Is Movie Park Duitsland leuk met kleine kinderen?

Door

Aan de start van de zomervakantie zijn we gelijk goed begonnen. We bezochten Movie Park in Duitsland met onze 3 kinderen. Movie Park Duitsland ligt net over de grens van Twente. Bij Movie Park is onlangs het nieuwe Paw Patrol themagebied Adventure Bay geopend. En als mega fans moet je hier natuurlijk zijn geweest.

Auto Chase Movie Park Germany
Adventure Bay Movie Park Germany
Daar is het, de grote Adventure Tower is al te zien…

Op naar Movie Park Duitsland

Op een vrijdagmorgen in de zomervakantie vertrokken we lekker op tijd om net na de opening in Bottrop (daar ligt Movie Park) aan te komen. Je zou denken dat het dan nog rustig is, maar niets was minder waar.

Adventure Tour Movie Park Germany
Adventure Tour, met perfect nagemaakte auto’s
Adventure Tour Burgemeester Humdinger Movie Park Germany
Burgemeester Humdinger, de inrichting is super mooi afgewerkt…

Aangekomen bij de kassa mochten we gelijk in de rij om tickets te kopen, een half uurtje later konden we het park in. YAY!

Eerst in de wildwaterbaan, waar we overigens meteen een heerlijke douche kregen. De toon was bij onze oudste gelijk gezet, hij was helemaal nat, vond het aardig spannend en wilde vervolgens nergens meer in. We moesten even acclimatiseren maar daarna leek hij de ‘natte start’ alweer vergeten.

Gelijk voor Adventure Bay ligt er nog een gedeelte voor kleine kinderen, Nickland. Aan de andere kant van het park is ook een gedeelte specifiek voor kleinere kinderen.

Adventure Bay Movie Park Germany
Adventure Bay
Zuma's Zoomers Movie Park Germany
Dit zag er ook weer geweldig mooi uit

De nieuwkomer: Adventure Bay

Adventure Bay is dus het nieuwste themagebied van Movie Park Duitsland. Hier vind je attracties rondom de bekende tv-pups van Nickelodeon.

In Adventure Bay is er extreem veel aandacht besteed aan de details. De auto’s van de helden in de Adventure Tour, de Adventure Toren en Zuma’s Zoomers waren perfect ingericht en nagemaakt. Helaas was de attractie ‘Zuma’s Zoomers’ gesloten. De kinderen hebben zich uitgeleefd bij de Adventure Tour en in de Paw Patrol speeltuin.

Zuma Zoomers Movie Park Germany
Zuma’s Zoomers was helaas niet open
Zweefmolen Movie Park Germany
Nog een paar rondjes in de zweefmolen
SpongeBob's Splash Bash spuitattractie Movie Park Germany
Met water spelen blijft leuk
Politiestuntshow crazy cops new york - the action stunt show Movie Park Germany
Politiestuntshow

Is een Speedypass bij Movie Park Duitsland de moeite waard?

We hebben een Speedypass gekocht bij de entree. Met een Speedypass heb je geen wachttijden. Er zijn verschillende soorten Speedypassen te verkrijgen, ze starten vanaf 9 Euro. Wij hebben de Speedypass onder andere voor de kinderachtbaan gebruikt. Voor ons was het zeker de moeite waard, gezien de drukte in het park. Op de website geven ze een indicatie van de verwachte drukte op de bepaalde dagen.

Achtbaan Backyardigans Mission to Mars Movie Park Germany
De achtbaan, spannend..
Wildwaterbaan in Movie Park Germany
Op naar een nat pak

Tips voor je bezoek aan Movie Park Germany

  • Eindig je dag bij de wildwaterbaan en neem een poncho en/of droge kleren mee 🙂
  • Koop je tickets vooraf, dit scheelt je wachten bij de kassa. Via verschillende kortingssites kan dat bijvoorbeeld. Wat ook leuk is om een overnachting + park te nemen.
  • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis.
  • Tijdens onze schoolvakanties hebben ze over de grens vaak geen vakantie. Check dat vooral even. Dikke kans dat het er dan heel rustig is.

Wat vonden wij van onze dag bij Movie Park Duitsland met kleine kinderen?

Bij Movie Park Duitsland hebben ze aan alle leeftijden gedacht en er is veel aanbod. De shows zijn gaaf en de hele dag door zijn er Meet and Greets met allerlei tv-helden. Het viel ons echt op dat er heel veel keuze is aan eten. En dat was goed en lekker. Wat we misten was een app waarop je de wachttijden kunt zien, zoals een Efteling heeft. Het lange wachten bij de entree/kassa was een minpuntje.

We hebben een erg leuke dag gehad. De kinderen vonden de kinderachtbaan, de Spongebob waterattractie en de Adventure Tour geweldig. Ze willen graag een keertje terug. Op de terugweg kwamen we Chase nog tegen, dit was een mooie afsluiting van de dag. De kinderen hebben zich de gehele dag geweldig vermaakt.

Vers fruit Movie Park Germany
Heerlijk vers fruit
Meet and Greet met Chase in Movie Park Germany
Chase, hun dag kon niet meer stuk

Halloween bij Movie Park Germany

Movie Park staat er om bekend flink uit te pakken met Halloween met het Halloween Horror Feest. Tijdens Halloween is er ‘Halloween for Kids’ en een ‘Halloween Horror Feest’. In het Nickland zijn monsters niet toegestaan, zodat kinderen er volop kunnen genieten van een vrolijk Halloween programma met bijvoorbeeld schminken en pompoen snijden. Het Halloween programma voor kinderen vindt dagelijks plaats van 7 oktober t/m 4 november van 12.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over Movie Park Duitsland

Movie Park Duitsland ligt in Bottrop, wij wonen in Albergen vanaf daar doe je er iets meer dan een uur over. Op de website kun je je tickets bestellen, vanaf €29,50. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Voor alle actuele informatie en prijzen kijk je op de website: Movie Park Germany. Het park sluit begin november voor de winter, in het voorjaar zijn ze weer geopend..

Over Ellen

Meer blogs van Ellen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.