigheid! Zelf ben ik fan van de Sterrenkubus in Lattrop en van Camping Meuleman in De Lutte.

Sterrenkubus in Twente
Voor vaders die van natuur en sterren kijken houden, is een overnachting in een sterrenkubus bij Erfgoed Bossem een geweldige ervaring. Deze bijzondere accommodaties bieden een panoramisch uitzicht op de nachtelijke hemel, waardoor jullie samen de sterren kunnen bewonderen. Het is een unieke kans om de band met je vader te versterken onder de sterrenhemel. Naast de kubussen zijn er ook andere hele vettte accommodaties beschikbaar. Kijk zelf maar: Erfgoed Bossem. 
Sterrenkubus

Kamperen in een Yurt bij Camping Meuleman
Als jullie avontuurlijk zijn ingesteld, overweeg dan een nachtje kamperen in een yurt bij Camping Meuleman. Deze traditionele Mongoolse tenten zijn comfortabel en gezellig, perfect voor een bijzondere kampeerervaring. Omringd door de natuur kunnen jullie samen genieten van rust en eenvoud, ver weg van de drukte van het dagelijks leven.
Zie ook de foto bovenaan de blog. Fotocredits: Rob Baas.

2. Samen karten bij Zero55 in Enschede

Voor de vaders die van snelheid en competitie houden, is karten bij Zero55 in Enschede een fantastische keuze. Hier kunnen jullie samen racen op een spannende indoor kartbaan. Het is een geweldige manier om de adrenaline te laten stromen en te ontdekken wie van jullie de snelste rondetijden kan neerzetten. Een beetje gezonde concurrentie zorgt gegarandeerd voor veel plezier en onvergetelijke momenten. De minimale leeftijd voor het e-karten is 1.40 meter. Er loopt een fijne vaderdagactie van 14 t/m 16 juni! Wil je op een later moment? Online verkopen ze ook tegoedbonnen!

vaderdagdeal

3. Samen klimmen bij Avatarz in Deurningen

Samen klimmen bij Avatarz in Deurningen is een avontuur dat jullie niet snel zullen vergeten. Dit klimbos biedt verschillende parcoursen op diverse hoogtes, zodat zowel beginners als gevorderden een uitdaging kunnen vinden. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen het lage parcours al klimmen. Ben je 9 jaar of ouder? Dan kun je voor het hoge parcours kiezen. Kan, hoeft niet…want die is beste wel hoog!

Werk samen om de obstakels te overwinnen en moedig elkaar aan terwijl jullie de toppen van de bomen verkennen. Het is een perfecte activiteit om vertrouwen en samenwerking te bevorderen! Kijk voor meer info of om te reserveren op de site: Avatarz.

4. E-crossen bij Natuurlijk Crossen

Dit uitje ken je misschien als crossen voor kids waar we al eerder over schreven. Maar ze hebben dus ook  motoren voor 16+, geschikt voor iedereen met een brommer- motor- of autorijbewijs. Onlangs heb ik het zelf cadeau gegeven en het was dik VETTT goedgekeurd. Ze vonden het fantastisch! Op de website vind je meer info over de mogelijkheden.

5. Samen forelvissen in Reutum of Geesteren

Als de vader in kwesite van vissen houdt, dan is een dagje forelvissen in Reutum of Geesteren een ideale keuze. Deze rustige en ontspannen activiteit biedt de perfecte gelegenheid om samen quality time door te brengen in de natuur. Terwijl jullie wachten tot de forel bijt, kunnen jullie genieten van elkaars gezelschap en de serene omgeving! 

Vissen bij Wild in Reutum 

6. Kom met het gezin mee naar het gratis Bengelfestijn!

Op 16 juni van 12.00-18.00 worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd tijdens het Bengelfestijn bij de Performance Factory. Beleef samen een onvergetelijk dag! Is de vader in kwestie een voetbalfan? Dan kan hij daar ook gewoon het EK kijken. Twee vliegen in één klap! Bekijk hier alle info: www.vettt.nl/bengelfestijn.

 

Nog meer vaderdag uitjes in Twente.

Twente biedt een schat aan avontuurlijke en unieke activiteiten die perfect zijn voor een bijzondere Vaderdag. Een aantal leuke uitjes met jonger kids zijn bijvoorbeeld:

  1. De Waarbeek in Hengelo
  2. Genieten op het terras bij De Forelderij, waar de kinderen heerlijk buiten kunnen spelen.
  3. Waterfietsen bij de Leemputten in Groenlo, waar ook een fantastische buitenspeelplek is.
  4. Loop het avonturenpad of blotevoetenpad bij Erve Brooks
  5. Ga op zoek naar dino’s bij Dinopark Metelen of Dinoland Zwolle
  6. Loop het blotevoetenpad bij Buitenpost Twekkelo
  7. Ga een dagje chillen bij Hulsbeach Oldenzaal!

Of je nu kiest voor een nachtje weg, een adrenaline-gevulde E-kartwedstrijd, een uitdagende klimtocht, een spannende e-motorcross ervaring, of een rustige visdag, het belangrijkste is dat je samen tijd doorbrengt en geniet van elkaar. We hopen je met deze tips geinspireerd te hebben!
Heb jij nog aanvullingen? Je mag ze in de comments met ons delen! Vinden we leuk!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *