Waterfietsen, suppen en varen in Twente: de hotspots deze zomer!

Door

Suppen, waterfietsen, roeien of ontspannen in een sloepje: het kan allemaal in Twente! Leuk voor iedereen en voor kinderen in alle leeftijden. We hebben de leukste plekken voor wateractiviteiten voor je op een rijtje gezet. De meeste in Twente, maar ook in de Achterhoek (Eibergen en Groenlo) en over de grens in Nordhorn hebben we wat hotspots voor jouw gezin. Lees je mee?

Uitjes op het water in Twente en omgeving – Waterfietsen in Twente en omgeving

#1 De Leemputten: Groenlo

Een heerlijke plek dit, De Leemputten in Groenlo. Er is een klein strandje met hangmatten en een grote speelweide waar kinderen naar hartelust kunne spelen. Schoon blijven is geen optie :-). Tip: neem een setje droge/schone kleding en een handdoek mee. Waterfietsen op deze unieke plas is te gek, er zijn opdrachten voor de kinderen die ze tijdens het waterfietsen kunnen doen. Wel reserveren. Meer weten over dit leuke uitje? Vettt bracht al eens een bezoek aan De Leemputten, hier lees je er alles over.

#2 Pier 99: Nordhorn

Net buiten het centrum van Nordhorn vind je Pier 99. Een restaurant aan de Vechtesee met een buitengedeelte dat de ‘beachvibe’ heeft en waar je met je voetjes in het zand een drankje kunt doen. De waterfietsen zijn te huur bij De Bootclub.


#3 Erve Huiskes Het Hulsbeek: Oldenzaal

Bekijk het schitterende recreatiepark Het Hulsbeek eens vanaf het water per waterfiets! Erve Huiskes verhuurt er een aantal. Je belt met 0541296181of 0654937090 om een waterfiets of roeiboot te reserveren Erve Huiskes.

#4 Stadslab: Almelo

Bij Stadslab Indie kun je Almelo vanaf het water ontdekken. Je kunt hier op avontuur met de waterfiets of per sup! Voor meer informatie: Varen in Almelo.

zomervakantie
Waterfietsen bij De Leemputten in Goenlo


Uitjes op het water in Twente en omgeving- Bootje varen in Twente en omgeving

#1 Vakantiepark Molke: Zuna

Een roeibootje, sloepje of liever een SUP? Bij Vakantiepark ‘t Molke huur je deze makkelijk via de site. Stap in de boot en vaar over de Regge. Er zit op het vakantiepark ook een tof Pop-Up Restaurant ‘Bij de Buren’, lekker voor na het varen! Maryke schreef eerder een blog over het varen met een sloep via t Molke. Deze lees je hier: Sloep huren Vakantiepark Molke in Zuna.

#2 Kanovaren via Actief Twente (VechteSee, Vechte, Omleidingskanaal, Bornse Beek en de Dinkel)

Eigenlijk heeft Actief Twente altijd wel iets leuks voor gezinnen. Zo staan ze bekend om het verhuren van E-choppers, schooters, Tuk Tuks en tandems. Maar ze verhuren ook kano’s (en Sups!). Op deze pagina vind je een overzicht van de Zomeruitjes van Actief Twente.

#3 Landgoed Schuilenburg: Hellendoorn

Een dagje varen over de Regge met een fluisterboot, kano, supboard of rondvaartboot? Dat kan bij Landgoed Schuilenburg. Geniet vanaf het water van de mooie omgeving van Landgoed Schuilenburg.

#4 De Wilgenweard: Nijverdal

Bij de Wilgenwaerd in Nijverdal ontdek je ook de Regge vanaf het water. Je kunt hier kiezen om in een kano of per Sup op avontuur te aan! Vettt heeft al dit uitje al eens gedaan per Kano en per Sup!

#5 Het Rutbeek: Enschede

Op Het Rutbeek in Enschede huur je een kano (of Sup). Dit kan vanaf Skicentrum Moser. Meer info vind je via deze link; Kanovaren Rutbeek Enschede.

#6 Landgoed het Lankheet, Haaksbergen

Met de Buurserpot het water op! Een leuk en leerzaam uitje. Vrijwillige schippers nodigen je uit voor een unieke vaartocht met dit scheepje. De boot is met een electrische fluistermotor toegerust. Onderweg vertellen de schippers over de geschiedenis van de vrachtscheepvaart, de bouw van deze schepen, natuur en landschap. Voor meer informatie klik je hier.

#7 De Haarmuhle: Alstatte

De Haarmühle in Ahaus-Alstätte ligt direct aan een klein riviertje, de Ahauser Aa. Bij mooi weer is het te gek om lekker op het kabbelende water te gaan roeien en de mooie omgeving vanaf het water te ontdekken.

kano-zegge
Kanovaren over De Regge

Uitjes op het water in Twente en omgeving – Suppen in Twente en omgeving

Suppen is hot! Steeds meer mensen hebben hun eigen Sup en op steeds meer plekken worden Sups verhuurd. Zoals op onderstaande locaties.

#1 Paddle en Surf: Almelo

Een sup huren, een sup clinic, sup yoga…Paddle en Surf heeft allerlei mogelijkheden. De SUP boards zijn zowel te huur vanaf basislocatie op het Indiëterrein als op locatie in Twente.

#2 De Wilgenweard: Nijverdal

We noemden deze ook al in ons overzicht met plekken om te varen. Bij de Wilgenweard kun je ook op avontuur per Sup. Vettt ging je al voor en we schreven er een blog over: op Supavontur in Nijverdal. Op een zomerse dag is het heerlijk nagenieten op het (drijvende) terras.

#3 Sups-Cool: Eibergen

Wat leuk is aan Sups-Cool is dat ze gespecialiseerd zijn in Suppen met de hond. Er worden vooral tours aangeboden voor wat grote groepen (vanaf 6 personen) en voor besloten groepen (2-5 personen). Ook tof: ze hebben ook Big-Sups en Tandem Sups waar je met meerdere mensen op kunt! Jongere kinderen van 5 tot 8 kunnen mee op de kindersup, er is dan begeleiding bij met een bootje zodat de kinderen eventueel vooruit getrokken kunnen worden. Kortom: er is van alles mogelijk!

#4 Suppen bij Outdoor Challenge Park op het Hulsbeek: Oldezaal

Een verborgen plek hoor deze: het Outdoor Challenge Park op Het Hulsbeek. Lekker plekje hoor: waar je fantastisch kunt Suppen! Ook deze heeft VETTT al eens bezocht: Suppen op Het Hulsbeek.

#5 Actief Twente Suppen bij Pier 99: Nordhorn

Suppen op de VechteSee? Waterpret voor jong en oud! Je peddelt met je board over de VechteSee in Nordhorn en als je wilt neem je ook nog de binnenstad van Nordhorn mee. De VechteSee biedt ruimte aan alle soorten watersport. Dus boek je board en ga suppen: Actief Twente.

#6 Vakantiepark Molke: Zuna

Deze vond je ook al tussen het lijstje met bootjes varen, maar Sups verhuren ze hier ook bij Vakantiepark T Molke in Zuna. Sluit af bij het pop-up restaurant Bij de Buren en je uitje is helemaal compleet!

Nog meer zomerse tips?

We hebben nog veel meer leuke zomeruitjes in Twente en omgeving voor je. Zoals je van ons gewend bent, zijn ze helemaal geschikt voor gezinnen. Je vindt ons overzicht met zomerse uitjes hier: Zomerse uitjes in Twente.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.