Een Vetttgaaf avontuur bij AvaTarZ

Of we AvaTarZ in Deurningen willen testen? Dat is voor ons geen vraag. Daar is maar één antwoord op mogelijk: “Ja, natuurlijk!” Binnen een week hangen we in het klimbos aan de rand van Het Hulsbeek vlakbij Oldenzaal. Hoe het er precies aan toe gaat en welke uitdagingen je kan doen lees je in dit blog.

Naar AvaTarZ

Op een snikhete (30+) woensdag melden Sam, Thabang en ik ons om 13 uur bij de receptie van AvaTarZ. Een vrolijke jongeman regelt gelijk iemand die ons op komt halen om naar de loodZ te gaan. Daar verruilen we onze lekker luchtige slippers voor stevige schoenen mét sokken. Daar stappen we in een speciaal veiligheidssysteem. Je zit zo altijd goed vast, ook als je valt ben je toch gezekerd (heel fijn idee, want met Thabang weet je het met nooit met zijn gekke fratsen). Ik vind het zelf prima zitten zo’n soort tuigje, mijn zoons vinden het op bepaalde plekken wat minder prettig zitten. Wanneer het allemaal driedubbel gecheckt is vervolgen we onze weg richting het klimbos, een paar honderd meter lopen.

Avatarz

Eerst even ‘droog’ oefenen

Er staat iemand klaar die ons een korte en duidelijke instructie geeft. Je moet het zekeren met het systeem eerst verplicht oefenen op de grond. Daarna probeer je ook in de hoogte de slag met het overpakken in de smiezen te krijgen. Het is even wennen, maar daarna gaat het verplaatsen haast automatisch. Ook al is het knetterheet, houden we ons compleet niet aan het hitteplan (tussen 13 en 16 uur zo min mogelijk activiteit) en loopt het zweet inmiddels in straaltjes van mijn voorhoofd… wij zijn klaar voor het echte werk!

Avatarz

Hoogteparcours

Voor kinderen vanaf 10 jaar is er het hoge parcours (6 tot 12 meter hoog). Als je 9 jaar bent, zoals Thabang dan mag je hier ook op tenzij er een ouder meegaat. Dat komt perfect uit, want dan moet ik ook mee en dat vind ik alleen maar gaaf. Er zijn zes verschillende routes, ze lopen op in moeilijkheidsgraad. Ik heb al meerdere klimbossen in Nederland gedaan, maar de eerste paar routes zijn al best pittig: door tonnen kruipen, balanceren op een touw, over wiebelbalken lopen en nog veel meer hindernissen. Een leuke uitdaging dus voor mijn beide mannen. Vooral voor Thabang echt superspannend en grensverleggend. Sam gaat voorop en ik achteraan, zodat we Thabang waar nodig kunnen helpen met het materiaal goed vast maken en het eventueel opvangen na een surfboard, liaansprong of zipline (tokkelbaan). Erg leuk om dit zo samen met z’n 3-en te doen, echt teamwork! Na 2,5 uur worden we naar route 6 gedirigeerd, nog 2 maal zippen om aan te komen bij de lange zipline (de langste van heel Nederland!) om vervolgens 180 meter lang zippend te genieten van het mooie uitzicht (gewoon al dat droge gras even wegdenken). Onderweg word je gefotografeerd waarbij je de foto op een later moment van de site van AvaTarz kunt downloaden. In totaal hebben we vier routes afgelegd… wij komen zeker nog een keer terug om die andere twee uit te voeren! Wij vinden het een geweldige belevenis. Ook heerlijk: die vieze natte zweetsokken uitdoen, whaha.

Avatarz

Avatarz

KidZ parcours bij AvaTarZ

Voor kinderen vanaf 6 jaar is er een speciaal kinderparcours dat bevindt zich tussen de 2 en 4 meter hoogte. Dit parcours heeft een zeer speciaal veiligheidssysteem, waardoor kinderen op dit parcours continu gezekerd zijn. Begeleiding is hierbij niet nodig. Binnen enkele minuten hebben de kinderen het beveiligingssysteem door en klimmen al snel over de dertig spannende hindernissen, verticale touwwanden of roetsjen over de ziplines. Klinkt goed!

Tips voor een bezoek aan klimpark AvaTarZ:

  • trek stevige schoenen aan.
  • check  de deelnamecriteria en regels van het klimbos.
  • sluit af op het terraz (met ijz) en ga nog even op het springkuzzen.
  • kijk niet op van blauwe plekken die je oploopt en ik zou alvast een portie spierpijn incalculeren.
  • supergaaf voor een familieweekend, kinderfeestje of als teambuilding met collega’s. Ook mooi om dit met je eigen gezin samen te doen.
  • AvaTarz is te vinden aan de Hengelosestraat 230 in Deurningen/Oldenzaal.
  • meer info vind je op de website van klimpark AvaTarZ of bel: 0541-200207.

Durf jij de uitdaging aan bij AvaTarZ? We zijn benieuwd!

Over Marije

Meer blogs van Marije lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.