Wat zijn leuke wateractiviteiten met kinderen in Twente?

Ben je op zoek naar leuke wateractiviteiten die je met kinderen kunt doen? Wat is er nu leuker dan actief bezig zijn én verkoeling zoeken bij het water. Lees vooral verder voor vijf spannende én actieve wateruitjes met kinderen in Twente of net daarbuiten.
(Fotocredit: Welkom op het water)

5 x Leuke wateractiviteiten rond om Twente

Onze vijf favoriete wateruitjes met kinderen vind je hieronder. Let altijd goed op wanneer je met kinderen activiteiten rondom het water gaat doen. Vaak zijn er op locatie zwemvesten beschikbaar. Hebben je kinderen nog geen zwemdiploma zorg dan dat ze altijd de juiste Zwembandjes en/of zwemvest aan hebben.

Wateractiviteiten in Enschede: Waterskiën op het Rutbeek

Veel uitdagender dan dit wordt het niet, geloof ik. Op recreatieplas het Rutbeek in Enschede kun je je adrenalinepeil flink opkrikken tijdens het waterskiën. Een vette tip als je van een beetje snelheid houdt, want die kan wel oplopen tot 30 kilometer per uur. Toch te spannend? Ze hebben ook een terras vanwaar je andere watersporters kunt zien stuntelen… eh… stunten.

Kanotochten in Twente

Onze favoriet! Hoe verrassend is het om de natuur vanuit het water te bekijken. Kanoën is een superleuke sportieve activiteit voor het hele gezin. Lekker peddelen, af en toe even uitrusten en onderweg visjes en libellen spotten. De bevaarbare watervalletjes maken het spannend… Zomerse kanotochten maak je bijvoorbeeld over de Vecht, Beneden Dinkel of Bornse Beek via actieftwente. Of in Nijverdal bij De Wilgenweard, waar je de Regge vanaf het water ontdekt. Lees hier de blog van Chantal’s ervaring met het kano varen in Nijverdal.

kano-zegge
Kanovaren bij De Wilgenweard in Nijveredal

Waterfietsen in Gelderland of bij de Oosterburen

Kijk dat noem ik nog eens een goede combinatie. Eerst een mooi rondje op de waterfiets en dan neerploffen op het terras en genieten van de zon. Of nog een duik nemen in het water natuurlijk. En eerlijk is eerlijk: onze Oosterburen zijn daar goed in. Zo kun je onder andere waterfietsen én prima terrashangen bij de Drilandsee vlakbij Gronau en bij strandtent Pier 99 in Nordhorn. 

Een leuke optie in Nederland, bij onze buren in Gelderland is De Leemputten in Groenlo. Hier kun je naast waterfietsen ook in een hangmat hangen en je kinderen spelen lekker bij het water of bij de zandspeeltuin.

waterfietsen pier 99
Waterfietsen vanaf Pier99

Varen op de Regge

Landgoed Schuilenburg in Hellendoorn is een sfeervol kasteelterrein waar genoeg te beleven is voor een sportieve dag. Zo huur je er een kano, waterfiets of fluisterboot voor een middag varen op rivier de Regge. Voor het ultieme zomergevoel bestel je een goedgevulde picknickmand voor onderweg of neem je er zelf één mee!

Bij vakantiepark ‘t Molke in Zuna huur je een fluisterbootje of een sloep en vaar je ook over de Regge.

Varen vanaf ‘t Molke op De Regge. Fotocredits: Rianna Rosink

Suppen op het Husbeek of bij De Wilgenweard in Nijverdal

Waterratten gaan linea recta naar Parkeerplaats 4 op het Hulsbeek in Oldenzaal. Daar vind je achter het Buitenhuys de roeiboothaven met boten en kajaks. Of ontdek het suppen op Het Hulsbeek: staand op een groot supboard met een speciale lange peddel. Daarna nog energie? Ook bij De Wilgenweard kun je een eigen Sup huren om vanaf je Sup de Regge te ontdekken: genieten geblazen!

Wat zijn jouw favoriete wateractiviteiten met kinderen?

We zijn benieuwd wat jouw favoriete wateractiviteiten met kinderen zijn! Laat het ons vooral weten door hieronder een reactie achter te laten.

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.