Oberhausen met kinderen: Dit is er allemaal te doen rondom Centro Oberhausen

Door

Bij VETTT zijn we wel een beetje ‘fan’ van uitjes in Duitsland. En dan vooral op de Nederlandse studiedagen, dan is het in Duitsland vaak heerlijk rustig. Wist je dat het tijdens onze schoolvakanties ook vaak rustig is over de grens? De schoolvakanties vallen namelijk lang niet altijd gelijk! Een hele fijne ontdekking is Oberhausen met kinderen én dan met name het gebied rondom Centro! Want hier is zoveel meer dan alleen het overdekte winkelcentrum dat veel mensen kennen. Check hier onze favorieten!

#1 Shoppen bij Westfield Centro

Vooral de tieners die van shoppen houden gaan het hier helemaal leuk hebben. Want bij Westfield Centro vind je alle bekende ketens, inclusief het op het moment populaire Sephora. Ook winkels als Lush, H&M, Zara, Urban Outfitters, Berschka, America Today, Footlocker, JDSports, Kiko, Levi’s, Mac en nog veel meer! En wat een Vettt fijne lezerstip kregen we binnen. Er is in het winkelcentrum een afgesloten speelruimte voor kinderen. Kunnen ze zich dus lekker uitleven terwijl jij je shopronde kunt doen :-). De ruimte heet Centrollino.
Let op: op zondag zijn de winkels gesloten. Dat zijn we in Nederland natuurlijk helemaal niet meer gewend 🙂

#2 Aquapark Oberhausen met kinderen

Naast Centro zit een geweldig zwembad: Aquapark Oberhausen. Met een zwemgedeelte voor kleine kinderen, verschillende glijbanen en een wildwaterbaan. Je kunt hier zowel binnen- als buitenzwemmen. Goed om te weten: er is een heerlijke ligweide voor de zonnige zomerse dagen!

Tip: Moet er nog geshopt worden? Parkeer de auto gratis bij Centro, doe eerst je shoppings en plons daarna met het gezin in het zwembad! Grappig combinatie, toch?

Meer lezen? Vettt-blogger Fleur schreef een blog over haar bezoek aan dit Zwembad in Oberhausen.

Oberhausen met kinderen

#3 Legoland Discovery Center

Je leest het goed, in Oberhausen is ook een Legoland Discovery Center! En dat zit zo’n beetje pal naast Sealife. Je parkeert de auto wederom gratis bij Centro en vervolgens loop je zo richting Legoland Discovery Center. Perfect te combineren met een bezoek aan het naast gelegen Sealife. Combitickets zijn te koop op de website. Vettt bezocht deze twee uitjes tijdens een studiedag, erg leuk én heerlijk rustig. Je leest er alles over in de blog over LEGO en Sealife in Oberhausen.

Oberhausen met kinderen
Bouwen met LEGO, wie vindt dat niet leuk?!

#4 Sealife

Bij Sealife in Oberhausen ontdek je de grootste opvang voor haaien in Duitsland. Je leert er van alles over deze fantastische dieren en de indrukwekkende onderwaterwereld. Je ziet de mooiste vissen, roggen, haaien, zeepaardjes en kwallen van heel dichtbij. Sealife is niet zo groot als veel mensen verwachten, juist daarom is het perfect te combineren met een bezoek aan Legoland Discovery Center. De combi-tickets bestel je gemakkelijk op de website.

Oberhausen met kinderen
Oberhausen Legoland en sea life

#5 Magie? Bezoek het House of Magic

In Centro vind je sinds kort ook het House of Magic van de Erlich brothers, een bekend Duits duo. In het ‘House of Magic’ is niets wat het lijkt. Raadsels, Ilussies, Spelletjes…niets is hier wat het lijkt. Verwonder je, verbaas je en laat je verrassen!

# 6 Speel een potje golf bij Topgolf

Een concept dat je op verschillende locaties in de wereld vindt en nu dus ook in Oberhausen. Leuk voor alle leeftijden en ervaring met golfen is niet nodig. Topgolf lijkt ons dus echt leuk om te combineren met een dagje shoppen, ook erg leuk met wat oudere kids!

Voor een compleet overzicht van alle activiteiten in Oberhausen neem je een kijkje op de website: www.oberhausen-tourismus.de.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Oberhausen Tourism.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.