Gratis speurtocht door Enschede voor kinderen!

Hoe leuk is dat? Een speurtocht door de binnenstad van Enschede. Er is echt van alles te zien en te doen. Wil je de binnenstad van Enschede echt goed leren kennen met jouw kinderen? Loop dan deze supergave en leerzame speurtocht. Lux (7) & Loisa (5) gaan samen met hun mama Rianna deze leuke kinderroute ontdekken.

Speurtocht door de binnenstad van Enschede met het gratis Doeboek

Voordat je aan deze leuke speurtocht begint kun je een gaaf doeboekje ophalen bij Tourist Info Enschede aan de Langestraat of op één van de andere locaties in de binnenstad (Sam Sam, Stoet, Boekhandel Broekhuis en Concordia). In dit doeboekje staan alle stappen, opdrachten en vragen om op avontuur te gaan door de stad! Ook staan er een aantal leuke spelletjes in die je na de speurtocht nog kunt maken. De route is 1,5 km lang en ontwikkeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Wat kom je allemaal tegen met jouw kinderen tijdens je speurtocht door de binnenstad van Enschede?

Het leuke aan deze speurtocht is dat je kinderen veel zelf ontdekken en leren over de stad Enschede. Wij wonen zelf in Enschede en we zijn vaak in het centrum te vinden. Meestal om te winkelen, verse producten te halen van de markt of om gezellig wat te drinken/eten met vrienden of familie. Maar echt letten op details of andere verborgen schatten in de stad deden wij niet eerder. Kijk maar eens om je heen en kijk eens omhoog. Je ziet zoveel meer dan alleen winkels en horecagelegenheden.

Onderweg kom je bijvoorbeeld De Jacobuskerk tegen, Wist jij dat er boven de ingang een gouden schelp hangt? En is het jou wel eens opgevallen dat er heel veel beelden bovenop De Kleine Willem staan? Tel ze maar eens, er staan er meer dan je denkt. Het is één van de opdrachten tijdens de speurtocht. Vol enthousiasme gingen onze speurneuzen de vragen en opdrachten langs.

Kunst, wat is dat eigenlijk?

Tijdens de speurtocht kom je ook een aantal opdrachten tegen waarin kunst naar voren komt. Iets waar onze kinderen eigenlijk nooit op letten. Zo heeft Concordia gekleurde vormen op het gebouw staan welke complete cirkels vormen als je op een bepaald punt gaat staan. En zo zit er op het dak van Artez een Griekse god. Hij is half mens en half dier. Lux en Loisa hebben dit beeld een poosje bestuurd en zagen er veel verschillende wezens in.

Spelen bij de watervallen en schommelen op het Stationsplein!

Bij het ontwikkelen van de speurtocht is er ook rekening gehouden met spelen! Zo kunnen kinderen op het Willem Wilminkplein lekker rennen over het grasveld en spelen ze tussen de keien bij de waterval. In het doeboekje staan ook een aantal gave opdrachten en activiteiten op het Stationsplein. Zo werd er muziek gemaakt als een echte DJ muziek achter een draaitafel op het Stationsplein en werd er geschommeld op de schommels op het Stationsplein.

Speurtocht door de binnenstad van Enschede met kinderen

Van speuren krijg je trek!

Onze speurneuzen Lux & Loisa verdienden onderweg wel wat lekkers. Het centrum van Enschede zit bomvol leuke horecagelegenheden. Tijdens de speurtocht loop je regelmatig langs plekken waar je even kunt gaan zitten om wat te eten of te drinken. Wij hadden geluk met een zonnige herfstdag dus een ijsje van IJssalon Van der Poel bleek een goed idee. Daarna konden we weer vol energie verder met de speurtocht.

Ontdek het zelf; ga speuren in de binnenstad van Enschede!

We verklappen natuurlijk niet alle geheimen van Enschede. Het is het leukste om dit zelf te ontdekken en samen op avontuur te gaan! Deze speurtocht is leuk voor de hele familie, en dus voor jong en oud en duurt ongeveer een uurtje. Voor kinderen die kunnen lezen is het natuurlijk het allerleukste omdat zij zelf de vragen kunnen lezen en kunnen opschrijven.

Maar elkaar een handje helpen met bijvoorbeeld het lezen van de vragen of het opschrijven van de antwoorden kan natuurlijk ook! Waar wacht je nog op? Scoor je doeboekje bij Tourist Info Enschede aan De Langestraat in Enschede en weet straks alles over Enschede!

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Enschede Promotie

Over Rianna

Meer blogs van Rianna lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.