15 x leuke wandelplekken met take-away

Een jaar geleden schreef ik deze blog, en een jaar later hebben we ‘m opnieuw nodig… Want de horeca en alle andere binnenlocaties zitten weer dicht, we trekken er dus weer op uit in het bos. Laten we die twee combineren en je hebt een perfect uitje! Here we go: 15 leuke wandelplekken met take-away!

Vijftien leuke wandelplekken met take-away koffie of eten

Het is me wel eens eerder gebeurt; droog, zonnetje en het plan om gezellig met twee kinderen naar het bos te gaan. Maar zoals zoveel goede plannen van mij is het idee leuk, maar gaat er in de uitvoer iets mis. Daar sta je dan. In een bos. Zonder eten of drinken maar met een hongerige vier- en zesjarige naast me. Iedereen die ooit een hongerig kind heeft meegemaakt, weet wat voor drama zich dan kan voltrekken.

Thank god voor het koffiekraampje bij de parkeerplaats! Vandaar deze blog, zodat iedereen goed voorbereid (en warm!!) een leuke wandeling kan maken mét take-away.

1. OERRR kinderroute bij de Stroper (De Lutte)

Tussen Oldenzaal en de Lutte loop je een superleuke tocht van OERRR. Bij Pannenkoekhoes de Stroper is het beginpunt. Je kunt er nu pannenkoeken, soepjes, salades, taartjes, toetjes én koffie afhalen. Je neemt er ook meteen de wandelroute van OERRR mee. Want misschien spot je een ree in het hoge gras, springt ‘Bennie de bosmuis’ net voor je voeten langs of ontdek je een echte klimboom. Onderweg kun je in de oude Hooischuur kijken op erve Middelkamp en daar even pannenkoek-picknicken aan een picknicktafel.

stroper

2. Sallandse Heuvelrug (Nijverdal)

Bosjutten op de Sallandse Heuvelrug – toen nog zonder koffie

Can you imagine; cappuccino in de ene hand, een verse plak Twentse krentenwegge in de andere? Met de kids voorop loop je de (kortere) kabouterroute of struin je lekker door het Speelbos Sallandse Heuvelrug . Let wel op wanneer je gaat, op zondag is het er vaak druk. Nog één tip voor het speelbos; hier zit ook een coole vijver bij, dus neem droge kleren mee (qua uitvoer deed ik hier gelukkig wel iets goeds; ik had droge kleren mee… die ik helaas ook heb moeten gebruiken). Zie hier meer info over de take-away.


Het buitencentrum is gesloten. Wil je het kabouterpad lopen, dan haal je je kaboutertasje (€3,50) bij het Horecagedeelte (Buitengewoon).

3. ‘t Hoogspel (Delden)

Wandel bij kasteel Twickel en maak daarna een stop bij ‘t Hoogspel. Kinderen kunnen hier in de buitenspeeltuin spelen en de take-out is geopend met taart, snert, friet, warme choco en nog veel meer lekkers.

4. Watermolen Bels (Mander)

Prachtig vond ik het vroeger om een watermolen te bezoeken. Watermolen Bels in Mander is omringd door een prachtige natuurgebied. De meest nostalgische plekjes vallen er veel te zien én te beleven. Voor de liefhebbers; je kunt hier zelfs gluhwein to go krijgen!

5. Kloosterpad Zenderen

In Zenderen loop je het Kloosterpad, je kan hier ook een kindvriendelijke afstand van 3 kilometer lopen. De kinderen krijg je sowieso mee als je een high tea afhaalt bij De Karmeliet, wel even reserveren.

6. Fonteinen in Almelo

Het centrum van Almelo is de afgelopen jaren flink aangepakt. En in de winter staan er op verschillende plekken kleurrijke fonteinen, maak daarom een stadswandeling door Almelo! Start of eindig bij Hap voor een dik belegde boterham of een salade to go!

7. Airport Twente (enschede)

Na een wandeling bij Airport Twente haal je de lekkerste overloaded nacho’s, spare-ribs en toetjes bij Marcook. Liever een tapas afsluiter? Rijd dan langs Sprakel in Lonneker voor een XXL Tapasschaal! Kijk voor de openingstijden van de Take-out op de website.

Uit in Twente
Het Vliegveld Twenthe is prachtig om te wandelen!

8. Theehuis Ik en Mijn Moeder in Enschede

Dit prachtige theehuis heeft ook met een take-away menu, waarna je kan wandelen en de kinderboerderij kunt bezoeken in het Wooldrikspark in Enschede.

9. Watermolen Landgoed Singraven

Hier kan je prachtig wandelen met een kop verse koffie en soep. Elke zaterdag en zondag vanaf 10:30 uur. Bekijk de Facebook pagina voor eventuele extra openingstijden.

10. Wapen van Beckum

Ook in Beckum kan je prachtig wandelen. Na die tijd haal je een echte Twentse stamppot voor thuis bij het Wapen van Beckum

11. Watermölle in Haaksbergen

Bij restaurant De Watermölle loop je een leuke kabouterwandeling, daarna haal je wat lekkers bij de kiosk. Buiten staat ook een vuurschaal waar je marshmallows kunt roosteren.

12. Het Speelbos en Klein Afrika in Oldenzaal

Vermaak je in het speelbos op Het Hulsbeek en maak bij Klein Afrika een stop voor je take-away.

13. Wandelen en midget golfen bij Florilympha, ‘t Lutterzand

Wandel in het prachtige natuurgebied ‘t Lutterzand en ga voor iets lekkers te eten en/of te drinken naar Florilympha. Waar de kinderen ook in de buitenspeeltuin kunnen spelen of waar je samen een balletje kunt slaan op de midgetgolf baan!

14. Maak een kabouterwandeling bij De Heikamp in Ruurlo

DHKMP To Go is weer geopend! Hier kun je onder meer terecht voor iets lekkers bij de picknick, warme dranken en natuurlijk afhaalpannenkoeken. Ook voor verse Oerfriet of een knapperige tosti ben je bij onze To Go aan het juiste adres. En extra leuk: hier is een hele leuke kabouterwandeling!

15. Loop het (blote)voetenpad in Twello – de wintereditie

Het ideale uitje in deze vreemde tijden: de Wintereditie van het Blotevoetenpad. Dit hoeft natuurlijk niet op blote voeten: schoenen en laarzen zijn toegestaan (en sterk aan te raden!). Het Blotevoetenpad is de gehele 3-weekse kerstvakantie geopend. En de Take-Out van Buitenpost is geopend!

Veel plezier op de wandelplekken met take-away! Tag @Vettt_follow_the_fun of gebruik de hashtag #VetttWinter op Instagram als je ergens wandelt met een warme bak koffie!

Over Karen

Meer blogs van Karen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.