Naar het theater dit seizoen? Gewoon doen!

Welke leuke kindervoorstelling in het Wilminktheater ga jij bezoeken?

Het Wilminktheater in Enschede biedt dit theaterseizoen super leuke en diverse kindervoorstellingen. Want wat is er nou niet leuk en leerzaam aan het theater met je kids. Daarnaast is de entourage van een theater ook nog eens ontzettend tof. Dus kies voor een dagje uit naar het theater.

Er zijn voorstellingen voor verschillende leeftijden en in verschillende genres. Hieronder neem ik je mee in het aanbod van komend seizoen. Wees gewaarschuwd, kiezen wordt erg moeilijk.

Lejo – Hands up! (vanaf 3 jaar)

Zondag 1 oktober trappen we af met een voorstelling waarbij  met blote handen en houten ogen en volledige show wordt neergezet. Het is een voorstelling zonder tekst en boordevol muziek. Verschillende poppen passeren de show en na afloop krijgen alle kinderen een knutselpakket om zelf ogen te knutselen. Zo kan de show thuis gewoon nog even doorgaan.

Diep in Zee (2 t/m 5 jaar)

Een weekje later, op zondag 8 oktober, staat de voorstelling ‘Diep in de Zee’ op het programma. Kinderen beleven in een half uur durende show van alles waarin hun zintuigen geprikkeld worden. Kijken, luisteren, voelen, het komt allemaal terug in deze boeiende voorstelling. Je wordt helemaal meegenomen in de wereld onder water.

Het zand van gisteren (vanaf 6 jaar)

Op zondag 22 oktober zijn de iets grote kids aan de beurt. In dit poppentheater worden de kinderen meegenomen in een poëtische muziektheatervoorstelling over een koning die verliefd is. Alleen is hij verliefd op iemand waarop hij niet verliefd mag zijn. Hoe gaat dit aflopen? Kom het bekijken.

Foto via Website Wilminktheater

VO-LU-ME (1.5 – 3 jaar)

Naar het theater met je dreumes? Waarom niet? Het kan gewoon in deze korte, maar toffe show. Hij duurt 30 minuten en biedt hiermee de allerkleinsten hun eerste theaterervaring. Ga mee met een klein lapje stof op een groots avontuur. En aan het einde van de show, mogen alle kids nog even meespelen.

Coco kan het! & Dikkie Dik & ik (vanaf 2 jaar)

In de herfstvakantie, op woensdag 25 oktober, naar het theater. Een combi van twee leuke peutervoorstellingen. Ga mee op avontuur met Coco kan het, waat we op zoek gaan naar alle dieren in de tuin. Coco kan het is een peuterdansvoorstelling die is gebaseerd op een boek van Loes Riphagen. Deze show wordt afgewisseld met een Dikkie Dik voorstelling. Tussen de shows is ruimte voor vrije speelmomenten in de foyer. Een middag vullend programma deze woensdagmidag.

Disney Winnie de Poeh

Op zondag 29 oktober, die nog in de herfstvakantie valt, is het poppentheater van Winnie de Poeh te bekijken. En natuurlijk zijn al zijn vriendjes er ook gezellig bij. Dansen, zingen en theater wisselen elkaar af in deze te gekke familieshow.

Foto van website Wilminktheater

SCROOGE

Na het grote succes van vorig jaar, draait ook deze musical ook dit jaar weer. In de kerstvakantie, van 22 december t/m 3 januari is deze voorstelling te bekijken. Een klassiek verhaal in een muzikaal jasje. Naar aanleiding van vorig jaar, zeker een aanrader voor het hele gezin. Wacht niet te lang, deze musical is razend populair.

Robin Hood (vanaf 6 jaar)

Een fantastische show voor kids vanaf 6 jaar en de rest van het gezin. 45 Muzikanten en acteurs die van het eeuwenoude verhaal van Robin Hood weer helemaal tot leven brengen. Je wordt van A tot Z meegenomen in de wereld waar wordt opgekomen voor de armen. Deze voorstelling is te zien op vrijdag 9 februari.

Buurman & Buurman gaan verhuizen (vanaf 4 jaar)

Buurman en Buurman maken altijd van alles mee en dat gaat nooit vervelen. Dit keer gaan ze verhuizen en met er van alles gebeuren. Op zondag 11 februari is het dus maar de vraag of dat allemaal wel goed gaat. Kom jij kijken bij de voorstelling van Buurman en Buurman?

Foto van website Wilminktheater

Mees Kees op kamp

Op vrijdagavond 10 mei om 19:00 uur komt Mees Kees naar het Wilminktheater. En vergeet je spullen niet, wat jij mag mee op kamp! Ondanks het werkplan van mevrouw Dreus weten we één ding zeker: met Mees Kees erbij wordt het hoe dan ook één groot avontuur. Na afloop van de voorstelling kunnen de bezoekers de cast van Mees Kees ontmoeten tijdens een gezellige meet & greet.

Meer info & tickets

Op de website van het Wilminktheater kun je nog veel meer informatie vinden, zoals bijvoorbeeld trailers van de voorstellingen, de exacte speeltijden en de juiste locatie van de voorstelling. Hier kan je ook terecht voor het kopen van de tickets.

Naar het theater geweest? Of leuke aanvullingen?

Ben jij naar één van bovenstaande voorstellingen geweest? Of weet je nog andere té gekke shows in de omgeving? Laat het ons hieronder weten of tag ons op de sociale media.

Over Joyce

Meer blogs van Joyce lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.