Halloween met kinderen in Twente: dit zijn de leukste activiteiten en uitjes!

Door

Twente stelt niet teleur als het om Halloween kinderuitjes gaat! In oktober zijn er volop Halloween activiteiten gepland in Twente voor het gezin. Creepy maar kindvriendelijk. Beeld je in: warme herfstkleuren, pompoenen, (lief) heksje hier en een griezelig bospad daar. Top het af met Halloween s(n)oep en je bent echt even ondergedompeld in Halloween sfeer.

Wat ga je dan doen voor Halloween met de kinderen in Twente? Knutselen in Halloween thema, bakken, koken, er zijn griezeloptochten, scary evenementen, sfeervolle attractieparken (die echt hebben uitgepakt) en rondstruinen door de grimmige straten van Almelo, Losser, Borne, Hertme en Enschede. Gezellig. En een beetje griezelig. Daar is het Halloween voor.  

7 oktober t/m 4 november: Heksendoorn in Avonturenpark Hellendoorn (Hellendoorn)

Kom langs bij de toverschool van lieve heks Odelia. Kinderen mogen opdrachten uitvoeren en zo hun heksendiploma behalen. Helemaal kindvriendelijk. Ik was er met 3 koters van 3 jaar en die hebben zich opperbest vermaakt. De opdrachten zijn op kleuters en jonge kinderen gericht. Hebben ze daar even geen zin aan? Geen probleem want er is ook een speciaal kindergedeelte voor jonge kinderen waar ze onbeperkt in vliegtuigjes, zwanen en vrachtwagens rondjes kunnen draaien.

Heb je tieners in huis? Dan hebben ze ongetwijfeld oren naar Screams die op 14, 21, 28 oktober en 4 november (vanaf 19.00) in het park plaats vind. Halloween standje next level. Niet voor niets al twee jaar op rij de scare award publieksprijs gewonnen.

Het park is sfeervol omgetoverd (o.a. met ruim 2.0000 pompoenen!) in Halloween stijl. Als ik er rondloop kan ik me nog herinneren dat ik hier zelf zo veel plezier heb gehad als kind. Niets leukers om diezelfde glimlach nu bij de kinderen te zien.
Kaarten bestel je hier.

Halloween met kinderen in Twente
Heksendoorn in Avonturenpark Hellendoorn

28 oktober: Halloween in het Openluchttheater (Hertme)

Een interactief theater in de buitenlucht. Als je binnen komt bij het theater staat heks Wientje op je te wachten. Ze wijst je de weg naar spoken, heksen en meer! Helemaal Halloween proof in een omgeving met griezels, spinnen en (veel) pompoenen.

Kinderen kunnen knutselen en spelletjes doen. En zich laten meevoeren door de tovenarij van illusionist Nigel Otermans. Ook is er een ijzingwekkend griezelbos wat in het duister gehuld is. Oké, ijzingwekkend is wat overdreven. Kindvriendelijk. Dus gezellig griezelig. Laat ze kennis maken met de magie van Halloween.

Helemaal geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen onder deze leeftijd zijn ook zeker welkom. Meer info en kaartjes vind je terug op de website.

26 oktober: Halloween in centrum Almelo

Struin door de straten van angstaanjagend Almelo. Veel te doen (en te zien) voor kids op deze Halloweenavond. Het start om 17.00 uur. Hoe later het wordt.. hoe spannender het wordt! Er lopen acteurs rond, maar die zien feilloos wanneer het toch ietsepietsie te spannend is. En er staan hele toffe Halloween activiteiten op het programma. Zo kun je naar de waarzegster bij Torino, in de (gratis) draaimolen op de korenmarkt, er zijn leuke dames die de kinderen schminken en er worden griezelverhalen (maar dan een light versie) voorgelezen. Onze kinderen zijn voornamelijk onder de indruk van de goed geschminkte acteurs.

Stoere kids thuis? Die net even een tandje meer durven? Stap dan in de boot tegenover Nielz (op het marktplein). De schipper vertelt je griezelverhalen terwijl jij onderweg (op het water) wordt opgeschrikt door alle ongure wezens in het water. Durf jij dit?

Halloween met kinderen in Twente
Halloween in de binnenstad van Almelo

14, 21, 25 en 28 oktober: Happy Halloween bij De Waarbeek (Hengelo)

In De Waarbeek is standaard al veel te doen voor kinderen, maar met Halloween pakt team De Waarbeek nog even extra uit! Het park is prachtig versierd en er zijn allemaal extra activiteiten gepland. Er lopen vriendelijke sprookjesfiguren rond, kinderen kunnen zich laten schminken, marshmallows roosteren (hoe leuk!), griezelbingo en ronddwalen in het griezeldoolhof. Extra leuk: bij binnenkomst krijgen de kinderen een trick or treat kaart mee waarmee ze zelf op jacht kunnen naar snoepjes in het park.
www.waarbeek.nl

Halloween met kinderen in Twente
Happy Halloween Waarbeek – Hengelo

29 oktober: Halloween in het centrum van Borne

Op zondag 29 oktober is het koopzondag in Borne. Maar dan wel de engste van het jaar! In het centrum van Borne heerst namelijk Halloween in de straten. Dat betekent straattheater, spookhuis (vanaf 10 jaar) en spookjes knutselen, pompoenen snijden of je laten schminken in de grote grijze kerk op het Dorsetplein.

Dat is nog niet alles! Gratis suikerspinnen, betoverd worden door de dance workout van Danceworkx en er staan op 8 verschillende plekken grote (en een beetje enge) eyecatchers. Die zeker tot de verbeelding spreken. Hier is veel te doen. Hier is veel te griezelen met het gezin!

Plattegrond is in diverse winkels in Borne (vanaf 22 oktober) te verkrijgen. Meer informatie vind je ook terug op: www.vitisborne.nl

28 oktober: Halloween bij Heinink! Maak zoete en hartige lekkernijen (Enschede)

Nog meer bakplezier! Kinderen kunnen bij Bakker en IJs Heinink ook leuke activiteiten doen. Ook met Halloween! Kom langs en maak allerlei lekkere Halloween hapjes. Zoet en hartig. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Nadat ze wat lekkers hebben gemaakt komt het leukste gedeelte: ze mogen het ook samen opeten! Extra feest dus. Vooraf per mail aanmelden.

29 oktober: Creepy cupcakes verzieren bij Zoete Kruimels (Oldenzaal)

Lekker aan de slag tijdens een Halloween workshop Creepy Cupcakes versieren bij Zoete Kruimels in het centrum van Oldenzaal! Meer informatie vind je op de Instagram pagina, let op: vooraf aanmelden is verplicht! Klik hier voor meer informatie.

22, 26 en 28 oktober: Halloween kook- en bakworkshop bij de Kookzolder (Enschede)

Op zondag 22 oktober gaat De Kookzolder in Enschede van start met de eerste Halloween kookworkshop (10.00 tot 11.45). Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Samen maken ze Halloween soep en spinneweb- en skeletsoepstengels.

Op donderdag 26 oktober en zaterdag 28 oktober volgen de bakworkshops (check de website voor de tijden en om je in te schrijven) waar kids chocolade cupcakes en cakepops bakken en er huiveringwekkende mini taartjes van maken. Yay voor het thuisfront want deze creepy cupcakes gaan mee naar huis.

Halloween met kinderen in Twente

18 en 21 oktober: Halloween knutselen bij Kijk&Doe (Almelo)

Martine van Kijk & Doe in Almelo bedenkt ieder jaar weer iets tofs voor peuters, kleuters en kinderen. De jongsten mogen voelen, smeren en met materialen spelen (dikke dikke hit bij onze kinderen!). En voor kinderen die al zelfstandig kunnen knutselen heeft Kijk & Doe verschillende workshops op 18 en 21 oktober in het Halloween thema. Je kunt je aanmelden via haar website. Deze mama is al meerde malen geweest en weet dus uit ervaring dat Martine dit erg goed organiseert. Aanrader deze!

Vanaf 23 oktober (in de herfstvakantie): Kabouter & sprookjesroute en Halloween drive in bij Manderveense Aardbei (Mander)

Het team van de Manderveense aardbei organiseert twee leuke Halloween activiteiten in de herfstvakantie. De eerste activiteit is geschikt voor alle kinderen. Het is een (overdekte) kabouter en sprookjesroute met een knipoog naar Halloween. Inclusief opdrachten, ‘magische ranja’ en een cadeautje mee naar huis. Kosten zijn €5 p.p. en er moet worden gereserveerd via de website.

De tweede activiteit is voor tieners (16+ zelfs). Dit is geen harde eis. Maar het wordt wel echt heel eng. Dit is op vrijdagavond 27 oktober (vanaf 19.15). Kosten hiervoor zijn €15 per auto, maar €5 kun je vervolgens besteden bij de drive in. Als je nog trek hebt. De plaatsen hiervoor zijn beperkt, dus hou de website in de gaten!

Vanaf 23 oktober (in de herfstvakantie): Maak je eigen Halloween pompoen bij ’t Pompoenhöfke (Enschede)

Je kunt natuurlijk Halloween niet starten zonder een pompoen om te toveren in een griezelig gezicht. Wil je dit zelf thuis doen? Hebben we een leuke DIY voor je! Vanaf de start van de herfstvakantie (23 oktober) kan dit ook bij ’t Pompoenhöfke in Enschede. Wel even reserveren via de website. Je start om 13.30 of 15.00 uur. Kosten bedragen €1,50 per persoon + de kosten voor de pompoen.
www.pompoenhofke.nl

Halloween met kinderen in Twente

28 oktober: Halloween Theeleut tussen de koeien bij Landgoed Kaamps (Deurningen)

Vanaf 14.00 uur ben je zaterdag 28 oktober welkom op de griezelig versierde hooizolder bij Landgoed Kaamps in Deurningen. Hier hoef je niets. Alleen maar genieten van Halloween theeleut. De kinderen worden zeker verrast door de creatief versierde Halloween hapjes en taartjes. En het meeste is rechtstreeks van de boer. Kan niet lekkerder. Daarna is het fijn om samen met kind(eren) over de belevenisboulevard rond te struinen.
Voor de Halloween theeleut wel even reserveren.

Vanaf 16 t/m 20 oktober: Semi Halloween bij Hof van Eckberge (Eibergen)

Hof van Eckberge doet het dit jaar anders! In plaats van traditionele Halloween activiteiten heeft team Hof van Eckberge in de herfstvakantie allerlei verschillende activiteiten gepland. Met een knipoog naar Halloween. Zo kunnen de kids zich laten schminken. Lekker griezelig als ze willen, maar unicorns of spiderman is ook helemaal oké. Is er een speciale pompoentuin met meer dan 1.000 (!) pompoenen. Je kunt hier pompoenen kopen, selfies maken of wat lekkers (in herfstsfeer) halen bij de buitenbar. En tot slot zijn er verschillende optredens gepland.

Extra leuk is dat je een terugkombon krijgt voor een tweede gratis (!) bezoek! Meer lezen over de activiteiten in de herfstvakantie bij Hof van Eckberge kan hier!

6 oktober t/m 5 november: Halloween in Juliana toren

Nee, geen Twente. Maar met een goed uurtje sta je hier: Juliana toren in Apeldoorn. Perfect geschikt voor kinderen tot 10 jaar. Super origineel dit jaar is dat er een scene van een film op het park afspeelt! Op 1 oktober is de première van de kinderfilm ‘Wiezel de Griezel en de veranderdrank’ op RLT4. Achterin het park is een griezelbos. En in dit griezelbos komt een scene tot leven uit die film.

Dat is niet alles. Spook samen met de verschillende figuren door het park en ontdek meer dan 60 (!) spannende attracties. Je kunt ook wat winnen! Kom verkleed en show je outfit op de griezel-catwalk. Maak hier een foto van, laat mama deze uploaden op social media en maak kans op vette prijzen! Onder andere een jaargezinsabonnement.

Halloween in Julianatoren
De hoge hoed in Julianatoren – Apeldoorn

18 oktober: Halloween kindermiddag bij de Wilder (Haaksbergen)

Zwembad de Wilder organiseert op woensdagmiddag 18 oktober een Halloween-middag voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar. Wat er te doen is? Onder andere schminken, spelletjes doen en spannende verhalen vertellen. Aan het einde van de dag (tegen 17.00) eten de kids (en ouders) gezamenlijk een patatje. Helemaal leuk! Opgeven kan via dit mailadres.

29 oktober: Bloody Hoksebarge

Het grootste spookhuis van Haaksbergen nodigt je uit voor een doodenge spooktocht op zondag 29 oktober. De legende gaat dat de nonnen van ‘De Kappen’ met Halloween nog steeds ronddwalen. In de kelder was vroeger een kamer waar gestoorde gekken werden opgesloten. Maar met Halloween kunnen ze niet langer vastgehouden worden en gaan ze hun eigen gang…

Durven jullie naar binnen? Er zijn 2 verschillende edities. De kindvriendelijke versie start om 14.00 (tot 16.00) en is geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Er zijn ook tickets voor de avondeditie. Maar dit is alleen voor de kinderen met stalen zenuwen. Deze editie is vanaf 12 jaar en start om 17.00 uur. Dit is de link naar de tickets.

Halloween met kinderen in twente

En nog meer Halloween in Twente!

Wat een activiteiten he? En er staat nog meer gepland! Wat dacht je van:

  • Halloween in het centrum van Losser. Dit is ieder jaar een hit. Momenteel is nog niet bekend wanneer dit gaat plaats vinden en wat de activiteiten zijn. Maar als dit op voorgaande edities lijkt: dan wordt het weer griezelen!
  • Halloween kermis in Enschede (21 t/m 29 oktober)
  • Hof Löbke – Plunder de Halloween pompoenen piramide! En maak thuis zelf griezelige pompoenhoofden.

En er is vast nog veel meer! Mochten jullie nog leuke activiteiten tegen komen online.. tag ons! Worden we helemaal geïnspireerd van.

Fijne Halloween!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
6 Comments