Is Lego Discovery Centre in Oberhausen leuk met jonge kinderen?

Door

Door: Loes van metzonderjas.com

Zodra de deuren geopend zijn rennen onze twee kinderen het LEGO Discovery Centre in. Daat (5) sprint naar binnen en Tobias (2) is al onder het lint door geglipt en rent de winkel in. Dat is eigenlijk het einde van de route. Ik geef mijn telefoon met de kaartjes aan m’n broer Sieb en kruip ook onder de linten door naar de shop.

Op Lego avontuur…

Tegen de tijd dat ik hem te pakken heb, heeft Sieb al bandjes en mogen we Legoworld in. We worden met een klein groepje naar binnen gelaten. Dat is erg fijn. Daardoor voelt het de hele dag eigenlijk vrij rustig. We krijgen eerst wat uitleg over hoe lego wordt gemaakt. De aanwezige kinderen mogen op een grote rode knop drukken. Alles wordt in het Duits uitgelegd, dus ze verstaan er niets van. Maar die knop, dat vinden ze natuurlijk wel interessant. 

Na de uitleg mogen we de volgende deur door. Eén voor één mogen de gezinnen in een wagonnetje stappen. We krijgen een pistooltje mee en mogen onderweg op allerlei lego-dingen schieten. Later op de dag stappen we nog een keer of vijf in deze attractie. Mijn score ging van 4800 naar 113560. Ik ben stiekem nog steeds een beetje trots. 

Lego discover centre oberhausen

Na deze schiet-attractie gaan we de rest van Legoworld in. Je kunt van alles doen. De kinderen vonden de 4D video van Lego City ontzettend leuk. En wij trouwens ook. Tobias vond vooral de ruimte waar vanalles gebouwd was erg leuk. Hij heeft minutenlang voor elk onderdeel gestaan. De luchtballon omhoog en omlaag laten gaan. Het wordt op een gegeven moment ook “nacht”. Overal lampjes en een opgaande zon. Erg leuk gedaan. Toen Daat met één van ons nog een keertje ging schieten, heeft Tobias al die tijd naar deze gebouwen staan kijken.

We zijn ook zeker een uur wel bezig geweest met het bouwen van autootjes. Er stonden een viertal schansen. Twee met een timer, eentje met wat legoplaten waar je zelf wat kon bouwen, en eentje met een hindernis. Ons record moest natuurlijk elke keer gebroken worden en Sieb is nog wel even bezig geweest met het bouwen van een schans op de legoplaat. 

Je kunt een workshop doen, er is een binnenspeeltuin, je kunt bloemen maken van lego en op het stalletje plaatsen, je kunt een spyparcours doen met een laserstraal in ninjago-world en er is nog een kleine vlieg-attractie. 

Het is niet supergroot, maar groot genoeg om je er een hele of halve dag te vermaken! En zeker een aanrader met jongere kinderen!

Je vindt het LEGO Discovery Centre op het terrein van Centro. Hier is nog veel meer VETS te doen met kinderen. Daar lees je alles over in deze blog: Oberhausen met kinderen.

.

Lego discover centre oberhausen

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *