Vanaf 5 juli: Het Groot Twentsch Maisdoolhof en de Bloemenpluktuin

‘Een maisdoolhof? Wat is dat?’, dit vroeg onze driejarige dochter aan haar grote broer van 6 jaar. ‘Een maisdoolhof? Dat is mais waar je zomaar doorheen mag lopen en je moet dan de uitgang vinden’, aldus Jurre. Nou eh…inderdaad! En wij gingen de uitdaging aan!

Het was zo leuk dat we aanstaande maandag weer gaan. Want morgen (zondag 5 juli 2020) opent het Groot Twentsch Maisdoolhof weer haar ‘poort’.

En weg waren ze, het maisdoolhof in!
En weg waren ze, het maisdoolhof in!

Het seizoen gaat weer starten: 5 juli 2020!

Voor Vettt mochten wij aanwezig zijn bij de seizoensopening van het maisdoolhof op zondag 7 juli 2019. Ik ging samen met mijn zoontje Jurre, mijn vriendin, haar dochter van 6 en zoon van 11. Een heerlijke middag voor de boeg!

Het Groot Twentsch Maisdoolhof ligt aan de rand van het dorpje Fleringen. Het beslaat een flinke oppervlakte van wel vijf voetbalvelden aan elkaar! Zoek daarin maar eens de weg naar de grote uitkijktoren. Het mais staat zo hoog dat je werkelijk niets ziet en je echt nietig voelt! En denk maar niet dat je er bent als je de uitkijktoren hebt bereikt. Na even te hebben genoten van het uitzicht over het gehele maisdoolhof ga je via een andere kant weer verder, op naar de uitgang.

Op de uitkijktoren kun je het hele maisdoolhof overzien
Op de uitkijktoren kun je het hele maisdoolhof overzien

Spannende puzzelspeurtocht

Voor onze kinderen lag er een puzzelspeurtocht klaar. Onderweg kom je borden tegen met daarop vragen en opdrachten. Los je deze allemaal goed op, dan vind je aan het einde de oplossing. Een extra uitdaging dus! Dit jaar gaan de vragen over kunst vanwege het Rembrandtjaar.

Afgelopen zomer heeft onze zoon Pieter Bas hier zijn kinderfeestje gehouden samen met een vriendje. Deze jongens (toen allemaal 8) hebben zich die middag prima vermaakt. Stopwatch aan en welke groep is er als eerste over!

Zwemmen in het mais!
Zwemmen in het mais!

Zwemmen in het mais!

En er is nog veel meer te doen! Uiteraard kun je genieten van een heerlijke koffie, dat deden wij dan ook met alle plezier. Ondertussen vermaakten Jurre en Aniek zich kostelijk in de grote speeltuin. Het maishuisje is ook een succes, een huisje volledig gevuld ,met maiskorrels. Hier zwem je dus in het mais! Stiekem wilde ik er zelf ook wel even induiken, maar dit vond Jurre geen goed plan. Jammer hoor!

Lekker relaxen op het heerlijke terras naast het maisdoolhof
Lekker relaxen op het heerlijke terras

De Twentsche bloemenpluktuin

Bloemen plukken voor mama
Bloemen plukken voor mama

Mijn favoriet op dit terrein: de bloemenpluktuin! Op dit stuk grond van meer dan drieduizend vierkante meter staan prachtige snijbloemen die je zelf kunt plukken. Je stelt dus je eigen bos bloemen samen. Als wij hier zijn ga ik dus nooit met lege handen naar huis, een heel mindfull werk toch, je eigen bosje plukken! Overigens kun je deze pluktuin ook bezoeken zonder dat je naar het maisdoolhof gaat. En voor een leuke cadeautip: ze hebben hier waardebonnen voor meerdere bossen bloemen. Reden genoeg om terug te komen!

Plukgeluk
Plukgeluk

Over het Groot Twentsch Maisdoolhof

Leuk om te weten: elk jaar is de route in het doolhof anders en zo ook de speurtocht. Het is dus echt wel de moeite om elk jaar te gaan. Het Groot Twentsch Maisdoolhof is elke dag geopend tot en met 30 augustus. Kijk op de website voor meer info: Groot Twentsch Maisdoolhof. Reserveren is in 2020 niet nodig, tenzij je met een grote groep komt.

Onze route bleek vandaag de juiste, want wij vonden de uitgang! Jullie toch ook?!

Over Famke

Meer blogs van Famke lezen? Kijk dan even hier!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *