Kamperen in tijden van corona: Vakantiepark Beerze Bulten

Het is al juni. Zonnige dagen waren er in overvloed. Toch staat onze caravan al maanden lang werkeloos in de tuin. Het kriebelt. We willen op avontuur. Corona gooide roet in het eten. Gelukkig zijn de campings inmiddels weer open en kan je er, met inachtneming van de maatregelen van het RIVM, weer op uit. Maar hoe is dat, kamperen met restricties? Hoe geven campings hier vorm aan? Kan je wel zorgeloos genieten? En hoe gaan andere gasten met deze regels om? Wij namen de proef op de som bij vijfsterren vakantiepark Beerze Bulten.

Vakantiepark Beerze Bulten

De Beerze Bulten ligt in het buurtschap Beerze (Ommen), tussen de bossen van het mooie Vechtdal. Het is een groot vakantiepark maar omdat de camping heel ruim is opgezet en de kampeerplekken zijn gesitueerd in een parkachtige omgeving, doet het toch knus aan. Naast het Giga Konijnenveld (speeltuin van 10.000 vierkante meter) en het Giga Konijnenhol (indoor speelparadijs en theater) zijn er verspreid over het park nog eens dertig speeltuinen. Heb je zelf geen tent, caravan of camper? Dan is er een keur aan accommodaties te huur, variërend van luxe bungalows en chalets tot tot stoere trekkershutten en rustieke lodges.

vakantiepark Beerze Bulten

Waarom naar vakantiepark Beerze Bulten?

Mijn ouders hanteerden vroeger de vakantieregel ‘als er Nederlanders op de camping staan, zijn wij vertrokken’. In praktijk betekende dit dat we op de meest desolate campings terechtkwamen waar de gemiddelde Nederlander niet dood gevonden wilde worden. Voor vertier moesten we zelf zorgen dus boetseerden we vaasjes van Franse kleigrond en tekenden we gezichtjes op stenen. En weet je? We vonden het prachtig. Pas na thuiskomst, toen klasgenootjes vertelden over kinderdisco’s en spectaculaire waterparken, werden we een beetje jaloers. Dus toen ik zelf moeder werd, besloot ik dat mijn dochter de vakanties zou krijgen die ik als kind gemist had. Schoorvoetend, dat wel, want zo aantrekkelijk vond ik het beeld van campings vol schreeuwende kinderen, discoavonden met stampende beats en vreemdelingen verkleed als parkmascotte niet.

Een nieuw avontuur; kamperen op een 5-sterrencamping

Een beetje spannend vond ik ons bezoek aan de Beerze Bulten dan ook wel. Dat bleek totaal ongegrond. Ja, er is een ramvol animatieprogramma, ja, er is een parkshow waarin je als ouder voor aap gezet wordt, en ja, de kinderen hebben zoveel plezier dat ze de longetjes uit hun lijf schreeuwen. Maar wat is het leuk! Mijn tweejarige dochter knutselde elke ochtend iets moois, showde ongevraagd haar dansmoves tijdens de musical van Aart en Nikkie, leerde zakdoekje leggen tijdens Peuterpret en deed mee aan een spannende superheldenspeurtocht. Het animatieteam is jong, creatief en heel lief voor de kids. Daarnaast zien ze er netjes op toe dat mensen zich aan de corona-maatregelen houden, zonder de rol van politieagent te spelen. Chapeau!

Beerze Bulten parkshow

Maar het absolute hoogtepunt is het Giga Konijnenveld, een grote speeltuin van 10.000 vierkante meter met zand, water en speeltoestellen. Als je ergens afstand kan houden, is het hier. Je kan er zwemmen, zandkastelen bouwen, lekker schommelen, klimmen, wiebelbruggen trotseren en roetsjen van de kabelbaan, maar er zijn ook ingenieuze attracties zoals een pompsysteem waarmee je water omhoog pompt en zelf de weg van het water bepaalt door middel van stoppen in een waterbaan. Mijn meisje vond het geweldig en kon zich hier uren vermaken. Wat ik zelf heel fijn vond is dat de camping zo ruim is opgezet dat je geen ‘last’ hoeft te hebben van alle vertier. Rustzoekers vinden hier om die reden ook hun plek.

Beerze Bulten pompsysteem

Zon, wind of regen

Tijdens ons verblijf hebben we welgeteld drie zonuren gehad. Het waaide en regende vooral. Niet het meest ideale kampeerweer. Toch is dit geen probleem bij de Beerze Bulten. Er is naast een buitenbad ook een binnenzwembad met verschillende baden en glijbanen voor de allerkleinsten. Vanwege de coronamaatregelen wel even een tijdslot reserveren. En het Giga Konijnenhol is de ideale bestemming voor al je vakantiedagen met klassiek Nederlands vakantieweer. Deze indoor speeltuin heeft alles waar je als kind van droomt. Denk aan een klim- en klauterhol, een ballenbak, springkussen en zelfs een spannende UFO. Hier worden ook activiteiten als het dagelijkse knutseluurtje georganiseerd. Uiteraard voor een beperkt aantal deelnemers want ook hier gelden de corona-regels.

Vijf sterren camping

Het sanitair van de Beerze Bulten is superdeluxe. Familiedouches- ruime badkamers met twee douches en een wastafel- zijn de norm. Je hoeft dus niet in de rij te staan om samen met de kids te badderen, er zijn genoeg familiedouches voor iedereen. Daarnaast is er speciaal kindersanitair met babybadjes, lage toiletjes en wasbakjes, en hoge douchecabines zodat je je kleintje op een comfortabele hoogte kan wassen. Sanitaire bezoekjes waren voor mijn dochtertje dan ook een attractie op zich. Met name de toiletbril met gezichtje was een grote hit. Alles is brandschoon. Het schoonmaakteam is de hele dag in de weer om alles spik en span te houden.

vakantiepark Beerze Bulten

En verder is alles aanwezig wat je van een vijf sterren camping kan verwachten. Een sauna en beautysalon, waar moeder en dochter samen een duo-prinsessenbehandeling kunnen ondergaan, een fitnessruimte met groepslessen (i.v.m. de coronamaatregelen momenteel gesloten), bowlingbanen, een eetkamer voor de snelle snacks (ook afhaal) en een uitstekende brasserie waar je met al je allergieën en cocktailwensen terecht kan. Tip: bestel de overheerlijke vegetarische groentencurry. Ook bijzonder: de Beerze Bulten-app, een app met verblijfsinformatie, openingstijden en het volledige animatieprogramma. Maar geen zorgen. Als je net als ik vanwege privacyredenen niet dol bent op apps, kan je de info ook gewoon opvragen bij de receptie.

vakantiepark Beerze Bulten

Omgeving van vakantiepark Beerze Bulten

Het Vechtdal is een prachtig gebied. Zandverstuivingen, oerbossen, jeneverbesvelden, pittoreske dorpjes en de rivier de Vecht maken dit een veelzijdig vakantieparadijs. Aan de overkant van de camping begint een mooi wandelgebied. En vlakbij de camping ligt het beschermde dorpsgezicht van Beerze, vol prachtige, rietgedekte boerderijen. Wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de talrijke wijngaarden in het Vechtdal. En als je het water op wil, ga je met het pontje over de vecht of huur je een kano bij de camping. Die ligt direct aan de Vecht.

vakantiepark Beerze Bulten

Vakantiepark Beerze Bulten coronaproof?

Overal op het park zijn maatregelen genomen om het risico op het coronavirus zo klein mogelijk te maken. Voor je openbare ruimtes als de receptie, restaurants, het sanitair en de speelruimtes betreedt, dien je een vragenlijst te beantwoorden en je handen te desinfecteren. Daarnaast wordt er in openbare ruimtes een maximaal aantal bezoekers gehanteerd. Dat is enerzijds fijn maar vergt veel planning. Als je wil zwemmen, moet je een tijdslot reserveren. Je mag geen gebruik maken van de douches en kleedcabines dus arriveert al in zwembroek en loopt na het zwemmen druppelend terug naar je kampeerplek. Prima als de zon schijnt, en prima als het regent want veel natter kan je niet worden na een zwembadbezoek. Ook zijn de openingstijden van het Giga Konijnenhol verdeeld in tijdsloten op leeftijd. Zo wordt het niet te druk. Je kan dus niet elk moment van de dag binnenvallen maar moet wachten totdat de leeftijdscategorie van je kindje aan de beurt is. Een uitstekende gelegenheid om mijn dreinende peuter te leren wat ‘geduld’ is.

Reserveren voor het restaurant

Ook in het restaurant is het aantal bezoekers beperkt tot het door de overheid bepaalde maximum. Op onze aankomstdag wilden we na de reis en het opzetten van ons kamp geen gedoe met koken en afwassen dus besloten we het restaurant te bezoeken. We namen plaats op het terras, waarvoor je niet hoefde te reserveren. Maar nog voor we besteld hadden, begon het te regenen. In het restaurant was geen plaats meer dus moesten we toch zelf buiten koken. In de regen. Niet ideaal maar ook geen ramp. En dat geldt voor alle regels. We weten allemaal waarvoor we het doen. Dus we wenden snel aan de restricties en geheel tegen onze natuur reserveerden we netjes voor alle activiteiten.

Ga je op vakantie tijdens Corona? Houd je aan de Corona regels

Het enige waar we moeite mee hadden, was het gedrag van mede-vakantiegangers die lak hebben aan de coronaregels. Mensen die zich niet houden aan de anderhalve-meter-maatregel.

Op het terras troffen we een man die het niet zo nauw nam met de regels en niet open stond voor kritiek. Mensen die hem erop aanspraken (waaronder ik) kregen een ontzettend brutale reactie. We zijn om die reden weggegaan van het terras. Tijdens het afwassen moest ik een meneer die in mijn aura ging staan, verzoeken om afstand te houden. Ook hij reageerde niet heel sympathiek.

Gelukkig betrof dit een minderheid en hield het merendeel van de bezoekers zich netjes aan de regels. Als je rekening houdt met elkaar en geduld kan opbrengen voor de zaken die nu wat langer duren, kom je een heel eind en kan je net als wij een fijne vakantie beleven in tijden van Corona.

Meer weten over vakantiepark Beerze Bulten?

Ben je op zoek naar een mooie camping die van alle gemakken is voorzien? Dan is vakantiepark Beerze Bulten zeker een aanrader. Op de website van vakantiepark Beerze Bulten vind je meer informatie over het vakantiepark en de actuele beschikbaarheid.

Vecht bij de Beerze Bulten

Over Marisa

Meer blogs van Marisa lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.