Leuke buitenuitjes in en om Twente: 10 x boerenuitjes!

Door

Van kleins af aan ben ik gewend om veel buiten te zijn, ik ben opgegroeid op een boerderij. Ik vind het belangrijk om mijn kind ook veel in aanraking te laten komen met buitenuitjes. Voor VETTT ging ik op zoek naar 10 leuke buitenuitjes in, op of rondom de boerderij. 

buitenuitjes

De boerderij van mijn ouders…

Mijn favoriete 10 buitenuitjes in de omgeving van Twente

Hieronder vind je een overzicht van mijn favoriete 10 buitenuitjes, die zowel ik als mijn kinderen helemaal te gek vinden. Laat je inspireren!

1. Diertjes, kaas proeven, koeien bekijken en nog veel meer bij Landgoed Kaamps in  Deurningen

Je voelt bij aankomst meteen het boerenleven. De geitjes lopen buiten te grazen. De kipjes zijn druk aan het eten. Je kunt heerlijk shoppen in het winkeltjes met Twente boeren streekproducten. Daarnaast hebben ze een fantastisch restaurant waar je ook het boerenleven terug proeft en ziet. Heleen schreef eerder een blog over de High Tea die ze hier met haar dochter deed.

Een hoogtepunt voor kinderen is de melkstal. Je kunt bij de melkrobot een kijkje nemen en je staat oog in oog met de koeien. Door de glazenwand is het proces van de kazenmakerij zichtbaar. En na dit alles gezien te hebben kunnen de kinderen nog lekker spelen. 
Meer informatie: Kaamps

buitenuitje

Je mag zelfs even op de tractor klimmen!

2. Een zomers buitenuitje bij het Groot Twentsch Maïsdoolhof in Fleringen (vanaf juli)

Wij zijn altijd blij als het zonnetje gaat schijnen. Onze kinderen vermaken zich heerlijk buiten en het maïsdoolhof in Fleringen is een favoriet. Als we er langs rijden in de winter (als er geen maïs is) vragen ze nog of we daar naartoe kunnen. Het Groot Twentsch Maïsdoolhof heeft een mooi plekje tussen de weilanden. Hier kun je naast dwalen door het doolhof nog veel meer doen. Je plukt er de prachtigste bloemen en er is een heerlijke speeltuin voor kinderen.
Meer informatie: Groot Twentsch Maisdoolhof

Maisdoolhof Fleringen

Vind de uitgang…

#3 Op avontuur met pony Sas in Mander

In het mooie Mander bij Stal Denink kun je met je kinderen wandelen met een pony in het Springendal. Pony Sas wordt eerst gekamt en daarna mogen de kinderen een stukje wandelen. Tussendoor kom je langs de Watermolen van Bels waar wij een stop maakten om even wat te drinken. Héél erg leuk voor de kinderen om één uur of 2 uurtjes te wandelen in de buitenlucht door het bos. Sas is een heerlijke knuffelachtige pony. Sas geniet ook volop van de ritjes met de kinderen. Je kunt er ook kamperen en zelfs het paard kan mee logeren. Een dikke vettte aanrader!

#4 Alles is aardbei bij De Manderveense aardbei in Manderveen

Bij aankomst werden we door de aardbeienmeisjes welkom geheten. Wat een gezelligheid; buiten staat een kraampje met allerlei lekkers. En overal keert het thema aardbeien in terug. Voor het plukken mag je je melden bij het authentieke winkeltje. Je wordt met een bakje richting de kassen geleid en het is smullen, euh plukken geblazen. Het is én blijft een feestje om de vers geplukte aardbeien naderhand te mogen eten. Het maakt toch telkens weer indruk. We gaan altijd nog even een wafel eten, de kinderen vermaken zich dan prima in de speeltuin. De Manderveense aardbei is een uitje waar we vaak naar uitkijken.
Meer informatie: Manderveense aardbei

 

buitenuitjes

Spelen in het huisje

 

buitenuitjes

Pluk de lekkerste aardbeitjes…

#5 Je eigen melk tappen in Harbrinkhoek

Ken je de melktap al? We zijn fan van de melktap. Voor de mensen die dit nog niet kennen. Je kunt er met een kannetje naar toe (literkannetjes kun je daar ook halen) en je gaat een litertje verse koemelk tappen. Je kunt er ook heerlijke zelfgemaakte verse producten uit de muur halen. Onze kinderen zijn er dol op! Voor meer informatie kijk je op de Facebook pagina Ons Boer’n Erf. Deze melktap is onze favoriet!

 

Melktap Harbrinkhoek

Welkom in het melktap huisje

 

Melktap Harbrinkhoek

Genoeg lekkers voor thuis

#6 Met varkens knuffelen bij Piggy’s Palace in Bathmen

Bij Piggy’s Palace kun je biggetjes knuffelen. Maar ze hebben er nog veel meer. Ze geven veel informatieve en leuke groepsrondleidingen. Er worden rondleidingen gegeven die voor iedereen toegankelijk zijn. Je kunt bij de rondleiding met de biggetjes knuffelen, tussen de varkens spelen, samen van de glijbaan en het verhaal achter de big horen! De buitenvarkens zijn voorzien van een luxe modderpoel met een geweldige varkensglijbaan! Trek je laarzen aan en kom het ontdekken. Ze verkopen en maken ook lekkere producten, zoals overheerlijke varkenskaas, eigengemaakte gehaktballen en spareribs.
Meer informatie: Piggy’s Palace

#7 Spelen en zelfgemaakt ijs eten bij De Drentse Koe

De Drentse koe is een speelboerderij, die in 2019 helemaal vernieuwd is. Op het buitenterrein vind je diverse speeltoestellen, springkussens, skelters, traptrekkers, een kabelbaan, een grote zand-/waterbak, maïsdoolhof en een dierenweide met ezels, konijnen, kippen en geiten. Er kan ook gespeeld worden in de verwarmde speelschuur. Hier vind je een speelmanege, een bouwzolder, een klim- en glijtoren, discodansmat en een glow in the dark. Op de benedenverdieping o.a. Oud-Hollandse spelen en pannavoetbal. Binnen kun je in het restaurant genieten van wat lekkers en ze verkopen er hun eigen overheerlijke ‘Drentse Koe IJs’.  
Meer informatie: De Drentse Koe

#8 Binnen- en buitenspelen bij de Flierefluiter in Raalte

Wij zijn afgelopen winter bij de Flierefluiter in Raalte geweest. Het is een hele leuke en uitgebreide speeltuin met zowel een binnen- als een buitengedeelte. Dus ook perfect op wisselvallige dagen! Naast de speeltuin hebben ze er ook verschillende kleine dieren. Je kunt heerlijk met de cavia’s knuffelen en op een pony rijden of achter de ponywagen. En erg fijn: op meerdere plekken staan picknicktafels en zithoekjes, voor een kopje koffie en je kunt je kinderen goed in de gaten houden.
Meer informatie: Flierefluiter Raalte

#9 Perfect buitenuitje bij Erve Brooks in Gelselaar

Voor een hele dag uit moet je toch een keer bij Erve Brooks in Gelselaar zijn geweest. Je kunt hier twee geweldige wandelen maken. Het blotevoetenpad of avonturenpad. Wij liepen met onze kinderen het avnturenpad. Het zijn hele leuke uitdagende hindernissen voor alle leeftijden (makkelijke en moeilijke). Langs de route is een wandelpad, die je met een kinderwagen kunt lopen. Bedenk wel dat je wel even onderweg bent om alle hindernissen te hebben voldaan.

Naderhand nog lekker genieten in de zon in de speeltuin. Ze hebben voor de regenachtige dagen ook nog een binnenspeeltuin in de hooischuur.
Meer informatie: Erve Brooks

Erve Brooks

Klimmen en klauteren

 

Erve Brooks

Drijfvlot

#10 De IJskuip in Denekamp

Bij aankomst word je meteen meegenomen in het proces waar men ijs maakt. Erve Kuiper in Denekamp is een leuk uitje voor de kinderen. Een gezellige, leerzame familieboerderij in de prachtige omgeving van Denekamp. Op het erf is van alles te beleven en te ontdekken. Je merkt een hele relaxte sfeer, waar alles kan en alles mag. Je kunt vanuit het restaurant een kijkje nemen in de keuken waar ze ijs bereiden. Onze kinderen vonden het erg interessant en natuurlijk erg lekker. Buiten kunnen ze de boerderij verkennen, maar ook heerlijk spelen op de glijbaan, springkussen, in de zandbak en op de traptrekkers. Ook een leuk idee voor een kinderfeestje. Veel te ontdekken, te proeven en te spelen.
Meer informatie: De Ijskuip

 

buitenuitjes

Heerlijk spelen

Heb jij nog tips en/of aanvullingen voor leuke buitenuitjes? 

Heb jij zelf  nog leuke tips voor leuke buitenuitjes? Laat gerust een berichtje achter hieronder!

Over Ellen

Meer blogs van Ellen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.