Wandelen in Overijssel: Eekhoornpad in Nijverdal

Zoek je een leuke kinderwandeling in Overijssel? Wandel het eekhoornpad Nijveral op de Sallandse Heuvelrug. Tijdens de wandeling door het bos vind je allerlei leuke dingen om op te klimmen, klauteren en schommelen

We blijven even in de coronaproof uitjes, want ja… wat moet je anders!? Ik noemde deze tip laatst al in mijn blog met 15 leuke wandelplekken met take-away, maar dit wandelplekje is zo leuk, dat ‘ie meer aandacht verdient! Ik heb het over het Eekhoorntjespad op de Sallandse Heuvelrug.

Wat je wilt weten over het Eekhoornpad in Nijveral

Naast het Buitencentrum op de Sallandse Heuvelrug, ligt het Speelbos (eekhoornpad). Je rijdt dan de Holterberg op vanaf Nijverdal, aan het begin ligt het buitencentrum. Hier vind je eerst een grote parkeerplaats, en het eekhoornpad begint meteen bij de parkeerplaats.

De naam zegt het al: je volgt de houten eekhoorntjes langs het pad. Het pad biedt allerlei leuke dingen om te doen; klim, klauter en schommel over kuilen, langs geulen en over bruggen. De beste tip die je nu kan krijgen; doe je kid(s) oude kleding aan, want ze kunnen zelfs als een das door tunnels kruipen.

eekhoornpad

We waren er laatst een keer op een zonnige zondag, tegenwoordig is het hier best druk. Want in deze Corona-periode trekken nou eenmaal veel mensen het bos in. Tip van mij voor jou: ga lekker vroeg en op zaterdag is het vaak rustiger dan op zondag. En doordeweeks helemaal! Het allerleukst vond Lore het stuk waar je zelf met grote takken een hutje kunt bouwen.

De route is gratis te volgen. Maar je kunt bij het Buitencentrum ook een routebeschrijving of leuke Doe-boekjes kopen. Met de Doe-boekjes ga je op pad met Jonas de Eekhoorn of zijn jongere broertje Joep en beleef je de leukste avonturen op de speelbosroute. Op het moment van schrijven is het Buitencentrum gesloten (corona-maatregelen). De Doe-boekjes zijn daarom tijdelijk verkrijgbaar bij het Horeca gedeelte (Buitengewoon Lekker) gelijk naast het Buitencentrum. Zolang de voorraad strekt.

Tip: ga lekker bosjutten tijdens je bezoek aan het Eekhoornpad

Op Vettt.nl vind je een gratis download: de Herfstbingo. Hiermee kun je lekker Bosjutten tijdens je bezoek aan het Eekhoornpad Nijverdal. Ga op zoek naar alle plaatjes die je op de Bingokaart vindt!

Bekijk ook de vettte vlog over het Speelbos.

Over Karen

Meer blogs van Karen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.