Ideaal zomervakantie uitje: De Vliegfabriek bij De Museumfabriek

In de zomervakantie waan je je in de Museumfabriek in de wereld van het vliegen. Wij bezochten het museum met mijn 2 jongens (8 en 11) en een vriendje van Bram op een druilerige dag. Perfect om te gaan bezoeken als je een leuk binnenuitje zoekt! Vergeet niet even je tijdslot te reserveren voor je wilt gaan, want ook dit museum is geheel coronaproof. Ook voor het knutselen in de Makerspace moet je even reserveren, want alles wordt na het knutselen weer helemaal gedesinfecteerd voor de volgende knutselaars.

Van alles te zien!

In de Museumfabriek is een hele grote natuurhistorische collectie te bewonderen! Er zijn zo’n 76.000 objecten te bewonderen, dus geef je oren en ogen de kost, er is zoveel te zien!

Verwonder je in de ‘Wunderkammer’

De ‘Wunderkammer is echt een familie tentoonstelling, die is 3 fasen is gerealiseerd, die jullie in totaal 7 tentoonstellingen laat verwonderen: ‘Magisch wit’ ‘Sagen en Legenden’ ‘Kevers’ ‘Wereldreizigers’ ‘De nacht’ ‘Onderhuids’ en ‘Draad’ Stap in deze magische witte wereld, en stuur door de sterrenkijker, ontdek de oudste puzzel van Europa, én ontdek hoe bijzonder kevers zijn!

De Vliegfabriek

Het thema van deze zomervakantie is ‘De vliegfabriek’ hier wordt het geheim van het vliegen ontrafelt. Ontdek hoe een vliegtuig in de lucht kan blijven, leer hoe vogels in de lucht blijven vliegen, en waarom kunnen zij vliegen en wij niet? Hoe werkt een drone? Hoe kan het dat de zeppelin in de lucht blijft? Hier ontdek je het allemaal! Er zijn een paar leerzame objecten bij gekomen in dit gedeelte, alleen verwachtte ik zelf dat er meer bij was gekomen. Dus ga je altijd al naar de Museumfabriek en verwacht je een geheel nieuwe tentoonstelling, dan moet ik je teleurstellen, want dat is het niet. Maar dan nóg is de Museumfabriek ons favoriete uitje op een druilerige dag, want hoe vaak je ook geweest bent je blijft er altijd nieuwe dingen ontdekken!

‘De droom van het vliegen’

Knutselen in de Makerspace

Wat het briljante aan dit Museum is, is dat kinderen hier ook creatief uitgedaagd worden. Ik ben hier zelf enorme voorstander van! En bijna alle kinderen kruipen hier heerlijk aan tafel om vervolgens lekker met de handen aan de slag te gaan! Bijna alle knutsels die je er kunt maken zijn gratis, alleen voor de gemotoriseerde varianten betaal je een kleine bijdrage. Reserveer wel vooraf de Makerspace, anders kom je voor teleurstellingen te staan! Het is wel enorm goed geregeld omtrent Covid-19, en voelde het 100% veilig!

Tip: de Familie jaarkaart

De Museumfabriek verkoopt familie jaarkaarten voor 24 euro, en dan kun je een heel jaar genieten van dit toffe museum! Je mag met de familie jaarkaart ook naar Rijksmuseum Twenthe. Wij hebben deze kaart al voor het tweede jaar, en gaan echt regelmatig naar dit prachtige museum! Na 1 bezoek met je gezin heb je hem er alweer uit! Dus dikke aanrader! Ben je na het lezen van dit blog ook benieuwd naar het museum? Kijk dan voor alle info even op de site van ‘De Museumfabriek’

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.