Onder de indruk van de voorstelling ‘Zwijnenstal’: aanrader!

Wat een geluk! Voor Vettt mochten mijn zoon (Bink) en ik aanwezig zijn op de première van Zwijnenstal, een coproductie van Theater Sonnevanck en de Nederlandse reisopera. Net als zijn moeder wordt Bink enorm gelukkig van een goede voorstelling in het theater en dus ging hij maar al te graag mee om deze even te checken. Zwijnenstal is een 8+ voorstelling.

Theater Sonnevanck

Theater Sonnevanck is te vinden in de Walstraat in Enschede. Het is een klein theater dat nieuw muziektheater maakt, inhoudelijk solide en avontuurlijk in de vorm, voor iedereen vanaf 4 jaar. Met de voorstellingen touren ze het hele land door. Ze staan in verschillende theaters maar het theatergezelschap speelt ook vaak voorstellingen voor scholen. Het zijn voorstellingen van hoog niveau, in de afgelopen jaren vielen verschillende voorstellingen van Sonnevanck al in de prijzen. En geloof me, met Zwijnenstal hebben ze wederom een pareltje op de planken!

Over de voorstelling Zwijnenstal van Theater Sonnevanck

De topcast bestaande uit o.a. Ilse Warringa vertelt over het verhaal van de dierenboerderij waar de dieren alles zelf doen. Zodra we plaatsnemen op de banken van de kleine, intieme zaal worden we meegezogen in het verhaal over macht, recht en onrecht. Spannend vanaf de eerste seconde.

Het verhaal is losjes gebaseerd op het boek Animal Farm, een klassieker die ooit ook door mij werd gelezen. Best een zwaar verhaal en vooraf had ik mijn twijfels of Bink (bijna 9 jaar) het idee wel zou snappen. Al bij het eerste liedje zie ik hem naast me steeds iets verder naar voren leunen, totaal opgeëist door de dieren die een zwaar verhaal licht weten te maken en ons ruim een uur weten te boeien met een prachtig verhaal.

Wat vond Bink ervan?

Na afloop check ik of Bink het inderdaad zo leuk vond als dat ik dacht dat hij het vond. Een dikke yes! Of ik alleen wel in mijn verhaaltje wil vermelden dat het niet geschikt is voor kleine broertjes en zusjes want daar is het veel te spannend voor. Doe ik schat. En dan doe ik ook net alsof ik die hand die je tijdens de voorstelling stiekem even stevig beetkneep niet voelde ;-).

Zwijnenstal is de komende tijd in verschillende theater te zien

Zwijnenstal: een voorstelling met een goed verhaal, een goede cast en zeer zeker de moeite waard om te bezoeken! Vanaf acht jaar prima te doen en dikke tip: woensdag spelen ze nog een keer in Enschede en daar zijn nog kaarten voor te verkrijgen via deze link. Eind november is de voorstelling ook nog in Hengelo nog te zien. Check voor meer plekken: speeloverzicht zwijnenstal.

De trailer hieronder geeft ook een mooi inkijkje in de voorstelling:

Over Susan

Meer blogs van Susan lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.