15 x leuke uitjes met kinderen in Almelo

Waar denk je aan als je aan Almelo denkt? Ik word doorgaans niet echt verrast door de standaard antwoorden hierop, maar ik hoor helaas nooit dat Almelo bij uitstek een waterstad is of een hightech stad. En dat Almelo enorm vermakelijk voor kinderen is. Maar dat is het wel! Ik ben, als Almelose, super enthousiast over mijn stad en deel graag de allerleukste uitjes met kinderen in Almelo. De leukste binnen- en buitenuitjes, demeest kindvriendelijke horeca hotspots en de vetttste wateractiviteiten. Want wat je vast wel over Almelo weet: in Almelo is altijd wat te doen! En daar is niets aan gelogen.

Hieronder een lijst met de 15 hotspots in Almelo met en voor kinderen. De 5 leukste wateractiviteiten voor kinderen, de 5 meest relaxte lunch adresjes en 5 leuke activiteiten waar ik zelf ook graag met mijn twee meisjes (van 3 en 5) naar toe ga.

Leuke uitjes met kinderen in Almelo: Almelo als waterstad met kinderen

Almelo kent een rijke geschiedenis met waterwegen in de stad en dat zie je tot op de dag van vandaag nog steeds. In Almelo loopt het water nog door de binnenstad.

1. Huur een kano en vaar door de binnenstad van Almelo.

Dat het water door de binnenstad loopt dat biedt allerlei mogelijkheden voor wateractiviteiten met kinderen! Zo kun je vanaf Proeflokaal België een kano huren een rondje Almelo varen. Leuk om dan even aan te leggen bij Natuurhus Almelo waar kinderen heerlijk met water en zand kunnen spelen! Zie hieronder bij het overzicht met favoriete lunchplekken in Almelo met kinderen.

2. Vaar mee met rondvaartboot De Praam

Vlakbij Proeflokaal België zit Nielz (zie ook ‘Almelo horecastad’). Tegenover Nielz, in de waterkom, bevindt zich de opstapplaats van rondvaartboot ‘De Praam’. Elke woensdag & zaterdagmiddag kun je vanaf 13.30 (zonder reservering) opstappen voor een promotie vaartocht.

3. Nog meer vaartochten

Andere vaartochten zijn er ook. Deze zijn alleen op reservering. Waar kanoën meer geschikt is voor 6+ zijn de vaartochten ook leuk met de jongste kinderen kunt doen.

4. Suppen in Almelo

Als je liever wat actievers wil? Ook mogelijk! Wat dacht je van suppen door de binnenstad? Via Paddle & Surf (Paddle & Surf – PaddleSurf (paddle-surf.nl) kun je bij het ‘Stadslab’ opstappen en paddle je met de instructeur mee naar de binnenstad. Ook vettt als kinderfeestje! Bij datzelfde Stadslab op het Indië terrein zit een stadstrandje. In de zomer wat mij betreft echt een hotspot met kinderen. Kleinschalig (en daarmee goed overzichtelijk), het water loopt schuin af en er is echt zand waar ze mee kunnen spelen.

leuke uitjes met kinderen in almelo

5. Recreatiegebied ’t Lageveld (Wierden)

Met de volgende tip smokkel ik een beetje, want ’t Lageveld ligt eigenlijk niet in Almelo (maar in Wierden). Het is wel een top locatie in de zomer. Een grote natuurplas met veel strand. Voor de kinderen is er een speciale kleutervijver, peuterbad en waterspeeltuin. Gegarandeerd speelplezier. Je betaalt geen entree, maar alleen parkeergeld (als je met de auto komt).

Leuke uitjes met kinderen in Almelo: Horeca in Almelo met kinderen

Mijn favoriete onderdeel; hier vind je mijn favoriete lunchtentjes in Almelo met kinderen

6. Natuurhus

Met stip op 1 staat voor mij het Natuurhus in Almelo. In de zomer is het echt mijn ‘go to’ lunch (& borrel) spot. De kinderen kunnen hier heerlijk spelen in de prachtige natuur speeltuin. Met zand en water. Dus dubbel feest. En er zijn veel kidsproof opties op de kaart. In de winter is deze locatie nog steeds leuk, want ook binnen is een leuke kinderhoek.

leuke uitjes met kinderen in Almelo

7. NielZ Almelo

Bij Nielz hebben ze een vergelijkbare leuke kinderhoek (of eigenlijk: 2 zelfs!) en een speciale kinderkaart. Bovendien hangt er een relaxte sfeer. Kinderen zijn niet alleen welkom, maar ouders met kinderen voelen zich ook welkom hier.

8. Bibliotheek en naastgelegen lunchroom Feijn lunchen

Een middagje bibliotheek met kinderen is ook een leuk idee. Bibliotheek Almelo organiseert verschillende activiteiten, zie de agenda. Daarnaast heet het nog een sterkte troef: Feijn lunchen en lezen. Waar ik me meer dan eens in de bank nestel met een cappuccino terwijl de kinderen zich prima vermaken in de grote speelhoek. Vaak op woensdag. Want: ranja en tosti dag.

9. Happen bij de Baas

Je hebt kidsproof adresjes, maar je hebt ook parentproof lunch adresjes. Ja, de kids redden zich hier ook prima, maar hier draait het misschien iets meer om ‘le parents’. Happen bij de Baas is zo’n adresje: heerlijke koffie en een superfijne lunch. Ook leuk: iedere koopzondag kun je hier lekker uitgebreid ontbijten.

10. Zomerse hotspot: Solera in Almelo

In de zomer strijken we ook nog wel geregeld bij Solera neer rond borreltijd. Er staat in de zomer altijd een springkussen voor de kinderen gereed. Tapas in het zonnetje en kinderen die het naar hun zin hebben. Meer heb je toch niet nodig?

leuke uitjes met kinderen in Almelo

Leuke uitjes met kinderen in Almelo: de leukste kinderactiviteiten

In Almelo is veel te doen voor kinderen. Heel veel. Naast alle voor de hand liggende opties (Monkey Town, Preston Palace, Movie Unlimited en Theater hotel Almelo die stuk voor stuk ook gegarandeerd staan voor een middag entertainment) hoop ik dat ik je ook kan verrassen met wat andere leuke kinderactiviteiten.

11. Creatief Atelier Kijk&Doe

Geregeld kijk ik op de agenda van Kijk & Doe. Kijk & Doe is een creatief atelier waar eigenaresse Martine Evenhuis iedere week weer leuke nieuwe activiteiten bedenkt. Vanaf 6 maanden ben je al welkom. Je kunt er dan (bijvoorbeeld) ‘spelen met zintuigen’. De kleinsten kunnen dan lekker voelen, ruiken en uitproberen van verschillende soorten materialen. Onze meisjes vinden dit helemaal geweldig! En deze mama vind het stiekem super fijn dat ze het vervolgens allemaal niet hoeft op te ruimen. Op Vettt verscheen er al een blog over Kijk&Doe.

leuke uitjes in almelo met kinderen

12. Maker Festival Twente

Waar je ook zeker de agenda van in de gaten moet houden is de agenda van Stichting Tetem. En dan specifiek het ‘maker festival Twente’. Een tof Twents project waarbij kinderen meegenomen worden bij innovatieve ‘maakprocessen’ in de breedste zin van het woord. Wat houdt dat dan in? Nou, eerder konden kinderen bijvoorbeeld een drone besturen, een lichtpiano maken of zelfs een robot programmeren. Bibliotheek Almelo is aangewezen als ‘Twentse maakplaats’, wat inhoudt dat hier ook activiteiten zijn gepland ten tijde van het programma.

13. Theater Hof88

Theater Hof 88 is kleinschalig theater die leuke kindervoorstellingen heeft. Kinderen zitten dichtbij het podium en er is ook een zaal waarbij het theatergezelschap wat meer interactief met het publiek kan zijn. Bij sommige voorstellingen organiseert het theater zelfs wat leuke activiteiten voor aanvang van de voorstelling. . Ik vind het heerlijk om te zien hoe mijn dochters soms helemaal in een voorstelling kunnen zitten. En echt meegaan in het verhaal. Aanrader deze!

14. Stadsboerderij Beeklustpark

Waar je geen agenda’s voor hoeft te bekijken en wat eigenlijk altijd een leuk idee is, is Stadsboerderij Beeklustpark. Dit is een kinderboerderij waar de medewerkers verschillende dieren, zoals varkens, geiten, vogels, ezels en kippen verzorgen. Er is een gedeelte waar je zelf echt tussen de geitjes mag lopen. Je mag de geitjes ook voeren (met het voer dat je op locatie kan kopen). En nog een dik pluspunt: aan de achterkant van de kinderboerderij zit een mooie grote speeltuin.

15. Bezoek de oude Korenmolen

Het is niet de meest voor de hand liggende locatie: maar midden in de drukke Nieuwstraat staat een oude korenmolen. Korenmolen de Hoop die twee keer per week, op woensdag en zaterdag, open is voor bezoekers is een leerzame activiteit voor kinderen. Om het af te maken kun je vervolgens naar het Bolletje museum lopen. Van dinsdag tot en met donderdag is hier een gids aanwezig die je alles kan vertellen over Bolletje van vroeger en nu.

Bonus tips

Bovenstaande zijn mijn absolute top tips, maar er is nog veel meer te doen in Almelo:

  • Ga lekker wandelen in het Nijrees Bos
  • In het Beeklustpark of in het Schelfhorstpark kun je heerlijk picknicken.
  • Bezoek de buitenspeeltuin ‘het Nieuwland’
  • Binnen- en buitenzwemmen dat kan bij het Sportpark
  • Net buiten Almelo, in Vriezenveen vind je de ‘Greftenhoeve’, een zelfplukland waar je in eht plukseizoen zelf blauwe bessen kunt plukken.

Heb jij nog tips voor leuke uitjes met kinderen in Almelo?

Ik ben heel benieuwd naar jouw favoriete uitjes in Almelo! Deel ze vooral met ons door hieronder een berichtje achter te laten!

Over Brenda

Meer blogs van Brenda lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.