Hoe is zwembad Delfinoh Nordhorn met peuter en kleuter?

Net over grens bij Oldenzaal ligt het Duitse plaatsje Nordhorn. Voor ons als gezin uit Hengelo een klein stukje rijden. Wij reden hierheen om voor Vettt het zwembad Delfinoh in Nordhorn te testen. Een zwembad met baby- en peuterbad. Maar er zijn ook glijbanen, duikplanken en er is een klimwand. Met twee kinderen die gek zijn op zwemmen, was de energie in de auto ernaartoe al goed aanwezig!  

Zwembad Delfinoh: fris en schoon! 

Bij binnenkomst oogt het nieuw en fris. De vrouw achter de kassa helpt ons vriendelijk en we krijgen 4 kaartjes waarmee we door de poortjes kunnen. Zelf zie ik altijd een beetje op tegen het omkleedgebeuren in zwembaden: vies, nat en koud. Niks van dit alles bij zwembad Delfinoh in Nordhorn. Ze hebben een heren- en damesafdeling. Tip: pak de tassen thuis alvast apart in.

Ik ga met mijn dochter naar de damesafdeling, waar ruime omkleedruimtes zijn. Daarnaast is er een ruimte voor gezamenlijk omkleden met gelijk hier de bekende zwembadkluisjes. Wij nemen een kluisje, kleden ons om en we bergen gelijk onze kleding in een kluisje op. Hier moet 2 euro in, die je later weer terugkrijgt.  

Wat is er allemaal te doen bij zwembad Delfinoh?

Er is van alle te doen bij Delfinoh Nordhorn denk aan:

 • wedstrijdbad
 • klimmuur
 • 2 glijbanen
 • baby- en peuterbad
 • instructiebad
 • sauna
 • buitenbad

Wedstrijdbad met klimwand

In het wedstrijdbad kun je baantjes zwemmen, maar er zijn ook 2 duikplanken en er is een te gekke klimwand van 5 meter hoog, vet gaaf voor de wat oudere kinderen. Bovenaan hangen bellen waaraan je kan rinkelen om te laten weten dat je boven bent en dan springen maar!

Twee glijbanen van zwembad Delfinoh

We moeten even op zoek naar de glijbanen, maar na even kijken zien we bij het wedstrijdbad heel groot ‘Rutsschen’ op de muur staan. Hiernaast zit een deur waar je de glijbanen vindt. Eén glijbaan was helaas dicht, alleen de oranje was open. We gaan naar boven waar het vrij koud was. Eenmaal boven vlieg je de donkere tunnel in met allerlei gekleurde lichtjes binnenin de glijbaan. Wanneer je beneden aankomt, kun je zien hoe snel je bent gegaan op een tv-scherm. Dat wordt dus wedstrijdjes doen!

Het Instructiebad  

Hier liggen matten in het water en daar kan je gebruik van maken, wij zijn dit bad zelf niet in geweest. Dit was vooral leuk voor de wat oudere kinderen 

Sauna met badkleding 

Naast het instructiebad is een sauna. Het is een sauna met badkleding. Het kost niks extra’s en je kan er zo naar binnen lopen.  

Het baby- en peuterbad 

Bij Delfinoh Nordhorn is zowel een baby- als peuterbad. Hier hebben wij bijna de hele tijd gelegen. Een heerlijke watertemperatuur en voor beide kinderen een fijne diepte, want ze konden er allebei staan. Speeltjes opduiken, spetteren en van het kleine glijbaantje afglijden. Zoveel heb je dus eigenlijk niet nodig als je gaat zwemmen met een 5 en 3 jarige.  

Achter het peuterbad vind je een babybadje. In het midden zit een diep badje (kniehoogte), daaromheen zit weer een ander badje (enkelhoog) en deze loopt eromheen. Er zit ook nog een klein glijbaantje bij, er zijn waterfonteintjes en er is zelfs een waterfontein verstopt tussen 4 muurtjes. Erg leuk voor de allerkleinsten. Onze kleine man van 3 heeft zich hier ook goed vermaakt. Om het bad staan allemaal lekkere ligstoelen waar je even kunt luieren.  

Buitenbad 

Het buitenbad zijn we uiteraard niet geweest in verband met de kou, maar deze zag er spectaculair uit en daar gaan we van het zomer zeker heen om van de hoge glijbanen te rutsschen. Over het buitenbad in Nordhorn schreef Marije eerder al een blog.

Horeca 

Bij het babybadje zit een snackcorner. Hier kun je patat, snacks, snoep en ijs halen! Je kunt hier lekker warm zitten en de prijzen zijn heel schappelijk.

Zwembad Delfinoh samengevat 

Het peuter-/babygedeelte is heerlijk warm en met kinderen is dat wel extra genieten. Er is veel aanwezigheid van badmeesters; ze lopen rond en helpen waar nodig. Mijn dochter had een wondje aan haar voet en ze hebben haar goed en vriendelijk geholpen. Wij komen zeker terug. De douches kun je qua temperatuur zelf regelen en de straal is goed. Bij het verlaten van het zwembad heb je de entreekaartjes weer nodig om de hekjes uit te gaan, deze dus niet weggooien. Zwembad Delfinoh in Nordhorn is zeker een aanrader! 

De entree voor volwassenen is 4,50 Euro per persoon. Voor kinderen is het 3,00 Euro per persoon.

Overige tips voor een bezoek aan zwembad Delfinoh Nordhorn:

 • Zorg voor een 2 euro muntje voor je kluisje
 • Pak de mannen- en vrouwen tassen apart in, gezien de gescheiden kleedruimtes
 • Bij de kassa en cafetaria kun je met pin betalen
 • Kijk voor de actuele openingstijden op de website van zwembad Delfinoh.
zwembad delfinoh

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met zwembad Delfinoh Nordhorn

Over Nicole

Meer blogs van Nicole lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.