Onze eerste ervaring op een natuurcamping: Camping Huttopia de Roos

Door

Camping Huttopia De Roos is een camping in Ommen waar je kunt genieten van de natuur. Je kunt er heerlijk plonsen in het water, spelen in de mooie speeltuinen en genieten langs de Vecht. En misschien zelfs een bootje varen óp de Vecht. Natuurliefhebbers kunnen zich hier uitleven en genieten van de rust. Wij hebben de afgelopen jaren al verschillende grote campings bezocht met veel faciliteiten en waar veel vertier en animatie is. Ons verblijf bij Camping Huttopia de Roos was voor ons een eerste ervaring op een natuurcamping.

Weekendje weg met de camper naar Ommen

We kochten dit voorjaar een camper. En trekken er nu in de weekenden (en straks in de zomervakantie) zoveel mogelijk op uit. De vrijheid van een camper vinden we tot nu toe fantastisch. En in de omgeving zijn er zoveel leuke campings. En een groot voordeel: de toilet en douche hebben we gewoon bij ons! Dat was ideaal in de periode dat de toiletgebouwen nog niet geopend waren. Ook tijdens ons weekendje bij Camping Huttopia de Roos  was het top, want hier opent het sanitair pas op 1 juli!

Faciliteiten op Camping Huttopia de Roos 

Het grootste deel van de faciliteiten opent pas vanaf 1 juli. Ik had jullie daar graag meer over laten weten, maar we hebben tijdens ons weekendje bij Camping Huttopia de Roos  in Ommen dus niet alles kunnen ervaren.

Wat mij helemaal te gek lijkt is het geweldige terras aan het water met een restaurant waar je heerlijke eigen gemaakte pizza’s kunt eten. Verder zijn er mooie sanitairgebouwen wat er keurig uit ziet. Een winkeltje waar je ‘s morgens heerlijke broodjes kunt halen. Vele zandspeeltuintjes, een heerlijk strandje en een vliegerveldje. Alle plekken zijn ruim en mooi ingericht, je staat heerlijk tussen de bosjes en/of aan het water. Ze hebben staanplaatsen, maar ook mooie lodgetenten en ruime chalets.

Wat is er voor kinderen te doen op Camping Huttopia de Roos ?

De camping heeft genoeg faciliteiten voor kinderen. Onze kinderen zijn normaal gesproken dol op zwembaden. Een zwembad is er niet, maar de camping is omringt met water en aan de camping vind je een heerlijk strandje. Neem een schepje mee en ze kunnen zich de gehele dag vermaken. Vliegeren, badderen, voetballen, zandkastelen bouwen of dammetjes maken. In het hoogseizoen worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd voor kinderen. Zo kun je op ontdekking met een gids en ga je op avontuur in de natuur. Op zoek naar insecten, kikkers en bijzondere planten en bloemen. Maar ook worden er voetbaltoernooien georganiseerd en kun je hier leren pottenbakken!

De omgeving van Camping Huttopia de Roos 

Camping Huttopia de Roos  ligt in Ommen, aan de Vecht. Huur hier een bootje en ontdek de omgeving vanaf het water. Stap op de fiets naar het pittoreske Ommen. Of ga mee met Boerin Simone op Koesafari. Je gaat letterlijk de weilanden door op ontdekkingstocht met tractor en je leert alles over de bijzondere bewoners van het Overijsselse Vechtdal: het Brandrode Vechtdal rund. Wij hebben vooral genoten van de camping zelf. We zijn naar de Kleine Wolf geweest, daar een hebben ze een supergave binnenspeeltuin en heerlijk eten.

In deze eerder blog vind je uitjes in de omgeving van Hellendoorn, allemaal relatief dichtbij Ommen! Grotere pretparken zoals Avonturenpark Hellendoorn en Pretpark Slagharen zijn vind je ook in de omgeving. Dierentuin Wildlands in Emmen is ook echt een aanrader!

Een prachtige natuurcamping op een fantastische locatie

We vonden het een heerlijke ervaring. Wij hebben genoten van de omgeving en de rust op de camping. Wij wonen zelf in een heerlijke rustige dorpje in Twente, 2 minuten lopen en je loopt langs het kanaal. Waardoor wij op vakantie of tijdens een weekendje weg normaal gesproken vaak de drukte en gezelligheid opzoeken. Hoe dan ook dat was ook een super ervaring. Kinderen kunnen hier heerlijk rondscharrelen. De camping is omringt met water, waar heerlijk in gespeeld kan worden.

Meer weten over Camping Huttopia de Roos ?

Sinds 2020 heeft Huttopia Camping De Roos overgenomen. Huttopia staat voor campings in een natuurlijke omgeving, met veel campings in Frankrijk maar nu dus ook één in Nederland. Yvette (oprichter Vettt) ontdekte vorig jaar de keten Huttopia tijdens een vakantie in Bretagne. Bij Camping Huttopia de Roos  kun je zowel met je eigen kampeeraccommodatie terecht, maar er zijn ook accommodaties te huur. Wil je meer weten over deze prachtige camping neem dan een kijkje op de website: Camping Huttopia De Roos.

Over Ellen

Meer blogs van Ellen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.