De weekendtips: 30 augustus t/m 1 september

Door

Het allereerste weekend na de zomervakantie is een feit, en wat voor een weekend! Heerlijk weer en heel veel leuke evenementen en tips van onze kant. Lees je mee? Helemaal onderaan deze blog vind je nog een paar fijne zomerse uitjes tips!

31 augustus en 1 september: Kids at the Park (Hengelo)

Het hele weekend staat het Prins Bernhardplantsoen in het teken van Kids at the Park. Overal in het park zijn toffe activiteiten en standjes voor het hele gezin. En dit jaar heeft Kids at the Park zelfs Dylan Haegens, Mylene & Rosanne en Dirk Scheele naar Hengelo gehaald!

Kids at the park
Merel van Merel Events is er dit jaar ook weer bij.

30 augustus t/m 1 september: Proef Eet (Enschede)

Dit weekend staat het centrum van Enschede weer helemaal in het teken van de Proef Eet. Wil je de Proef Eet met kinderen bezoeken? Voor de kinderen zijn dit jaar de Twentenannies weer aanwezig, je vindt ze naast het stadhuis. De TwenteNannies verzorgen professionele begeleiding en entertainment.

Meer informatie: Proef Eet

Zondag 1 september: Oude Deuren Cup op het Rutbeek (Enschede)

Dit weekend vindt de eerste editie plaats van de Oude Deuren Cup 2019 op Het Rutbeek te Enschede. Georganiseerd door windsurfvereniging De Rutbeek Surfivors! Het wordt echt een evenement voor het hele gezin, voor deelnemers, toeschouwers en kinderen is er veel te doen en te beleven!

Meer informatie: Oude Deuren Cup

Zondag 1 september: Kleuterbios Thomas de Trein (Kinepolis, Enschede)

Regelmatig kun je bij Kinepolis terecht voor een kleuterbios. De bioscoop is dan helemaal ingericht op de kleinste bioscoopbezoekers. Dit weekend staat Thomas de Trein op de agenda!

Meer informatie: Thomas de Trein Kleuterbios

Zondag 1 september: Twents Old Timer Festival (Tilligte)

Op zondag 1 september 2019 verandert de rand van het Twentse Tilligte in een heus festivalterrein. Om 10.00 uur begint het met een Tractors, Cars en Coffee. Rond de klok van 11.00 uur start het festival met de oldtimershow, dit weekend vindt de 32e editie van dit festival plaats!
Meer informatie: Twents Old Timer Festival

Hele weekend: Dwalen en bloemen plukken bij Het Groot Twentsch Maisdoolhof (Fleringen)

In Fleringen kun je heerlijk dwalen door het mais, probeer de uitgang te vinden tussen al dat hoge mais! En daarna beloon je jezelf met een bosje versgeplukte bloemen. Kinderen kunnen na afloop nog heerlijk uitrazen in de buitenspeeltuin. Een superfijn uitje in de natuur!
Meer informatie: Groot Twentsch Maisdoolhof

maisdoolhof
maisdoolhof

Nog meer leuke tips voor dit weekend

Het weer wordt zomers en we hebben deze zomer een aantal hele gave ontdekkingen gedaan, die delen we graag met jou:

 • De Leemputten in Groenlo is een plek waar je lekker bij het water kunt zitten (of hangen in een hangmat!), kinderen spelen er met zand en water en je kunt er zelf waterfietsen huren. Vettt-blogger Chantal is fan geworden, lees maar in haar blog: Leemputten Groenlo.
  De Leemputten
 • De waterfonteinen in Gronau blijven favoriet, een fantastische plek waar kinderen lekker door het water kunnen rennen en met de fonteinen kunnen spelen.
  Waterfonteinen Gronau
 • Klim-en klauterpark Kettelerhof (+water!)
  Heb je zin in een leuk uitjes met het gezin, de hele familie of een vriendengroep? Kettelerhof is een supergaaf klimpark. Ruim opgezet, vooral leuk voor kinderen vanaf een jaar of 3/4. Je vermaakt je hier zeker weten een hele dag, wel droge kleren meenemen!
 • Zwembaden
  We hebben al meerdere blog geschreven over zwembaden. Mijn persoonlijke favoriet met peuters is Aquahaus in Ahaus of het buitenbad in Alstatte. Voor kinderen die wat meer uitdaging leuk vinden is het buitenbad Nordhorn helemaal te gek. Hier is ook een heel leuk peutergedeelte!

We wensen jullie een fantastisch weekend toe, geniet ervan! En ga je wat leuks doen tag ons dan vooral op Instagram. Vinden we leuk!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.