Écht wild kamperen op Burgers’ Zoo Camp!

Kamperen past bij mij in het rijtje van: dingen die je voor de kinderen doet. Stop mij maar gewoon in een huisje met een opgemaakt bed, een vaatwasser en koffiezetapparaat. Het liefst zo één waarbij je alleen maar op een knopje hoeft te drukken voor een bakkie leut. Mijn kinderen (Juliën van 11 jaar en Sascha van 6 jaar) vinden kamperen het leukste dat er maar bestaat. Tenminste, dat denken ze. Dat hebben ze namelijk nog nooit gedaan, om bovenstaande redenen. Maar daar is nu verandering in gekomen, want wij gingen kamperen bij Burgers’ Zoo Camp: een pop up camping bij de dierentuin. We mogen komen proefslapen in een luxe tent, dat dan weer wel. En leuk dat dat was!

Wat als ik moet plassen?

Ik doe wel even wat voorwerk. Want waar moet ik mijn bakkie leut vandaan halen? En als ik nou midden in de nacht moet plassen, wat dan? Ik lees dat er een horecapunt is op de pop up camping, een chill space en openbare toiletten en douches. Fingers crossed dan maar, ik ben benieuwd hoe het er allemaal uit ziet! Op naar Arnhem, op naar Burgers’ Zoo Camp! Een setje schone kleren, een pyjama en een tandenborstel is alles wat we nodig hebben. Het arrangement is namelijk inclusief diner en ontbijt. Wanneer we aankomen krijgen we eerst uitleg van een vriendelijke dame. De pop up camping ligt direct aan de dierentuin, je hoeft alleen maar een poort door te lopen die open is. De kans is groot dat je vannacht, of anders morgen ochtend gewekt wordt door de wilde dieren. Een brullende leeuw of de apen wiens verblijf hier vlak om de hoek is. De voorpret begint nu al, hoe leuk zou dat zijn?! Verder vertelt ze dat we vanavond om 20:00 uur klaar moeten staan voor de wandeling over de dierentuin mét een gids. Na deze uitleg mogen meelopen naar onze verblijfplaats.

burgers'zoo camp
Burgers ‘Zoo Camp by night

Prima slaapplek op Burgers’ Zoo Camp!

Het ziet er allemaal hartstikke leuk uit! Accommodatie type Flores & bell is geschikt voor vijf personen. In het huisje, de Flores, staan twee bedden, een koelkastje en een tafeltje met stoelen. Er is stroomaansluiting en de deuren kunnen dicht én op slot. De stoelen worden uitgeklapt en onze spulletjes kunnen we prima kwijt in de grote tent (bell) waar je met gemak in kunt staan. In deze tent liggen drie opgemaakte matrassen op de grond. Een prima slaapplek voor vannacht! De toiletten en douches bevinden zich iets verderop. Tja, het blijft wel kamperen he?

De planning voor vandaag

De kinderen duiken op hun knieën omdat ze muisjes en kikkertjes zien lopen. Die vermaken zich dus wel even wanneer wij de spullen uit de auto halen en ons installeren met een kopje koffie. Maar niet te lang genieten van dat bakkie, want we mogen vandaag al de dierentuin in. We maken wel even een plan voor vandaag. We mogen namelijk vandaag, vanavond én morgen het park in. Het diner staat gepland om 18:30. Om 20:00 moeten we ons melden voor de avondwandeling met de gids. Er werd ons al verteld dat we vanavond zelf de Ocean in mogen. De dierentuin is dan al gesloten, maar voor de camping gasten blijft deze open. Het zal dan heel rustig zijn, dus dan hebben we alle tijd om op ons gemak de onderwaterwereld te bekijken.

Burgers' Zoo Camp

De planning voor vandaag zal dus zijn: Een wandeling over de dierentuin naar de mangrove, want daar willen de kinderen vandaag naar toe. Dan nog even naar de tent. Na het eten naar de Ocean en vanavond de wandeling met de gids. We weten nog niet waar we met de gids naar toe gaan. Spannend!

Bijna magisch in een verlaten Ocean!

Het bezoekje aan de Ocean en de avondwandeling met de gids bleken wel echt de hoogtepunten te zijn van dit avontuur! Het was bijna magisch om in een verlaten Ocean te genieten van de onderwaterwereld: de enorme panorama ruit waar ineens verschillende haaien opdoemen en weer verdwijnen in de diepte, de gemeen ogende barracuda’s die voorbij zwemmen en natuurlijk de enorme roggen die over je heen zwemmen in de grote watertunnel waar we doorheen lopen. Met open mond hebben we om ons heen staan kijken. Wauw, wauw, wauw!

Burger's Zoo Camp

De apen liggen te slapen

Om 20:00 staan we klaar voor de avondwandeling. We worden rondgeleid door twee gezellige dames die onderweg alle prangende vragen van de kinderen beantwoorden. Of, in ons geval, alle kleine weetjes die de kinderen opnoemen over verschillende dieren, aanhoren. Tot we bij het apenverblijf komen. Ssssssst….de apen liggen te slapen! We zien een hele groep chimpansees die allemaal in dromeland zijn. De één ligt op zijn rug met armen en benen gestrekt. De ander ligt opgerold in een hoekje. Weer een ander heeft een speeldekentje over zich heengeslagen en daarvan zien we alleen de voeten onder het dekentje uit komen. Prachtig!

Burgers' Zoo Camp

Terwijl ik dit zo opschrijf denk ik: Typisch gevalletje: moest je bij zijn. Want ik kan niet uitleggen hoe mooi dit was om te zien. Net zoals de gorilla’s die er al even relaxt bij liggen als de chimpansees. De gids vertelt nog over het gedrag van de chimpansees, over de groep, over de zilver rug gorilla in het tweede verblijf en alle vragen worden beantwoord. Nog een laatste blik en dan is het tijd om weer naar de pop-up camping te lopen. Met een prachtige ervaring rijker voor ons allemaal.

Dit moet een leeuw zijn!

De nacht vraag je je af? Ging dat wel goed? Ik kan je zeggen, we hebben geslapen als de apen! Natuurlijk lagen de kinderen er later in dan normaal, maar zodra hun hoofden het kussen raakte, sliepen ze al. Één keer werd ik wakker voor een toiletbezoek. Maar daar had ik me al op ingesteld. Terwijl ik op mijn slippers naar het (tevens pop-up) toiletgebouwtje loop, hoor ik in de verte gebrom. Ik blijf staan om dit geluid te kunnen plaatsen. Een laag, rollend gebrul. Zou het…ja, dat moet wel een leeuw zijn. Wanneer ik weer bij de tent kom kijk ik even of mijn oudste het ook heeft gehoord, want die was net wakker toen ik naar de toiletten liep

“Juul! Juul! Ben je wakker? Ik hoorde een leeuw!” Maar Juliën is heel ver weg dus de volgende ochtend zal hij me op mijn blauwe ogen moeten geloven dat ik écht een leeuw heb gehoord.

Het is gedaan met de rust op Burgers’ Zoo Camp

Om 7:30 in de ochtend is het gedaan met de rust op de camping want we horen een luid gefluit, lijkt wel. Het blijken de apen te zijn in het verblijf naast de camping. Ontzettend leuk om op deze manier gewekt te worden! We luisteren samen nog even naar dit gekke geluid en komen dan langzaam in beweging. Even een snelle douche in de schone en prima openbare douches. Spullen inpakken, en dan aanschuiven voor het ontbijt. Het ontbijt is net zoals het avondeten in buffetvorm. Voor elk wat wils en we laten het goed smaken. We mogen nog tot sluitingstijd de dierentuin in en daar maken we natuurlijk nog even gebruik van. Sluitingstijd redden we alleen niet, want deze twee dagen zijn wel intensief. Maar…een échte aanrader hoor, slapen in Burgers’ Zoo Camp. We hebben genoten voor tien!

Ook kamperen op Burgers’ Zoo Camp?

Avontuurlijk overnachten op Burgers’ Zoo Camp kan nog tot en met 5 september. Bij dit arrangement zit niet alleen de overnachting op de pop-up camping, maar ook ontbijt, diner én een avondwandeling met een dierentuingids. Op de site van Burgers’ Zoo vind je alle informatie die je nodig hebt.

Over Heleen

Meer blogs van Heleen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.