15 x leuke wandelplekken met take-away

Nu de horeca weer dicht zit en we bij elke publieke binnenruimte mondkapjes op moeten, lijkt iedereen een escape te zoeken in het bos. Laten we die twee combineren en je hebt een perfect uitje! Here we go: de leukste wandelplekken met take-away!

Vijftien leuke wandelplekken met take-away koffie of eten

Het was afgelopen weekend weer zo ver; herfst, droog weer en het plan om deze dag gezellig met z’n twee in het bos door te brengen. Op zoek naar eekhoorntjes en veertjes uit de Vettt Herfstbingo. Maar zoals zoveel goede plannen van mij is het idee leuk, maar gaat er in de uitvoer iets mis.

Dus zo stond ik rond de middag in een bos, zonder eten of drinken maar met een vijfjarige naast me. Een zakje pepernoten is blijkbaar niet genoeg voor de speurneus 🤷🏼‍♀️. Thank god voor het koffiekraampje bij de parkeerplaats. Vandaar deze blog, zodat ik de volgende keer iets beter voorbereid ben. En voor jullie natuurlijk 🙃

1. OERRR kinderroute bij de Stroper (De Lutte)

Tussen Oldenzaal en de Lutte loop je een superleuke tocht van OERRR. Bij Pannenkoekhoes de Stroper is het beginpunt. Je kunt er nu pannenkoeken, soepjes, salades, taartjes, toetjes én koffie afhalen. Je neemt er ook meteen de wandelroute van OERRR mee. Want misschien spot je een ree in het hoge gras, springt ‘Bennie de bosmuis’ net voor je voeten langs of ontdek je een echte klimboom. Onderweg kun je in de oude Hooischuur kijken op erve Middelkamp en daar even pannenkoek-picknicken aan een picknicktafel.
Let op: De Stroper is t/m 4 november gesloten i.v.m. vakantie.

stroper

2. Arboretum Poort-Bulten (De Lutte)

Bij Arboretum Poort Bulten wandel je in een ware kleurexplosie. Met take-away koffie in je hand van Schenkerij Poort Bulten geven slingerende paadjes je na elke bocht een nieuw uitzicht en bijzondere bomen. De wandelroute vind je hier. De koffie, thee, gebak, flammkuchen of een broodje to go haal je op bij Schenkerij PoortBulten.

Arboretum
Op ontdekking in het Arboretum

3. Sallandse Heuvelrug (Nijverdal)

Bosjutten op de Sallandse Heuvelrug – toen nog zonder koffie

Can you imagine; cappuccino in de ene hand, een verse plak Twentse krentenwegge in de andere? Met de kids voorop loop je de (kortere) kabouterroute of struin je lekker door het Speelbos Sallandse Heuvelrug . Let wel op wanneer je gaat, op zondag is het er vaak druk. Nog één tip voor het speelbos; hier zit ook een coole vijver bij, dus neem droge kleren mee (qua uitvoer deed ik hier gelukkig wel iets goeds; ik had droge kleren mee… die ik helaas ook heb moeten gebruiken). Zie hier meer info over de take-away.

Vanaf 3 november is het buitencentrum gesloten. Wil je het kabouterpad lopen, dan haal je je kaboutertasje (€3,50) bij het Horecagedeelte (Buitengewoon).

4. Watermolen Bels (Mander)

Prachtig vond ik het vroeger om een watermolen te bezoeken. Watermolen Bels in Mander is omringd door een prachtige natuurgebied. De meest nostalgische plekjes vallen er veel te zien én te beleven. Voor de liefhebbers; je kunt hier zelfs gluhwein to go krijgen!

5. Kloosterpad Zenderen

In Zenderen loop je het Kloosterpad, je kan ook een kindvriendelijke afstand van 3 kilometer lopen. De kinderen krijg je sowieso mee, als je een high tea afhaalt bij De Karmeliet. Een salade of broodje to go zijn er ook verkrijgbaar. Wel even reserveren.

6. De Gravenallee in Almelo

Het langste wandelpad in Almelo is met z’n herfstkleuren nu op z’n mooist. Start bij de Zoete Bezigheid voor een zoet begin van je wandeling, en eindig na een rondje Gravenallee bij Hap voor een dik belegde boterham of een salade to go!

7. Airport Twente (enschede)

Na een wandeling bij Airport Twente haal je de lekkerste overloaded nacho’s, spare-ribs en toetjes bij Marcook. Liever een zomerse afsluiter? Rijd dan langs Sprakel in Lonneker voor een XXL Tapasschaal!

Uit in Twente
Het Vliegveld Twenthe is prachtig om te wandelen!

Nog een paar tips voor wandelplekken met take-away die op Instagram binnenkwamen:

  • Bij kasteel Twickel staat een kraampje met heerlijke koffie, je loopt daarna met je koffie verder tussen de schapen
    wandelen, borrelen en spelen in Twente
  • Theehuis Ik en Mijn Moeder komt binnenkort ook met een take-away menu, waarna je kan wandelen in het Wooldrikspark
  • Laat de kids uitwaaien bij de zandkuil Noetselerberg en pick dan wat lekkers mee van Bistro Oale Sté in Nijverdal
  • Bij de Watermolen Landgoed Singraven kan je prachtig wandelen met een kop verse koffie en soep
  • Ook in Beckum kan je prachtig wandelen. Na die tijd haal je een echte Twentse stamppot voor thuis bij het Wapen van Beckum
  • In Haaksbergen is Het Lankheet een prachtig park om te wandelen. Bij restaurant De Watermölle haal je daarna de lekkerste gerechten op. Buiten staat ook een vuurschaal waar je marshmallows kunt bakken.
  • Doe het speelbos op Het Hulsbeek en maak bij Klein Afrika een stop voor je take-away.
  • Bij restaurant Jachtlust in Hertme hebben ze koffie en thee take-away, waarnaar je heerlijk in de mooie natuur kan wandelen. Een straat verderop staat een kar met pompoenen te koop (leuk voor Halloween ;-)). en op een hoekje een tafeltje met stoofperen en walnoten.

Veel plezier op de wandelplekken met take-away! Tag @Vettt_follow_the_fun of gebruik de hashtag #VetttHerfst op Instagram als je ergens wandelt met een warme bak koffie!

Over Karen

Meer blogs van Karen lezen? Kijk dan even hier!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *