Fruit plukken uit de pluktuin van ’t Duvelshöfke Oldenzaal

Laatste update – juni 2023

De pluktuin van fruitboerderij ’t Duvelshofke is weer geopend. Lees in de blog van Heleen alles over het fruitplukken in Oldenzaal.

We kwamen voor de pluktuin waar je zelf je fruit kunt plukken, maar kwamen er achter dat er nog veel meer te doen is. Ik wist van tevoren niet zo goed wat ons te wachten stond want hoe ziet dit er eigenlijk uit, een pluktuin? We gingen op een zaterdagmiddag een kijkje nemen. We namen onze eigen bakjes mee. Die hebben ze daar ook wel voor je, maar ze hebben graag dat je er zelf één mee neemt want een beter milieu begint nog altijd bij jezelf 😉

Hoe werkt zo’n pluktuin nou eigenlijk?

Eigenaresse Nathalie vertelt kort wat nou precies de bedoeling is van deze pluktuin. Het fruitaanbod is seizoensgebonden en afhankelijk van het weer. Over het algemeen zijn de zwarte bessen, rode bessen, witte bessen, josta bessen, kruis bessen en frambozen vanaf eind juni tot halverwege juli rijp om te plukken. Je bakje wordt voor en na de tijd gewogen en afhankelijk van welk fruit er in het bakje zit wordt er een prijs vastgesteld. Wat er precies te plukken is delen ze vaak via Facebook.

Nathalie geeft ons een korte rondleiding. De kinderen zijn natuurlijk al ongeduldig geworden en beginnen hun bakje alvast te vullen met de grote frambozen die favoriet zijn. Terwijl de kinderen op zoek gaan naar de rode besjes die helemaal achterin de tuin staan, vertelt Nathalie over de bloemen pluktuin waar je later in het seizoen ook bloemen kunt plukken.

pluktuin

Oh zo verleidelijk

We wandelen zo gezellig door de tuin, vullen onze bakjes en proeven af en toe wat van het heerlijke fruit. Dat is eigenlijk niet de bedoeling, maar oh zo verleidelijk! De rode snoetjes verraden dat ze af en toe wat in hun mond hebben gestoken dus dat biechten we ook maar netjes op als we klaar zijn. Ik bestel nog een kopje koffie en de kinderen eten een ijsje. Ze kunnen ook nog even spelen want naast een klein terrasje staan twee grote trampolines en twee speelhuisjes.

Veel meer dan een pluktuin!

Eigenlijk doe ik dit bedrijf enorm te kort als ik het alleen over de pluktuin heb, want deze fruitboerderij heeft zo veel meer te bieden! Je kunt zelf je fruit komen plukken, maar er is op het erf ook een boerderijwinkel waar ze het fruit uit de pluktuin verkopen. Ook de producten die ze er van maken zoals jam, likeur, azijn en sap worden hier verkocht. Daarnaast verkopen ze bij ’t Duvelshöfke aardappelen van eigen grond en vlees van eigen koeien die naast de pluktuinen grazen. Sinds kort is de winkel uitgebreid tot landwinkel waar hele leuke streekproducten verkocht worden. Echt te veel om leuks om op te noemen, maar het is zeker de moeite waard om een keer een kijkje te gaan nemen.

Meer weten over de pluktuin ’t Duvelshofke?

Voor informatie over de pluktuin en fruitboerderij ’t Duvelshofke kun je een kijkje nemen op hun uitgebreide website.

Over Heleen

Meer blogs van Heleen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.