High Tea met kinderen: De boer’n kids thee bij Landgoed Kaamps

Is high tea’en eigenlijk een werkwoord? Dit deden wij namelijk vorige week. Ik, mijn zus en onze drie jarige dochters. We deden de High Tea met kinderen bij Landgoed Kaamps en wat was dat leuk en lekker! Ik ken Landgoed Kaamps van de ‘koe  in de wei dag’: de dag dat de koeien de eerste stappen van het jaar zetten in het verse gras, een heel spektakel! Maar deze keer kwamen we dus voor de high tea, of op z’n Twents: boer’n thee leuten. En wat onze meiden zo leuk vonden; voor hen werd er een speciale kinder high tea, de boer’n kids thee, samen gesteld. Het werd een ochtendje smullen, thee leuten, nog meer smullen en spelen.

High Tea met kinderen in de Brasserie van Landgoed Kaamps

Op Landgoed Kaamps staat een gezellige brasserie en we melden ons bij de gastvrouw. Na een vriendelijk ontvangst nemen we plaats bij een tafeltje aan het raam en de meiden zijn al aan het spelen met hun jas nog aan. De boerensfeer oogt zo gezellig! Er is voldoende speelgoed aanwezig waar de meisjes zich mee kunnen vermaken. Ook liggen er kleurplaten met potloden en een koe met op zijn buik een touchscreen om spelletjes op te doen. Heel fijn om even ongestoord bij te kunnen kletsen met mijn zus terwijl de meisjes zich vermaken met het speelgoed.

High Tea met kinderen

Thee met lekkers

We krijgen een menukaart met verschillende soorten thee waar we uit kunnen kiezen en voor de dames staat een grote kan met ranja klaar. Als we onze keus hebben doorgegeven is het tijd voor het voorgerecht: een gevuld tomatensoepje. De meisjes komen er gezellig bij zitten en ook zij smullen hiervan. De thee wordt geserveerd, geschonken en gedronken. We kletsen bij, de meisjes spelen nog wat en daar komt onze high tea. Een etagère vol met zoete en hartige lekkernijen. Wauw, dat ziet er goed uit! Ook de boer’n kids thee wordt op tafel gezet. Een bord tjokvol met lekkers! Een pannenkoekje, worstenbroodje, cake om te versieren, ik zie een mini tompouce, een belegd broodje, en een yoghurtje. Alles is jammie en bijna alles gaat op! Wij mogen onbeperkt thee bestellen. Maar na twee theepotten en al die lekkere hapjes zitten we wel vol. Ook de meisjes hebben hun buikjes rond gegeten en ze staan te popelen om naar buiten te gaan. Bij aankomst zagen we namelijk een speeltuin en een dierenweide met geiten, kippen en konijnen.

High Tea met kinderen

High Tea met kinderen

High tea met kinderen

High tea met kinderen

De open stallen en de melkmachines

Ook de belevenis boulevard was de moeite waard om te gaan bekijken. Die geeft je een kijkje in de stallen en is toegankelijk voor iedereen. In de stallen is er voldoende ruimte voor de koeien om rond te lopen en er is een vrijwillig melksysteem. Dit houdt in dat de koeien zelf bepalen wanneer zij gemolken worden. Tijdens dit hele proces kun je meekijken. De koe loopt naar de melkmachine. De uiers worden door de machine gereinigd en daarna worden ze gemolken. Tijdens het melken krijgt de koe voer. Gaat een koe te vaak naar de melkmachine, dan wordt ze niet aangesloten op het melksysteem. Als een koe al lang niet is geweest krijgt de boer een melding zodat hij kan controleren wat hier de reden van is.

High Tea met kinderen

High Tea met kinderen

High Tea met kinderen

De Kaamps produkten in de winkel

Nog een onderdeel van Landgoed Kaamps is de winkel waar je de kaas, melk, boter of kwark kunt kopen die hier ook vers wordt gemaakt. Deze konden we natuurlijk niet overslaan. Even rondneuzen en proeven van de lekkere kaasjes. Naast de Kaamps producten kun je hier ook terecht voor andere delicatessen of een leuk cadeau. Echt hoor, als je een keer naar landgoed Kaamps gaat, mag je de winkel niet overslaan!

High tea met kinderen

Nog meer leuke activiteiten bij Landgoed Kaamps

Deze ochtend was een ontzettend leuke combinatie van een activiteit met de kinderen, en daarnaast ook tijd om samen bij te kletsen terwijl de kinderen zichzelf even bezighielden. De boer’n kids thee was een groot en lekker succes! We zijn van 10:00 tot 13:30 onder de pannen geweest. Toen moesten we echt weg, want we moesten onze jongens uit school halen. Maar we komen hier zeker een keer terug met het hele gezin, want ook voor de wat oudere kinderen is er genoeg te zien hier. Sowieso zijn we er bij op 13 april om 13:30, wanneer de koeien weer dansjes mogen maken tijdens de ‘koe in de wei dag‘. En tijdens deze voorjaarsvakantie worden er op 20 en 23 februari knutsel activiteiten georganiseerd, die vind je terug in het overzicht met Voorjaarsvakantietips op VETTT. Kijk op de website van Landgoed Kaamps voor meer informatie over de openingstijden en evenementen.

Koe in de Wei dag

Koe in de wei

 

Over Heleen

Meer blogs van Heleen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.