Het Piratenpad wandelen in Ommen

In de herfstvakantie verbleven wij een nachtje in een trekkershut bij Camping de Koeksebelt in Ommen. We wilden er graag even lekker op uit met de jongens, maar wilden mensenmassa´s vermijden. Gelukkig leent de omgeving van Ommen zich geweldig voor mooie wandelingen. Een van die wandelingen start aan de overkant van de camping, het Piratenpad!

Piratentas aanschaffen

Helemaal niet verplicht, want de wandeling is ook zonder piratentas te lopen, maar het ís mogelijk om bij de receptie van Camping de Koeksebelt een tasje te kopen vol piratenspullen. Onze jongens vinden het ´unboxen´ van hun piratentas al een happening op zich, want de tas is goed gevuld. Dus het piratenlapje gaat op (en al snel als ketting om de nek, want wat zit dat toch altijd vervelend, het blijft een raar fashionitem van die piraten…), sleutelhanger aan hun jas, haak op de hand en we kunnen op pad!

De route

Het Piratenpad is een initiatief van de camping en de tegenover gelegen kinderboerderij. Deze kinderboerderij is gelegen in het Laarbos, een mooi bosgebied rond landgoed Het Laer. Wij hoeven alleen de straat over te steken bij de camping en kunnen beginnen aan de wandeling. De route is door de piratenpaaltjes eenvoudig te volgen en in de piratentas zit een plattegrond waarop de route ook globaal is weergegeven.

Piratenvragen

In de tas zit ook een soort quiz. En bij ieder piratenpaaltje kan er een vraag worden beantwoord. Voor onze jongens van 4 en 6 zijn de meeste vragen prima te beantwoorden. Vragen als ‘welk dier heeft een piraat vaak op zijn schouder?’ en ‘welke piraat is de vijand van Peter Pan?’. Wij vonden deze vragen wel een leuke afwisseling met het wandelen. Al gingen de boys er wel vanuit dat ze na het beantwoorden van alle vragen op z’n minst een schatkist zouden vinden, dus dat is dan toch een tegenvaller ;).
Maar het piratenthema staat ook centraal op de camping, dus Tijn en Joes hebben nog uren kunnen spelen bij het piratenschip en vlot. Bij het water spelen in oktober, wát een geluk.

Praktische informatie

De route is een kleine 3 kilometer, wat voor onze jongens echt perfect is. En het eindigt weer bij de kinderboerderij, dus daar hebben we ook nog een deel van onze middag doorgebracht. Al is het even afwachten of deze open kan blijven met de aangescherpte maatregelen. Gelukkig is het hertenkamp en het geitenveld ook van buiten de kinderboerderij goed te bekijken.
Het Piratenpad is te wandelen vanaf Camping de Koeksebelt: Zwolseweg 13 in Ommen. De receptie is ook in de herfst en winter dagelijks geopend.
Vanaf Enschede rijden wij er in ongeveer 50 minuten naartoe. Wil je er meer van maken dan alleen een wandeltocht in deze prachtige omgeving, huur dan eens een accommodatie bij de Koeksebelt en het is helemaal feest.

Nog meer leuke wandelingen met kinderen

Wandelingen met een thema zijn bij veel kinderen favoriet. Onlangs lanceerde VETTT de Herfstbingo, met de bingo krijgt ieder herfstuitje in de natuur een nieuwe dimensie. Ben je op zoek naar leuke kinderwandelingen in de buurt van Twente, bekijk dan ook deze blog eens:

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.