Een dag in het Openluchtmuseum Arnhem

Op een van de laatste dagen van 2018 besloten wij nog een dag naar het Openluchtmuseum Arnhem te gaan. In de winter is dat extra bijzonder, want dan zijn er allerlei soorten activiteiten te doen met een winters karakter. Denk aan een ijsbaan, sleetje rijden, zelf een broodje bakken en stroop proeven in de stroop stokerij! Zoveel te zien en te doen op maar liefst 44 hectare museumpark. Samen met mijn vader en mijn 2 jongens gingen we op pad! 

Winters genieten

Het Openluchtmuseum is ten eerste leuk voor jong én oud. Het is een ware reis terug in de tijd van 2 eeuwen geleden tot heel recent. Hoe woonden we vroeger? Hoe reisden we vroeger? Op al die vragen en nog veel meer krijg je antwoord in het Openluchtmuseum. Bij binnenkomst ontkom je er niet aan, de grote mooie ijsbaan waar je schaatsen kunt lenen om even een rondje op te schaatsen. Wij besloten eerst even door het park te gaan en op het laatst een rondje te gaan schaatsen.

Rondje met de tram

Met de tram reis je zo het hele park door. Langs de boerderijtjes, arbeidershuisjes, de bakkerij, de bierbrouwerij (waar je overigens een heerlijk klein biertje mag proeven), de bijen expositie, het dorpsschooltje, de molen, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Alles is te zien van binnen én van buiten. En overal zitten enthousiaste medewerkers die je over alles wel iets boeiends kunnen vertellen! Het mooiste was nog wel mijn oudste zoon die ik liet zien hoe een oude bakelieten telefoon werkte, en hoe je de schijf rond moest draaien om het nummer te draaien. Dat vond hij maar apart, en: ‘Je kunt niet eens rondlopen met deze telefoon aan een draad’ zei hij. Hilarische taferelen waren dat.

Openluchtmuseum Arnhem

Broodje bakken

Ook kunnen de kinderen heel veel leuke dingen zelf ervaren. Zo mogen ze een broodje bakken, oud Hollandse spelletjes doen, de jongens gingen samen met opa in een band van een ijsbaan af roetsjen bij de molen, en met je elfsteden stempelkaart kun je bij verschillende onderdelen stempels halen door opdrachten te doen.

Een ritje in de tram

Doordat wij helaas na de middag wat slechter weer kregen maakte we een lange rit in de tram. Super leuk om alleen al heerlijk warm te zitten en om je heen te kijken. Tussen de middag trakteerde opa ons op lekkere versgebakken poffertjes en een warme kop thee! Genieten hoor! Deze kun je vinden aan het ‘Zaanse plein’ waar je ook meteen even op de ‘Kop van Jut’ kunt slaan. Er staat ook een ambachtelijke klompenmaker, en de jongens maakten nog een eigen tol bij een kraam. Erg leuk! En ze waren natuurlijk super trots….want….zelluf gemaakt! Op het laatst gingen we nog even een rondje schaatsen (schaatsen worden gratis uitgeleend) en omdat het weer er niet beter op werd besloten we rond 16.30 naar huis te gaan. Dit museum was écht de moeite waard, en wij komen in de zomer dan ook zeker nog eens terug, want ik heb nog lang niet alles gezien!

Openluchtmuseum Arnhem

Zelf een tol maken! 

 

Openluchtmuseum Arnhem

Genieten!

Meer weten over Openluchtmuseum Arnhem?

Kijk voor de actuele openingstijden en prijzen op de website van het Openluchtmuseum Arnhem. Tickets kosten op het moment van schrijven aan de kassa 19 euro voor volwassenen en 16 euro voor kinderen, maar bestel je ze online via deze link dan bespaar je 1,50 per ticket.

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.