De leukste Zomervakantie tips met kinderen in Twente!

Zomervakantie, het moment dat je volop tijd voor elkaar hebt en dat er van alles te doen is. Zoals je van Vettt gewend bent, hebben we ook voor de zomervakantie van 2021 de leukste uitjes en tips voor jou verzameld op deze overzichtspagina.

De hele zomer door zullen we je blijven inspireren. Zowel hier, op de blog, als op onze Social Media kanalen. Op Instagram zullen we je in de stories regelmatig meenemen op uitjes die we met het Vettt team ontdekken. Volg je ons daar al?
www.instagram.com/vettt_follow_the_fun

Waterfietsen langs plekjes waar bijna niemand komt bij Natuurpark de Leemputten, Groenlo

Natuurpark De Leemputten, Groenlo

Vanaf €14,- per uur

}Woensdag, vrijdag t/m zondag. Kijk voor de actuele openingstijden op de website.

Vanaf de waterfiets maak je kennis met dit prachtige natuurgebied. Een leuke en milieuvriendelijke manier om de watergangen tussen de vele begroeide eilandjes te verkennen en heerlijk te genieten van de natuur. Op het gezellige terras kun je lekker bijkomen of spelen in de Speelweide. Ook is hier een natuurpad uitgezet van circa 3km om lekker te wandelen.

Afkoelen in het waterfonteinenpark in gronau

Gronau

Gratis

}Zie de blog hieronder

Wij zijn wel een beetje fan van de buitenbaden in Duitsland. Een aantal van onze favorieten vind je op deze overzichtpagina. 

Ultiem relaxen bij Dragos am See (DE)

Dragos am See,Zum Freizeitsee 1, Wietmarchen, DE

Gratis parkeren.

}Op het strandje kun je alle dagen terecht. Voor de openingstijden van de Horeca kun je het beste op de site kijken.

In Wietmarschen, in Duitsland, vind je wel een heel relaxed strandje. Hier ervaar je een dagje strand, net over de grens van Twente. Met een speelkasteel om te spelen en fijne horeca om nog lekker wat te eten/drinken. Evelin schreef er een blog over, klik hieronder om naar de blog te gaan.

Bezoek 1 van deze buitenbaden

Divers zwembaden over de grens

Verschillend

}Verschillend

Wij zijn wel een beetje fan van de buitenbaden in Duitsland. Een aantal van onze favorieten vind je op deze overzichtpagina. 

Uitjes in de natuur

Stap in een kano of op een SUP bij de Wilgenweard

De Wilgenweard, Nijverdal

Vanaf €11,00 per uur

}Varierend en in overleg, in de zomervakantie zijn er ook speciale ‘avondtochten’ op de woensdag.

Bij De Wilgenweard in Nijverdal vertrek je per kano of Sup om een prachtig stukje Regge te ontdekken. Je kunt hier terecht voor allerlei activiteiten, zoals de huur van een kano of Sup, maar ook voor een mountbike tocht,  escaperoom en nog veel meer! 

De natuur in met een E-puch van Actief Twente

Actief Twente, Beuningen

€ 22,50 per e-puch

}Je kunt zelf een tijdslot reserveren via de site van Actief Twente

Na de scooter en de e-chopper probeerden VETTT-blogger Maryke en haar gezin op eerste Pinksterdag de e-puch uit. De e-puch is een voertuig dat erg gemakkelijk te besturen is en kan 25 km/u. Door het lage gewicht van 55 KG is het besturen hiervan voor iedereen goed te doen. Heerlijk om de omgeving mee te ontdekken!

Met deze kortingscode ontvang je 15% korting op je boeking: VETTTEZOMERPRET

Midgetgolf bij Florilympha in ‘t Lutterzand

Florilympha, De Lutte

€ 4,50 per persoon

}Tijdens de openingstijden

Een pareltje in Twente: Florilympha in De Lutte midden in natuurgebied ‘t Lutterzand! Je kunt natuurlijk lekker op het terras genieten, maar wat ook leuk is: midgetgolfen bij Florilympha. Naast midgetgolfen, kun je vanaf Florilympha ook prachtige wandelingen maken door ‘t Lutterzand. Hier vind je perfecte bomen om in te klimmen en de rivier De Dinkel loopt door het gebied.

Fruit en Bloemen plukken bij ‘t Duvelshofke Oldenzaal

Landwinkel ‘t Duvelhöfke, Duivelsdijk 21, Oldenzaal

Afhankelijk van wat je koopt 🙂

}Dinsdag t/m zaterdag 10.30 -16.30 uur.

Bij Landwinkel ‘t Duvelhöfke heb je een heerlijk buitenuitje. Je plukt je eigen fruit; je kunt bakjes (0,10 cent/stuk) kopen waar je je geplukte fruit in kan doen. Na afloop wordt dit afgewogen en reken je af. Kinderen kunnen spelen op de trampolines en in het speelhuisje. In de Landwinkel wordt ook van alles verkocht zoals ambachtelijk gemaakte jam, saus, likeur en zelfs wijn. Heleen schreef een blog over dit leuke zomeruitje!

Bossafari de Sallandse Heuvelrug

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

€5,-

}Woensdag 14 juli, woensdag 28 juli en dinsdag 3 augustus

Ontdek samen de natuur eens op een andere manier. Maak met je kinderen een korte ontdekkingstocht over de Sallandse Heuvelrug. Samen met de gids van Staatsbosbeheer doe je onderweg activiteiten waarbij je je zintuigen gebruikt. 

Dwaal door het mais en pluk een bosje verse bloemen bij het Groot Twentsch Maisdoolhof

Groot Twentsch Maisdoolhof, Fleringen

}Elke dag van 9.00 tot 18.00 uur.

Het maisdoolhof beslaat een flinke oppervlakte van wel vijf voetbalvelden aan elkaar! Het mais staat zo hoog dat je werkelijk niets ziet en je heel klein voelt! Halverwege het doolhof kom je een uitkijktoren tegen, na even te hebben genoten van het uitzicht over het gehele maisdoolhof ga je via een andere kant weer verder, op naar de uitgang. Hebben jullie de weg uit het doolhof gevonden? Ga dan vooral nog even langs de bloementuin. Op dit stuk grond van meer dan drieduizend vierkante meter staan prachtige snijbloemen die je zelf kunt plukken. Zo gaan jullie met een gezellig bosje bloemen naar huis!

Rondleiding met kinderfilm bij Kom Landgoed Kaamps!

Vliegveldstraat 4a, Deurningen

}Tijdens de openingstijden, zie website.

Op Landgoed Kaamps kunnen je kinderen heerlijk spelen, dieren bekijken op de kinderboerderij. Maar je kunt ook een rondleiding doen op deze prachtige kaasboerderij. Leuk om met je gezin, familie of kennissen een rondleiding te volgen. Goed om te weten: nieuw is de speciale kinderfilm tijdens de rondleiding.  Meer informatie vind je op de website. De rondleiding moet vooraf gereserveerd worden.

Spelen en Ijs eten bij de ijskuip in denekamp

De IJskuip, Erve Kuiper, Schotbroekweg 2, Denekamp

Afhankelijk van wat je koopt 🙂

}Zie website

De IJskuip is een heerlijke plek waar kinderen kunnen spelen en in aanraking komen met de verschillende boerderijdieren. Het mooiste: je eet hier heerlijk ijs op de plek waar ook het ijs gemaakt wordt. Er is een terras waar je heerlijk kunt genieten van een drankje en uitkijkt over de speeltuin.

Tip: De IJskuip ligt vlakbij TwenteFruit, waar je fruit kunt plukken. Leuk om te combineren!

Fruitplukken bij Twentefruit in Noord-Deurningen (Denekamp)

Twentefruit, Kanaalweg 28, Noord Deurningen (Denekamp)

Afhankelijk van wat je koopt 🙂

}Alle dagen geopend, kijk voor de actuele openingstijden op de website.

Twentefruit is gespecialiseerd in het kweken en verwerken van de lekkerste blauwe bessen, frambozen, bramen en aardebeien én die mag je dus ook zelf plukken. Kijk op de website voor het actuele plukaanbod.
Tip: Twentefruit ligt vlakbij De IJskuip. Leuk om te combineren!

Kinderwandeling: Truckerspad bij Frans op den bult

Frans op den Bult, Deurningen

Kinderen t/m 2 jaar gratis. Vanaf 3 jaar € 2,95 per kind

}Alle dagen geopend van 6 juli tm 29 augustus van 10.00-17.00 uur.

Truck Fransje gaat op een internationaal avontuur. De laatste tijd hebben ze bij Frans op den Bult steeds weer toffe thema-wandelingen opgezet. Deze zomer is er weer iets leuks te doen!
Truck Fransje is de afgelopen tijd heel druk geweest. Hij is door heel veel landen gereden en heeft daar veel nieuwe dingen geleerd. Kom jij ook speuren en puzzelen?
Na afloop een lekker ijsje!

Speuren naar sporen, sallandse heuvelrug

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

 € 5,-

}Zondag 25 juli, dinsdag 17 augustus, zaterdag 4 september

Kom met je kinderen naar Buitencentrum Sallandse Heuvelrug en speur mee naar diersporen. Er wonen veel dieren in het bos, maar vaak zie je ze niet. Wel kan je overal sporen van dieren vinden. Bijvoorbeeld een pootafdruk, een keutel, een afgekloven dennenappel of een braakbal. Ga op pad met de gids en kijk welke sporen van dieren jij tegenkomt in de natuur!

Leuke musea met kinderen

Ouderwets treinen bij Museum Buurtspoorweg

Stationsstraat, Haaksbergen

Vanaf  Volwassenen retour € 9,50; Kinderen 4 t/m 11 jaar retour € 6,50

}Vanaf 13 juni elke woensdag en zondag

Museum Buurtspoorweg behoort tot het cultureel erfgoed van Nederland en vertelt de geschiedenis van de lokale spoorwegen op een unieke manier. Het leuke is dat je ook een ritje Haaksbergen-Boekelo kunt maken met de alleroudste, nog rijdende stoomlocomotief van Nederland. Een treinritje van Haaksbergen naar Boekelo duurt een klein half uurtje en in die tussentijd komt natuurlijk ook de conducteur voorbij. In Boekelo zijn nog meer mooie treinen te bewonderen. Er is tijd voor een kopje koffie en de kinderen kunnen hier spelen. Vervolgens kunnen jullie de trein terug naar Boekelo nemen.  

Bezoek de Uitvindfabriek

Het Roozendaal 11, Enschede

Vanaf  €6,50

}10 juli 2021 t/m 29 augustus 2021

Deze zomer is De Museumfabriek in Enschede omgebouwd tot een heuse Uitvindfabriek voor jong en oud. Creativiteit en techniek komen samen in de fabriek waar iedereen een eigen uitvinding kan doen en maken. Bewonder de razendsnelle waterstofauto’s van Green Team Twente, laat je verrassen door de wervelende shows van Mad Science en ga zelf aan de slag in Eiberts Atelier met kunstenaar Eibert Draisma.  

Oog in oog met dino’s bij Wonderryck Twente

Oldenzaalsestraat 39, Denekamp

vanaf 16 jaar en ouder € 9,50 p.p en 4 tot 16 jaar € 5,00 p.p.

}Vanaf 10 juli t/m 5 september

Lang zullen ze leven… eindelijk is het zo ver! De dino’s zijn na 30 jaar terug in Denekamp. Deze zomer ontdek je bij Museum Natura Docet alles over echte Europese dinosauriërs.

Het hele museum en landschapstuin staan in het teken van deze bijzondere wezens, groot en klein. Een feest voor het hele gezin en voor de kenners! Want wat valt er nog ontzettend veel te ontdekken over de dino’s. En wist je dat ze ons veel kunnen leren over onze eigen toekomst op het gebied van ecosystemen, klimaatverandering en biodiversiteit?

Fijne speeltuinen en speelplekken

flierefluiter raalte: voor ieder wat wils! 

Raarhoeksweg 49, Raalte

€5,- volwassenen en €9,50 voor kinderen.

}Alle dagen geopend tijdens de zomervakantie

Een uitgestrekte speeltuin met voor elk wat wils; dat is de Flierefluiter Raalte. Je speelt hier binnen en buiten. Er is een kinderboerderij, je kunt wandelen met een pony én er is zelfs dit zwembad! Voor alle leeftijden is er ontzettend veel vertier! Ga hieronder naar de blog die we over de Flierefluiter Raalte schreven. Je kunt zelfs blijven slapen op de Mini-camping!

Leuke speelplekken met kinderen

Het land van Jan Klaassen, Speelpark De Hoge Boekel of Julianatoren. Er zijn in de buurt zoveel gave speelplekken. Soms groot, zoals De Waarbeek maar soms ook lekker kleinschalig, zoals de Hooge Esch Buurse of De Leemputten in Groenlo. We ontdekten al heel wat speeltuinen met het team van VETTT. Alle blogs vind je via de link hieronder.

Uitjes en activiteiten met slecht weer

Combideal: springen bij Krazy Kangaroo en spelen bij Avontura Enschede

Twentehallen, Het Reulver 123, Enschede

Combiticket: €15 euro.

}Zie website: Avontura en Krazy Kangaroo.

Krazy Kangaroo en Avontura vind je in hetzelfde gebouw, dus perfect om deze uitjes te combineren. Met het combiticket doe je dit heel voordelig. Bij Krazy Kangaroo kunnen kinderen van 2-8 jaar springen tijdens de KidsJump tijden, kinderen van 8 jaar en ouder springen tijdens de KrazyJump tijden. De tijden vind je terug op de website.

Racen als een echte autocoureur bij Racemania, Ruurlo

Dorpsstraat 11, Ruurlo

Minimaal 8 personen: €20 euro per persoon. 

Word jij de nieuwe Max Verstappen? Bij Racemania, het grootste Slot Car Racing centrum van Europa, kun je tegen elkaar racen op een van de 8 (!) racebanen. Dit kan met een groepje vanaf 6 personen, reserveer wel even van te voren.

Emsflower Duitsland

Carl-von-Linné-Str. 1, 48488 Emsbüren, Duitsland

}Elke dag

Bij Erlebnispark Emsflower neem je een kijkje achter de schermen in de kwekerij maar er is nog veel meer. Een ideaal uitjes, ook op dagen dat het slecht weer is! Terwijl jij tussen de tropische planten van je kaffe mit kuchen geniet vermaken de kinderen zich kosteloos in de grote binnenspeeltuin. Er is ook een hele mooie vlindertuin!

Nog meer inspiratie nodig? Check deze lijst met tips voor activiteiten in en om huis!

We maakten een overzicht met leuke dingen die je in en om je huis kunt doen. Die vind je nu terug op Vettt. Leuke proefjes, snoep verstoppen in de tuin (kun je zelf even chillen), toffe DIY’s, hutten bouwen en nog véél meer!

Terrassen en uit eten met kinderen

Relaxed een hapje eten en terrassen bij de Twentsche Foodhal

Hoge Bothofstraat 39a, Enschede

}Donderdag t/m zaterdag van 16.00 tot 22.00 uur en zondag van 16.00 tot 21.00 uur.

Genieten in een festivalsfeer van 8 verschillende keukens? Dat doe je bij de Twentsche Foodhal. Hier is de tuin omgetoverd tot Twentsche Proeftuin, met veel ruimte zodat je hier veilig met vrienden/familie kunt afspreken. Bij wat minder weer is het binnen ook heerlijk vertoeven. Tip: iedere zaterdag en zondag zijn er begeleide kinderactiviteiten (van 16.00 tot 19.00 uur)

Nog meer hotspots? Check ons overzicht!

Plekken waar je lekker bij kunt kletsen en waar kinderen fijn kunnen spelen; wij houden ervan! We hebben onze favorieten gebundeld in een blog, die vind je via de link hieronder.

Onvergetelijke herinneringen maken

Escapen met je gezin uit een melkstal in haaksbergen

Hof te Langelo, Haaksbergen

Vanaf €85,- 

}Op reservering

Het spookt op Hof te Langelo in Haaksbergen. De koeien rennen loeiend door de stal, de melkmachine slaat elke nacht om drie uur op hol en het veevoer is beschimmeld. Hulp gezocht! Een tof uitje waarbij je met je gezin gaat samenwerken en een aantal hersenkrakers op mag lossen! 

Ontdek Twente in een volkwagen bus tijdens Toern en Smikkeln

Vintage Ride, De Lutte

Vanaf €199,- 

}Op reservering

Een van de leukste uitjes misschien wel in Twente … huur een cool VW T1 of T2 hippie busje of een leuke oldtimer en geniet van een heerlijk ontbijt, lunch of diner tijdens onze ontbijttoer vanaf 9.30 uur of de terrassentoer vanaf 16.00 uur. Je kunt de tour met zo’n toffe bus boeken maar je kunt de tour ook met eigen auto doen.

Een bijzondere buitenvoorstelling: VreemdE Vogels (6 plus)

Landhuis ‘t Schuttersveld, Enschede

Vanaf €20,- 

}Op verschillende data tussen 30 juli en 6 augustus om 20.45.

Een unieke theaterervaring midden in de natuur. Een familievoorstelling voor jong en oud in de ondergaande zon. Een familievoorstelling voor jong en oud. ‘Vreemde Vogels’ speelt deze zomer op verschillende plekken in Nederland, waaronder in Enschede.