Kikker en het Avontuur bij het Theaterhotel Almelo.

Het nieuwe theaterseizoen is weer vol in gang en het Theaterhotel in Almelo trapte zondag af met de eerste familievoorstelling van dit seizoen: Kikker en het Avontuur. Coco en ik mochten er bij zijn. Het was voor mij de eerste keer in het Theaterhotel Almelo, waar een kindervoorstelling veel meer bleek te zijn dan alleen een voorstelling…

Met de trein naar het Theaterhotel Almelo

Zelf woon ik in Enschede, redelijk dicht bij het Station. Ik ben wel fan van de trein, vooral voor kleine afstanden. Het geeft je uitje met je kind toch weer een extra dimensie. Het Theaterhotel Almelo ligt op ongeveer 15 minuutjes lopen vanaf het Centraal Station.

met de trein
Zo’n ritje in de trein vind Coco te gek!
Vanaf het Station lopen we richting het Theaterhotel

De kindervoorstellingen bij Theaterhotel Almelo met pannenkoekenfestijn & een luchtkussen!

Het Theaterhotel bevindt zicht in het centrum van Almelo. Het is even zoeken waar we moeten zijn want in de lobby zie je eigenlijk nog niks van het theater. Maar daar komt snel verandering in. Een bochtje om en we zijn er. Er zijn stoelverhogers, waar we er één van meenemen en we zoeken ons plekje in de zaal.

Wat de kindervoorstellingen in Almelo uniek maakt is dat er na de voorstelling een pannenkoekenfestijn is. Dit kun je bijboeken als je een ticket voor het theater besteld. Voor een kind betaal je 7,50 Euro per persoon en voor volwassenen 10,00 Euro.

Daarnaast staat er na iedere kindervoorstelling een luchtkussen klaar, waar de kinderen hun laatste energie kwijt kunnen. En jij? Jij geniet hopelijk in alle rust na van een heerlijk drankje…

Kikker en het avontuur
Daar moeten we zijn!

Kikker en het avontuur door Theater Terra

Kikker en het avontuur is de nieuwste familiemusical van Theater Terra. Het verhaal is gebaseerd op het boek ‘Kikker en het avontuur‘ van Max Velthuijs.

In de voorstelling gaat Kikker samen met Rat op een avontuurlijke reis. Dan begint het te regenen en moeten ze snel terug. Rat blijkt wat avontuurlijker dan kikker. Maar eenmaal thuis belandden ze in een nog veel groter avontuur. Door de regen zijn de huizen van de vriendjes overstroomd. Kikker kan het beste zwemmen en gaat moedig hulp halen…uiteindelijk komt natuurlijk alles goed.

Kikker en het avontuur

Musical met grote handpoppen

In de musical van een uur worden de dieren (Kikker, Rat, Eend, Haas en Varken) ‘bediend’ door acteurs. En wat doen ze dat goed. De dieren voeren gesprekjes en zingen liedjes.

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Coco wordt eind december 4 jaar maar ik zie haar volop genieten. Ze heeft het echt naar haar zin en doet zo leuk mee. Ze zit heel even op een stoelverhoger maar ze kruipt al snel bij mij op schoot. Ze geniet maar ze vindt het ook wel een beetje spannend en vooral indrukwekkend.

’s Avonds als ik haar naar bed breng pakken we er een Kikker-boek bij. Toch bijzonder dat ze Kikker en zijn vrienden nu eens in het ‘echt’ heeft gezien.

The afterparty: Op de foto, het pannenkoekenfestijn en het luchtkussen

Eigenlijk is een voorstelling alleen al indrukwekkend genoeg. Maar bij het Theaterhotel Almelo wordt er nog een soort ‘afterparty’ georganiseerd. Extra leuk dus!

Na de voorstelling mogen de kinderen op de foto met Kikker. En alsof dat nog niet genoeg was, waren wij uitgenodigd om aan te schuiven bij het Pannenkoekenfestijn. Een buffetje met pannenkoeken, poffertjes, american pancakes en churros. Er staan allemaal bakjes snoep bij zodat je je pannenkoek naar wens kunt decoreren. Een erg leuke toevoeging. Bij het weglopen pakten we nog even de springkussens mee. Er staat er één binnen en er was er één buiten bij het terras. En toen weer richting het station om naar Enschede te gaan…een hele ervaringen en een leuke middag samen rijker.

Pannenkoekenfestijn Theaterhotel
De pannenkoek in de vorm van een gezicht en dan ook nog met snoep versierd. Er is er één onder de indruk!
Theaterhotel Almelo

Kindervoorstellingen bij Theaterhotel Almelo

Zeker een aanrader om een keer naar een kindervoorstelling in het Theaterhotel Almelo te gaan! Er komen ook nog een paar hele gave voorstellingen aan, ik vind het zelf ook zo leuk om een voorstelling cadeau te geven. Bijvoorbeeld aan een opa of oma of een jarige kind. Hieronder een overzicht inclusief linkjes naar de familievoorstelling die je dit theaterseizoen bij Theaterhotel Almelo kunt verwachten.

Deze blog kwam tot stad in samenwerking met Theaterhotel Almelo

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.