Kompasmysterie: kinderwandeling in Nijverdal

Op zoek naar een prachtige wandeltocht met een extra uitdaging voor je kinderen? Doe dan het kompasmysterie van de Wilgenweard, een kinderwandeling in Nijverdal. Een uitdagende manier om de welverdiende natuurvitamientjes binnen te krijgen.

De Wilgenweard in Nijverdal

Een prachtige zonnige en frisse herfstochtend, tijd voor een wandeling in de natuur en dit keer met een extra uitdaging. Het is elke keer toch weer een zoektocht hoe je ze van de bank naar buiten krijgt en het kompasmysterie is daar erg geschikt voor. Binnen twintig minuten zijn we in Nijverdal bij De Wilgenweard. Gelegen aan het water en aan de rand van een prachtig bos. Bij de Wilgenweard heb je de keuze uit veel activiteiten voor verschillende leeftijden. Wij gaan het kompasmysterie doen een prikkelende speurtocht en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud.

Een echt kompas!

Kompas lezen

De route van het kompasmysterie begint direct bij het restaurant Wilgenweard. Voor we van start gaan krijgen we uitleg over de opdrachten en hoe we het kompas kunnen gebruiken. Even goed opletten allemaal want het is uitdagender dan vlaggetjes of kabouters volgen. Gelukkig krijgen we de uitleg van het kompas ook mee, want onderweg even nalezen of we het goed doen geeft vertrouwen in de route die we uitpuzzelen. Onze kinderen vinden het kompas fascinerend dus na een korte strijd spreken we af dat ze beide een deel van de tocht mogen uitstippelen.

Wat is Noord en wat is Zuid?

Uitdagende kinderwandeling in Nijverdal

Vanaf de Wilgenweard leidden de opdrachten uit het kompasmysterie ons een prachtig natuurgebied in en daar verdwalen we toch een beetje. We hebben een afslag gemist blijkt achteraf. Gelukkig kunnen we de Wilgenweard bellen en zij helpen ons weer op de juiste weg. Naast het juist aflezen van het kompas letten de kinderen onderweg goed op want ze moeten opdrachten uitvoeren. Via het bos, weidelandschap en langs prachtige meertjes vinden we onze weg terug. Een heerlijke wandeling en de kinderen waren erg enthousiast.

Korte pauze en de opdrachten nog goed nalezen

Ook zin om het kompasmysterie op te lossen dan is het volgende goed om te weten. Je doet ongeveer twee uur over de tocht, met een korte smikkelpauze onderweg uiteraard. Bij de Wilgenweard kun je nagenieten van de tocht met een beker chocolademelk en een stukje taart op het terras. De tocht is geschikt voor droge dagen. Het is een uitdaging voor het hele gezin.

Over Rianne

Meer blogs van Rianne lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.