Uitje met kinderen over de grens: Dierentuin Nordhorn

Door

De dierentuin; het blijft altijd magisch voor kinderen! Hoe klein of groot ze ook zijn; bij ons zijn ze er altijd voor te porren! En de dierentuin in Nordhorn is met recht een pareltje over de grens! Op slechts 20 minuten rijden van Oldenzaal vind je deze (betaalbare!) dierentuin.

Dieren: wild of lief?

Toen we afgelopen week de dierentuin bezochten waren we wederom verbaasd over hoe groot het is geworden. Ze werken hier altijd aan verbetering en dat is te zien. Er waren weer nieuwe hokken bij gekomen, meer dieren, meer plekjes om even lekker te zitten; kortom voldoende voor een hele dag!

Toen onze kinderen nog heel klein waren, kwamen we vaak niet verder dan het eerste gedeelte van de dierentuin. Hier vind je het ‘boerderijgedeelte’ waar kleintjes hun hart op kunnen halen. Er is hier al zoveel te zien dat je hier heel wat tijd kunt doorbrengen. Via de avontuurlijke bospaadjes, langs de Vecht, loop je volledig in het groen. Echt prachtig. Het straalt veel rust uit, ondanks dat het er echt druk kan zijn!

dierentuin nordhorn
Een aantal dieren mag je zelf voeren

De speeltuin (en het terras) van Dierentuin Nordhorn

Die speeltuin! Ideaal gelegen naast het terras! Wij hadden geluk met een zonnige dag, dus dubbel genieten. Mocht het iets minder weer zijn, niet getreurd! Want ook binnen is er volop ruimte om te spelen in de overdekte speeltuin. En dus ook daar; jawel: koffie! De Duitse Küchen zijn uiteraard niet te weerstaan! Naast dit restaurant is er in de dierentuin nog een restaurant te vinden, Malle Jan, gelegen in een oude boerderij. Hier aten wij een heerlijke schnitzel (je bent in Duitsland of je bent er niet!).

dierentuin nordhorn
Lekker eten bij Malle Jan!

De échte dierentuindieren

Zo noemde Guusje de dieren die we gespot hebben in het achterste gedeelte van de dierentuin. Van zebra tot apen, van wolven tot vale gieren. De net geboren mini-luiaard was toch wel erg schattig. De dieren lopen in grote hokken, hebben veel ruimte en groen om zich heen. Hoe leuk is het om zelf tussen de dieren door te lopen! Als bezoeker loop je letterlijk door de verblijven van de dieren. Tijdens de voedertijden van de dieren worden de kinderen uitgenodigd om mee te helpen. Ook kun je bij de ingang verschillende soorten voeding kopen om de dieren zelf te voeren.

dierentuin nordhorn
Als je heel stil zit, komen de parkietjes uit je hand eten!

Leuk om te doen in de Dierentuin Nordhorn!

Een bezoekje aan de dierentuin in Nordhorn is echt de moeite waard! Bij de ingang kun je een bolderkar huren, ideaal voor de kleintjes! Wat ook leuk is; is om een kinderfeestje of een verjaardag te vieren in de dierentuin. Denk aan een familiedag, voor ieder wat wils en de kinderen zijn zoet! Je kunt zelfs je bruiloft geven in de dierentuin. Voor arrangementen kijk je op de site. Mocht de school van je kleuter nog op zoek naar een leuke bestemming, dan is dit ook zeker een aanrader. Gedurende het jaar zijn er allerlei evenementen en ook een rondleiding is snel geboekt. Zelfs een overnachting is mogelijk! Yvette probeerde dit al eens uit en schreef er een blog over, hoe leuk!

dierentuin nordhorn
Overal speelplekken, dit huis wil ik!

Al met al een heerlijke dag, wij hebben ervan genoten! Mocht je na het bezoeken van de dierentuin nog niet genoeg hebben; ook het centrum van Nordhorn is een bezoekje waard! Veel plezier!

dierentuin nordhorn
In gesprek met…

Omgeving van Nordhorn

Er zijn heel veel leuke dingen te ontdekken in Grafschaft Bentheim. Zo vind je hier een te gek zwembad, vooral het buitenbad van zwembad Nordhorn is gigantisch, het kasteel van Bad Bentheim is altijd leuk met kinderen en Else am See in Schuttorf is ook echt een favoriet!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Manon
  juli 29, 2014

  Tip opgevolgd, ik ben er afgelopen zondag geweest. SUPERLEUK!! 🙂 Zeker voor herhaling vatbaar.
  Ik houd je blog in de gaten voor nog meer van deze leuke uitjes 🙂

 • Yvette
  augustus 5, 2014

  Afgelopen zondag ben ik ook naar de dierentuin in Nordhorn geweest en wat was het leuk!
  Lise (3) en Tess (5) vonden het helemaal GEWELDIG : )
  Alle dieren, de grote speeltuin, de lekkere ijsjes en taartjes..ik kreeg ze bijna niet meer mee terug naar huis! Succes dus gegarandeerd!!!!! Ik ga zeker nog eens terug! Ook qua kosten is het goed te doen. Een heel leuk en goedkoop dagje uit. Bedankt voor deze gouden tip : )