Deze zomervakantie: De Vlinderfabriek in Enschede

Het groeiproces van een rups tot vlinder; iets wat kids vaak alleen uit ‘Rupsje nooit genoeg’ kennen, maar de Museumfabriek gaat voor verandering zorgen. Van 9 juli t/m 28 augustus is De Museumfabriek in Enschede omgetoverd tot De Vlinderfabriek en krijg je de kans om in de wondere wereld van rupsen en vlinders te duiken. Naast de reguliere tentoonstelling zijn er verschillende workshops, doe-opdrachten en lezingen. Wij namen op onze eerste vakantiedag meteen een kijkje! 

Deze zomervakantie: Rondfladderen door de Vlinderfabriek in Enschede

Etende rupsen en vele rondfladderende vlinders; deze kan je allemaal van dichtbij bekijken bij de Vlinderfabriek. Er zijn verschillende inheemse en tropische soorten te zien en ook heeft de Museumfabriek haar kleurrijke vlindercollectie uit de kast getrokken die je de kans geeft om de vlinders van wel héél dichtbij te bekijken. Aanwezige rupsologen vertellen je alles over hoe rupsen eten, over wanneer een vlinder klaar is om uit de cocon te kruipen en over het proces van rups tot vlinder.

Aan de slag in het atelier van De Vlinderfabriek met Yvonne Lacet

Yvonne Lacet is beeldend kunstenaar en deze zomer te vinden in het Atelier van de Vlinderfabriek. Ze helpt kinderen bij het knutselen van bladerbeesten. Kinderen vanaf 11 jaar kunnen zelf beesten maken van bladeren, takken, bloemen en bloemblaadjes. Op verschillende data kunnen er verschillende workshops worden gevolgd, zoals Vlinder Hip Hop of Vlinderfashion. Voor deze workshops moet wel wat extra worden betaald. Voor jongere kinderen zijn er andere mogelijkheden, zoals de Makerspace. Hier kunnen kinderen vanaf 3 jaar lekker aan de slag met hun creativiteit. Maak bijvoorbeeld een afdruk van een fossiel, knutsel een kruipende rups of versier een mooie vlindersleutelhanger. Voor ieder wat wils in de Vlinderfabriek!

uitvindfabriek

Houd de website in de gaten.

Zoals reeds beschreven zijn er op verschillende data verschillende dingen te doen. Dus wil je iets echt niet missen of bijvoorbeeld workshops volgen die niet op dezelfde dag vallen? Dan is het handig om voor je bezoek dus even op de website te kijken: De Museumfabriek. Zo mis je niks en kan je goed inplannen op welke dagen je langskomt.

Rupsje nooit genoeg

Al bij aankomst bij De Museumfabriek kom je in de juiste stemming. Grote vliegers geïnspireerd op het boek ‘Rupsje nooit genoeg’ heten je welkom om daarna te gaan genieten van de echte rupsen! 

Bespaartip: de een Familiejaarkaart

Ik heb nog een goede tip voor jou: voor €24 koop je een familiejaarkaart. Met deze kaart heb je met jouw gezin een jaar lang toegang tot het museum! De familiejaarkaart is aan de kassa te koop.

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.