Slapen boven de stal: overnachten in Dierentuin Nordhorn

Tierpark Nordhorn; een waar pareltje net over de grens in het Duitse Nordhorn. Bij veel tukkers is dit dierenpark bekend en geprezen. Dat je ook kan overnachten in Dierentuin Nordhorn. Wij mochten voor jullie ervaren hoe het is om na en voor sluitingstijd tussen de dieren te verblijven. Een fantastische ervaring!

Al eerder bezochten we Tiepark Nordhorn met onze kinderen Bink (2010) en Charlie (2015). En steeds weer als ik door de poortjes loop en het park bezoek valt het me op dat het zoveel te bieden heeft. Het dierenpark is ruim opgezet met veel leefruimte voor de dieren, mooie paden voor de bezoekers en een ruim aanbod aan eetgelegenheden en speelplekken voor de kinderen. Naast al deze fijne dingen vind je op de dierentuin 3 accommodaties om te overnachten. Het vakantiehuis ‘Storchennest ‘, met uitzicht op het bewoonde ooievaarsnest, heeft 2 appartementen die afzonderlijk of voor grotere groepen als 1 vakantiehuis te huren zijn. In huize ‘Bisonblick ‘ zijn 3 appartementen te huur en vanuit de voordeur loop je zo tegen de bizons aan. Yvette was hier al eens eerder en schreef daar een blog over: Bisonblick Dierentuin Nordhorn. Nieuw is de optie om boven de stal in Dierentuin Nordhorn te overnachten, aan ons de eer om die voor jullie uit te testen! Lees je mee?

slapen in de dierentuin

Slapen in de Vechtehof

Wij mochten overnachten in Dierentuin Nordhorn boven de stal van Mira het paard en naast de biggetjes. Onze kamer in de ‘Vechtehof ‘ beschikt over 2 heerlijke eenpersoonsbedden, zitjes, een eigen badkamer met douche en een klein stukje keuken om een kopje koffie of thee te zetten en een koelkast om etenswaren koel te kunnen bewaren.

Dat laatste is handig gezien je in het dierenpark je eigen etenswaren mee mag nemen. Officieel is het een tweepersoonskamer maar als volleerde kampeerders durfde ik een nacht met z’n drietjes op een tweepersoonskamer wel aan. Dit maakt het trouwens een heel leuk 1-op-1 uitje met je kind. Leuk om jezelf of een ander cadeau te geven voor een beetje quality-time met je kind.

De slaapkamer in de Vechtehof neemt je als gast 100 jaar mee terug in de tijd. Omgeven door ouderwetse snuisterijen in de kamer biedt deze een prachtig uitzicht over de mooie tuin in het boerderij gedeelte van het dierenpark. Het leuke aan de kamer in de ‘Vechtehof ‘ is dat je overdag door de grote staldeur naar de kamer gaat maar wanneer deze na openingstijd van de dierentuin wordt gesloten moet je door de biggetjes wei naar de kamer. Zo wordt slapen tussen de dieren wel heel letterlijk een avontuur op zich!

Onze bedden werden goedgekeurd

Ontbijten in dierentuin Nordhorn

Tierpark Nordhorn heeft verschillende eetgelegenheden. Het is ook toegestaan je eigen eten en drinken mee te nemen naar de dierentuin. Wij ervaren graag het gevoel van even weg en kiezen ervoor om te eten in de dierentuin. Je kunt bij de cafetaria met uitzicht op een grote speeltuin terecht voor patat, pizza en snacks. Vlak voor onze kamer ligt het restaurant ‘Malle Jan ‘, dit restaurant heeft een uitgebreide kaart met voor ieder wat wils. Ook serveren zij op zaterdag en zondag een ontbijtbuffet met veel regionale producten. Wij schoven er zondag aan tafel en genoten van heerlijk vers brood, vleeswaren van eigen varkens en jam gemaakt van de vruchten uit de boerderijtuin. Een echte aanrader!

Tip voor jullie: je kunt van dit buffet ook gebruik maken als je de dierentuin op zaterdag of zondag bezoekt, de entreeprijs zit dan inbegrepen bij het ontbijt.

Educatief en ontspannend

Omdat onze kamer officieel ruimte biedt aan 2 personen zwaaien we voor sluitingstijd vader Rob uit na een heerlijke dag vertoeven in de dierentuin. Ook onze hond Toet mocht mee naar huis, na genoten te hebben van alle indrukken. We hebben vanmorgen al goed uitgezocht wanneer welke dieren gevoerd worden en horen tijdens deze ronde in de middaguren een heleboel informatie over de zeehonden, de wolven, de stokstaartjes en nog veel meer dieren die er in het park te vinden zijn. De gids spreekt naast Duits ook vloeiend Nederlands, heel fijn voor de kids die alle informatie opslurpen.

Leuk weetje: als je de dierentuin op je verjaardag bezoekt en dat meld mag je mee met de zeehonden voeren.

Tierpark Nordhorn is ruim opgezet met veel natuur. Het valt me telkens weer op dat de dieren zo toegankelijk zijn. Niet alle natuurlijk, ik ben toch blij dat de luipaarden veilig achter een flink hek staan. Maar bij veel dieren kun je bijna neus aan neus staan en in het boerderij gedeelte kun je de meeste zelfs echt aaien. Ook zijn er bij de kassa zakjes voer te koop waarmee je de dieren nog makkelijker lokt. Charlie en Bink wisten met hun brokjes zelfs een hert over het hek te laten stappen om zo nog beter te ontdekken hoe dat gewei eigenlijk aanvoelt.

Charlie en Bink ontdekken dat het gewei haartjes heeft en super zacht aanvoelt

Speciaal voor jou als VETTT-lezer: Korting op een overnachting

Na onze overnachting boven de stal weten we dat een bezoek aan de dierentuin nog meer een belevenis is wanneer je langs de dieren kunt lopen als het park verlaten is. Dieren die achter een hek leven en zich overdag in alle drukte niet altijd laten zien doen dat wel als er geen bezoekers zijn. Zo spotte Bink in zijn avondrondje zelf de wilde katten, dat was ons tot dan toe nog nooit gelukt. Een dikke aanrader dus!

Speciaal voor jullie mag ik een kortingscode delen die 5% korting geeft op het boeken van een overnachting in 1 van de vakantiehuizen van het park (Bisonblick, Storchennest), dus niet voor deze boerderij-overnachting.

Kortingscode voor 5% korting: Susan5vakantiedierentuin. Deze is geldig voor verblijf van 01 november 2022 bis 22 december 2022.

Meer informatie over deze overnachtingen vind je hier.

Omgeving van Nordhorn

Er zijn heel veel leuke dingen te ontdekken in Grafschaft Bentheim. Zo vind je hier een te gek zwembad, vooral het buitenbad van zwembad Nordhorn is gigantisch, het kasteel van Bad Bentheim is altijd leuk met kinderen en Else am See in Schuttorf is ook echt een favoriet!

Over Susan

Meer blogs van Susan lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.