Een nachtje weg bij Camping de Koeksebelt.

In de herfstvakantie wilden wij er nog heel graag even tussenuit. Thuis kwamen we niet goed in de vakantiemodus. En na het sussen van 3732 ruzies tussen de jongens en een heel tray versgebakken cupcakes die op de grond belandden besloten we dat we de natuur in moesten! We wilden, gezien de aangescherpte maatregelen, niet naar een hotel of andere plek waar veel mensen samenkomen, maar echt de natuur in. Wij vonden dit op Camping de Koeksebelt in Ommen.

Onze trekkershut

De camping

Camping de Koeksebelt ligt op een eiland. Door de ligging áán de Vecht en de geul die rond de camping is gegraven zijn we echt omringd door water. Het is een vijf sterren camping met vooral veel kampeerplekken, maar ook een aantal accommodaties. Aangezien wij in de herfst komen, en voor 1 nachtje niet onze vouwwagen van de stalling gaan halen, kiezen wij voor een accommodatie. Er zijn trekkershutten, maar ook luxe cabins. En wat onze jongens helemaal magisch vinden zijn de boomhutten, inclusief hangmat én eigen kano.

Maar wij houden het redelijk basic en gaan voor een trekkerhut plus. Wel een eigen toilet, verder een klein knus basic hutje, met gelukkig wel een kleine elektrische verwarming. Deze liggen naast de boomhutten, welke weer aan de Vecht liggen. Dus de ligging is écht prachtig, met uitzicht op de molen en Ommen.

Eigenlijk zijn we veel te vroeg bij aankomst op de camping, maar we hebben natuurlijk maar één nacht geboekt en willen er zo lang mogelijk van genieten. Superlief dat we meteen naar de accommodatie mogen, omdat deze reeds is schoongemaakt. We voelen ons echt heel welkom.

Koeksebelt
Zonsondergang vanaf de camping

Leuk voor kinderen

De camping is enorm geschikt voor kinderen. Zoals gezegd ligt het aan het water, en dit thema wordt door het piratenthema helemaal top doorgevoerd. Laten onze jongens dit nu helemaal mooi vinden!

Ook is er op ieder veldje een speeltuintje te vinden, zo ook in de buurt van onze trekkershut. Dus wat we al hoopten gebeurt, de jongens gaan lekker naar buiten. De eikels vallen al behoorlijk en de grote eik staat precies boven onze trekkershut. Dus optimale herfstsfeer! Gelukkig is het droog en niet te koud. Dus lopen we van speeltuintje naar speeltuintje over de camping en spelen we uren bij het speelstrand. Hier is een groot piratenschip te vinden en een vlot over het (ondiepe) water.
En omdat het herfstvakantie is, is er zelfs animatie. Tijn en Joes hebben een mooi herfstschilderij gemaakt met de blaadjes die ze in het bos gevonden hebben. In het naseizoen is het rustig op de camping, dus is er alle tijd en ruimte voor ze.

Koeksebelt
Het piratenschip bij het speelstrand

In de omgeving

Wanneer je, zoals wij, één nachtje naar de camping gaat hoef je niet eens van de camping af! Wij hebben naast alle vermaak op de camping nog het Piratenpad gewandeld in het bos tegenover de camping. Maar verder bestellen we er patatjes voor de avond en broodjes voor de ochtend en is het simpele leven voor ons precies wat we nodig hebben.

Ben je er langer, dan is er in de omgeving van Ommen echt meer dan genoeg te doen. Je krijgt bij aankomst op de camping een mooi tijdschrift van de Vechtstreek omgeving met veel tips. Van verschillende boerderijen die te bezoeken zijn tot geweldige natuurgebieden.

Wij rijden na het uitchecken naar de Lemelerberg waar we opnieuw een route van zo’n 3 kilometer lopen. De heide is zo mooi in de herfst. Ook is er een groot speelbos, Het Hol Van De Leeuw. Hier gaan we de volgende keer naartoe. Want wij willen deze omgeving zeker nog eens opnieuw bekijken.

Koeksebelt
De dikke steen, op de Lemelerberg

De jongens vragen nu al wanneer we met onze eigen vouwwagen teruggaan naar de Koeksebelt, want zij zijn ook óp de camping nog lang niet uitgespeeld. Dus wij willen in het voorjaar zeker nog eens terug!

Wil je nog gaan genieten van De Koeksebelt in de herfst? De accommodaties zijn tot eind oktober en eind november (afhankelijk van de temperatuur en accommodatie) te boeken.

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.