Review: Camping de Witte Berg in Ootmarsum

Het is er bij mij haast met de paplepel ingegoten: kamperen! Vroeger al trok ons gezin er met de vouwwagen op uit om een paar weken buiten te leven. Hoe heerlijk vond ik het dan ook dat we een weekend voor Vettt naar camping de Witte Berg in Ootmarsum mochten.

Op de camping – la la la la la la

Het kamperen zit bij mij in het bloed en ik wil dit natuurlijk ook overbrengen op onze driejarige dochter. Na een aantal keer in een huisje op een vakantiepark hebben we vorig jaar daarom een eigen tent aangeschaft. Het liefst trek ik, als het even kan, met kampeerspul en al eropuit om een weekend te ontspannen op de camping. Helaas is het zo’n gepak en gesleur, al worden we er steeds behendiger in. Daarom kwam dit weekend op vakantiepark De Witte Berg ook als geroepen! We werden uitgenodigd om met het Pinksterweekend hier een paar nachten te komen kamperen. Mijn schoonzus, haar man en twee kids (van 3 en 6 jaar) wilden ook mee (logisch als je de website van De Witte Berg bekijkt). Ik heb een plek bijgeboekt en dat ging super gemakkelijk en ik kreeg zelfs de vraag of we dicht bij een speeltuintje wilden i.v.m. de kinderen. Uiteraard! Let’s go camping!

Een speeltuintje vlák voor de ‘deur’!

Review camping De Witte Berg

Blij verrast waren we door de locatie en het park. Ik heb haast het hele weekend gedacht dat camping De Witte Berg relatief een kleine camping was. Tot we de zondag een eindje buiten de camping bij de pony’s gingen kijken. Tot mijn verbazing zag ik dat daarachter de camping nog helemaal doorliep! Op de camping is bij het restaurant een heerlijk terras. We zaten heerlijk in de zon maar er was ook genoeg schaduw van de parasols, uitkijkend op de speeltuin met grote opblaastrampoline, glijbaan, schommels en klimrek. Naast het terras was ook een binnenspeeltuin – ook ideaal tijdens de onweersbui en de eerste dag, die helaas toch een beetje herfstig was.

Genoeg te doen!

De eerste dag was er gelukkig genoeg te beleven. Nét iets te koud om lekker buiten te spelen, maar daarom was de binnenactiviteit (zelf een masker maken) een goede oplossing. ’s Middags trokken we met de twee gezinnen en de kids maar naar het centrum van Nordhorn, dat zich op maar twintig minuten rijden bevindt. Aan het eind van de dag brak de zon weer door en vermaakten de kinderen zich weer heerlijk in de zandbak ‘voor de deur’ en konden we weer lekker buiten eten. Voor het naar bed gaan, moesten we uiteraard nog wel het sanitair keuren. Lore zal je zeggen: dikke duim! Naast de twee familiedouches (één grote ruimte met wc, wasbak en twee douches naast elkaar), was er ook een speciaal kindergedeelte met één kinder-wc, één kinderdouche op de grond en twee kinderdouches op armhoogte van de ouders zeg maar. Ook waren er drie wasbakjes op drie verschillende hoogtes (ook voor grotere kinderen handig dus) en een babybadje. Kan niet beter dan dit!

Speciale sanitaire ruimte voor kinderen

Nóg meer te doen

Dag nummer twee was er gelukkig beter weer voorspeld. We togen dus met z’n allen naar de ‘Manderveense aardbei‘ (wederom dichtbij), om daar een paar bakken verse aardbeien te plukken. Heerlijk!

Het werd uiteindelijk best warm waardoor we het zwembad ook konden testen. Het zwembad was ik lekker overzichtelijk: een dieper bad en een ondiep bad. De kinderen konden zich er prima in vermaken! Daarnaast is er ook nog een grote zwemvijver bij De Witte Berg, genoeg zwemmogelijkheden dus!

De laatste dag mochten de kinderen ein-de-lijk pony rijden. Dit stond in het programmaboekje dat we bij aankomst kregen en de meisjes stonden haast te trappelen. Wat een pret! Er liepen twee pony’s kleine rondjes in het bos, zo simpel, maar zo treffend bij deze paardenmeisjes.

Eindoordeel: Camping De Witte Berg

Die is heel snel gegeven: GOED! Het feit dat de speeltoestelletjes zo dicht op de kampeerplekken staan is al een hele dikke plus. Ook het kindersanitair is écht een uitkomst. Elke ochtend haal je je bestelling verse broodjes op bij de receptie: pluspunt! Er zijn genoeg activiteiten gepland door het animatieteam en het terras vindt elke ouder waarschijnlijk geweldig. Wij hebben wij een TOP weekend gehad, Witte Berg bedankt!!

Spetterpret in het zwembad
Ik hou ervan: ontbijten in de zon!
Bij de Manderveense Aardbei
Lekker binnen knutselen tijdens één van de activiteiten
Wachten op de pony

Over Karen

Meer blogs van Karen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.