Leuke kinderwandelingen in de Achterhoek? Zet deze op je lijstje!

Door

Wandelen saai? Niet als je met kinderen op pad gaat in de Achterhoek! Als het gaat om kinderwandelingen dan spant de Achterhoek wel echt de kroon! Er zijn meer dan 30 kinderwandel- en fietsroutes te vinden die ervoor zorgen dat wandelen met kinderen een avontuur wordt. Deze routes zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar het hele gezin kan genieten van de mooie omgeving en activiteiten onderweg. Op het platform Kidsgeluk.nl vind je alle informatie over de routes en uitjes in de Achterhoek met kinderen. Vettt handig! Hieronder een aantal favorieten:

1. Kabouterroutes in De Achterhoek

Op zoek naar een kabouterpad? Dan heb je in de Achterhoek meerde opties. Kijk hier voor alle kabouterroutes die je bij Kidsgeluk in de Achterhoek terugvindt. Een persoonlijke favoriet van VETTT is de kabouterwandeling bij De Heikamp in Ruurlo.

2. Wandelen bij Familierestaurant Het Noorden van Aalten

Een leuke kinderwandeling vind je bij Het Noorden van Aalten. Hier vind je Max en de Gouden strooplepel, een route speciaal voor kleintjes. Na afloop kun je hier heerlijk eten in het familierestaurant met heerlijke proeverijen!

3. Wandelen met een ezel

Ja echt! Ook dat kan in De Achterhoek, aan de wandel met een ezel. Bij de Vetweide in Almen haal je je ezel op om mee aan de wandel te gaan. Extra leuk; kinderen tot 40 kilogram kunnen op de rug van de ezel mee!

Ezeltocht met kinderen

4. Avonturenpad en Blotevoetenpad bij Erve Brooks, Gelselaar

Bij Erve Brooks kun je terecht voor het Avonturenpad, een geschikte route om met een buggy te lopen. En als je durft, kun je het blotevoetenland uitproberen. Hier loop je op blote voeten over verschillende ondergronden, wat zorgt voor een bijzondere beleving. Na afloop kun je genieten van het heerlijke terras, pannenkoeken en de kinderen leven zich uit in de speeltuin.

Erve Brooks

5. Op zoek naar de schat van Scholte, Haarlo

Zoek je liever een schat? Dan moet je bij HCR Prinsen zijn voor De schat van Scholte. Op boerderij Scholte in Haarlo woonde boer Memelink. Op een dag ging hij samen met zijn zoon op zijn erf een geul graven. Hij stak zijn schop in de grond en stuitte op iets hards. Het bleek een pot met munten te zijn… Maar waar kwamen deze munten vandaan en wie stopt nu een pot met munten in de grond? Tijdens deze wandeltocht kom je erachter. Deze spannende route is geschikt voor het hele gezin!

6. Loop het muizenpad en ga op zoek naar de gouden graankorrel bij Sevink Molen, Winterswijk

Bij Sevink Molen kun je op zoek gaan naar de gouden graankorrel tijdens het Muizenpad. Na afloop kun je hier genieten van pannenkoeken of grillen en spelen.

7. Op pad met een knapzak bij Huis Verwolde in Laren

Ook heel leuk, op stap met de knapzak? Bij Huis Verwolde kun je met een knapzak op pad door de prachtige omgeving. Je loopt ongeveer 2,5 kilometer. Bij Huis Verwolde in Laren is de knapzak verkrijgbaar en bevat onder andere een speurtocht. In de knapzak zitten verschillende handige dingen die je nodig hebt tijdens de wandelroute.

wandelen met kinderen in de achterhoek

8. Feestje op de step

Last but not least en geen wandeling maar wel iets actiefs; ontdek De Achterhoek met een step! Een sportieve én avontuurlijke activiteit voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 7 jaar oud. Tijdens de tocht op de step kun je genieten van mooie natuur en landschappen. Een leuke en avontuurlijke manier om tijd door te brengen met het gezin. De tocht is ongeveer 5 kilometer lang!

Kortom, genoeg mogelijkheden voor avontuurlijk wandelen met kinderen in de Achterhoek. Kidsgeluk.nl biedt een overzicht van alle routes en uitjes, dus ga snel op pad en geniet van de mooie omgeving! Ken jij zelf nog leuke wandelingen in de Achterhoek? Deel ze vooral met ons door hieronder een berichtje achter te laten!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.