Overnachten tussen de dino’s in Dinopark Twente Airport

Bram, de man van VETTT-blogger Maryke, ging op kampeeravontuur met zijn oudste zoon Ravi.  Ze overnachten in Dinopark Twente Airport. Lees in deze blog alles over dit toffe vader-kind-uitje en over de ervaringen van Bram en Ravi.

Het stond al een tijdje ­­­op mijn lijstje. Een nachtje kamperen met Ravi. Niet te ver weg, lekker met z’n tweetjes, quality time..#mannenweekend. Ik had me voorgenomen om deze zomer de daad bij mijn woord te voegen.

Door de combinatie met dino’s was ik meteen verkocht. Toen ik in de krant een uitgebreid artikel over Dinopark Twente Airport las wist ik meteen dat dit iets voor ons was. Wat is er nou cooler dan kamperen op een oud-militaire luchtbasis, met het gebrul van dino’s in de verte. Minstens zo cool als bulderende straalmotoren van straaljagers.

Zaterdagochtend 9 uur. Misschien was ik nog wel eerder m’n bed uit dan Ravi. Oja, het is vanavond pas en dus moest ik het kleine kind in mij nog een halve dag rustig houden.

Overnachten bij Dinopark Twente Airport
Hoe vet! Wij mogen overnachten bij Dinopark Twente Airport

Last minute voorbereidingen

Goed voorbereid als ik ben, moest ik natuurlijk last minute nog even naar de Decathlon om wat laatste maar niet geheel onbelangrijke kampeerspullen – de matjes – te scoren. De rest was al gepakt. Bovendien leek me het wel een goeie investering voor als dit mannenweekend zou slagen en we het nog eens dunnetjes willen overdoen. Dus fietste ik al snel met twee Quecha exemplaren onder de arm richting huis. Ravi hielp met inpakken en smeet alles achter in de auto…ons uitje kon beginnen.

Met de zonnebril op onze neus en de muziek keihard aan reden we straat uit. Het voordeel van zo’n unieke logeerlocatie is dat het op leuke afstand rijden is. Ravi had niet eens de kans om de beruchte ‘zijn we er al’ vraag te stellen. Sterker nog, het verbaasde hem nogal dat we er na dik een kwartier al waren. Hé pap, op dat bord staat Dinopark. Zijn we er al?! Yes!

Met een grote stofwolk achter ons, rijden we het terrein op van het voormalige Vliegveld Twenthe. De hangars in de verte en als ik mijn hoofd naar rechts draai zie ik tussen de bomen uittorenend een grote…wat?! De rillingen lopen me over de rug.

Overnachten bij Dinopark Twente Airport
Zo gezellig om samen op pad te gaan.

Het lijkt wel Jurassic Park

Het voelt als die scene uit Jurassic Park, waarin die archeoloog met z’n hoed, rijdend in hun Jeep ineens stopt, in slow motion gaat staan en met open mond gapend in de verte staart. Volgende shot…een brullende Brachiosaurus. Nou, ongeveer zo dus. Alleen zat ik dan met Ravi in mijn familiebak zonder open dak. Ach ja, het gaat om idee.

Dus snel de auto geparkeerd, kampeerspul pakken we later wel. Snel naar binnen.

Bij de kassa halen we onze kaartjes en krijgen we een naamkaartje, keycord en pen om als een echte ranger het park te kunnen verkennen. Willen jullie level 1 of 2? Duh, domme vraag.

Overnachten Dinopark Twente Airport
De man en zoon van blogger Susan waren er deze avond en nacht ook, hoe leuk!

Aangekomen in Dinopark Twente Airport

Als we onder de toegangsboog ons Isla Nublar betreden is het nog nét niet dat de hydraulische hekken achter ons sluiten en we in onze pod (die doorzichtige ei-achtige wagentjes uit Jurassic World) het terrein mogen opgaan. Ach, met een beetje fantasie doen we net alsof.

De setting op het terrein is geweldig en het gebrul van diverse dinosoorten in de verte maakt het compleet. Tussen de massieve bunkers met stalen deuren, oude vervallen legertrucks en bussen komen we oog in oog te staan met verschillende dino’s uit een ver verleden. We leren dat dokter Mirando deze tot leven heeft gebracht en helpen haar door onze missie te voltooien een formule te kraken van een unieke soort.

Van spanning krijg je trek

Na dit spannende avontuur hebben deze rangers honger gekregen. Bovendien moeten we de tent ook nog opzetten. Dus slingeren we snel de tassen uit onze ‘Jeep’ en zoeken een plekje op het grasveld. Ravi slaat de haringen, samen doen we de tentstokken en precies op het moment dat de eerste burgers op tafel staan, spant Ravi de laatste scheerlijn. Goed teamwork en prima timing. High five ?✋

Overnachten bij Dinopark Twente Airport
Ravi spant de laatste scheerlijn

Samen genieten we van onze welverdiende hamburger en frietjes. Vers van de BBQ! En er zit nog sla en tomaat op ook, dus aan de vitamines is gedacht ?. Inmiddels staat het veld al aardig vol met tentjes en komen meer vaders en hun zoontjes, maar ook moeders met dochters naar de partytent om een lekker hapje te eten en drinken. Ravi chillt nog even op een van de zitzakken en niet lang daarna – want stilzitten kan hij niet echt of écht niet – gaat hij met wat andere jongens spelen.

Op onderzoek in Dinopark Twente Airport

Als de schemering inzet komen twee onderzoekers met witte jassen het terrein op. Het is muisstil (op wat dinogebrul na). Het blijken zussen te zijn van de beroemde dokter Mirando die met de kinderen (en hun ouders) op zoek willen naar een nog niet eerder gespotte dino. Ze hebben uiteraard onze hulp nodig. Logisch, want wij zijn natuurlijk geknipt voor de job. De kleine rangers gaan met zaklamp, verrekijker en loep (niet vergeten dus) op zak in het Dinopark op zoek naar aanwijzingen. Nog meer dan die middag zitten we in onze rol. Hoe gaaf is dat.

Overnachten bij Dinopark Twente Airport
Op onderzoek in Dinopark Twente Airport

En nu naar bed…

Bij terugkomst van dit spannende ‘nachtelijke’ – want het is al heeul laat…nee eigenlijk nog maar 21.30 maar dat weet hij niet – avontuur zijn we doodop. Pyama aan, tandenpoetsen, plassen en naar bed. Voldaan duikt hij zijn slaapzak in en geven we elkaar een dikke knuffel. “Dit was écht gaaf, pap! En dan slapen we hier ook nog in een tentje.” Ik smelt weg en geef hem een hele dikke knuffel. Voor mij is dit avontuur nét zo geslaagd als voor hem.

Overnachten bij Dinopark Twente Airport
In het donker op zoek naar dino’s, hoe spannend?!

Onder het genot van een pilsje (pils en verschillende soorten drank zijn tegen kleine vergoeding gekoeld verkrijgbaar) en wat zelf meegebrachte versnapering probeer ik samen met de andere ouders ook even bij te komen van deze missie. Af en toe zie ik nog wat zaklampen knipperen in de tent of hoor ik wat gefluister. Ondanks de gezelligheid besluit ik ook niet al te laat ons tentje in te kruipen. Je weet immers maar nooit hoe vroeg die jonge ranger weer naast z’n bed staat.

Good morning Dinopark Twente Airport

Rond half acht wordt ik gewekt door het lichte gebrul van dino’s…maar het kunnen ook vreemde vogels zijn geweest. Samen blijven we nog even in onze tent liggen om de avonturen te bespreken van de avond ervoor. Zodra het ontbijt staat, ritsen we onze tent open en smeren we onszelf een lekker broodje. Dat gaat er wel in!

Na het ontbijt gooi ik nog even m’n kop onder de kraan, want alleen een douche is niet aanwezig…maar ook niet voor de échte avonturiers. We breken onze tent af, vereffenen onze rekening van de genuttigde drankjes (betalen kan ook met pin) en rijden met een glimlach op ons gezicht richting huis.

Tussen 13 t/m 25 augustus is het Dinopark elke dag geopend van 12.00 tot 20.00. Bestel hier je tickets online en bespaar. 2 Dagen per week kun je er overnachten in een tent, zoals wij dit ook hebben gedaan. Ik heb me laten vertellen dat je snel moet zijn, want er is maar beperkt plek. Dus boek snel en beleef jullie eigen avontuur. Wij gaan zeker nog vaker samen kamperen…maar dan zonder de dino’s.

Meer lezen over Dinopark Airport Twente? Lees dan de blog van Susan, die ook oog in oog stond met de brullende dino’s. Ook kun je het interview met initiatiefnemer Tim Lammers lezen. Kun je geen genoeg krijgen van dino’s, loop dan de dinoroute in het centrum van Enschede, hier lees je er meer over.

Dinopark Twente AirportDinopark Twente Airport
Whraahaargh, wroorrrh, grrrohrg bij Dinopark Twente Airport

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Tim Lammers
    juli 18, 2019

    Erg leuk stuk Bram! Jammer dat mijn dochters nog iets te jong zijn 😉