Een prinsessen kinderfeest? Zo vier je een te gek feestje thuis!

Prinsessen, unicorns, glitter, regenbogen, roze, kroontjes, jurken, Elsa! Mijn dochter wil het allemaal. Ik weet niet wie langer bezig is met de planning van haar verjaardag, zij of ik. Al maanden vertelt ze me wat ze wil hebben voor haar verjaardag, wie op haar kinderfeestje mag zijn en wat ze wil doen. Een prinsessen kinderfeest, mama! Ok, ok komt goed, uwe hoogheid….

een prinsessenfeest begint met een mooi gedekte tafel

Voorbereidingen voor het prinsessen kinderfeest

Ik kies ervoor het prinsessen kinderfeest thuis te houden. Daarvoor heb je wel wat voorbereiding nodig en extra hulp. Mijn man blijft thuis om te helpen. Onze twee jongens gaan naar een oppas zodat ze niet ondergeglitterd worden.

De versiering is makkelijk: roze tafelkleed, roze bekers, roze vlaggetjes, roze ballonnen, roze bekers en gouden rietjes (alles van papier). In de weken voor haar verjaardag verzamel ik al van alles. Ik slaag bij de Hema, Action en Wibra voor kleine prijsjes. Online slaag ik op de website van knutselshop Baker Ross. Ik heb hier erg veel leuke knutselideeën opgedaan en presentjes gevonden tegen een betaalbare prijs.

Bij de speel-o-theek in Hengelo heb ik een verjaardagsbak met het thema prinsessenfeest geleend. In de bak zitten spelletjes, kroontjes, een jurk, stafjes en armbanden. Ik neem hier ook een glijbaan mee voor extra vermaak. Verder leen ik extra prinsessenjurken bij mijn schoonzussen. Nu hebben de meiden voldoende keuze in jurken.

Prinsessen knutselen en kleuren ook

Prinsessen kinderfeestje: het prinsessenvermaak

Prinsessen moeten uiteraard vermaakt worden tijdens een prinsessenfeest. Hier een paar tips voor geschikte prinsessen-activiteiten voor een prinsessenfeestje:

 • Cupcakes versieren (je kunt unicorn-cupcakemix en unicorn-strooisel halen bij de Action. Wel eerst zelf bakken, leuk om de dag ervoor samen met je dochter te doen) Slagroom erop en versieren maar!
 • Haren invlechten (ik kan dit niet, maar mijn lieve schoonzus is een ster hierin en zij is een uurtje langsgeweest om de meiden een prachtige prinsessencoupe met haarglitters te geven).
 • Schminken (je kunt schmink kopen. Ik heb professionele schmink geleend en inspiratie van youtube gehaald. Ben je niet zo goed met schmink of kun je het niet krijgen? Alleen een beetje glitter op de wangen is al vorstelijk vermaak)
 • Armbanden maken van rietjes (met elastiek en rietjes in allerlei kleuren. Knip de rietjes in stukjes van een centimeter en laat de prinsessen zelf hun armband rijgen)
 • Kleurplaten met prinsessen, unicorns, of Elsa. Veel felroze stiften en glitterstickers, altijd een succes.
 • Houten unicorn sleutelhangers inkleuren (zie website Baker Ross)
 • Versieren van fotolijstjes met glitterstickers (en daarna een prinsessengroepsfoto erin om mee te nemen)
 • Film kijken met een bakje chips of popcorn (het moet natuurlijk wel de film Frozen zijn)
 • Afsluiten met patat en een ijsje. Wij sloten af met pizza (favoriete eten van mijn dochter)
Prinsessenarmbanden van stukjes kartonnen rietjes

Cadeautips voor een prinsessen kinderfeestje

En wat geef je dan cadeau aan een prinses voor haar prinsessenfeest?

 • Strijkkralen met unicorn vormpjes of lichtgevende strijkkralen met stervormen. Van Frozen zijn er ook strijkkraalvormpjes.
 • Unicorn- of Frozenkleurboeken met viltstiften
 • Lego Friends van Frozen
 • Cupcake bakspullen met unicorn strooisel
 • Een unicorn scrunchie
 • Verkleedkleren (een prinsessenjurk met een kroon erbij uiteraard)
 • Haarglitter
 • Unicorn broodtrommel (verkrijgbaar bij Knetter in Hengelo)
 • Unicorn afwasbare tattoo’s (verkrijgbaar bij Knetter)

Heb jij ook een kind in huis die droomt van een prinsessen kinderfeestje? Ik hoop dat ik je met deze blog heb kunnen inspireren. Heel veel succes met de organisatie van je eigen prinsessenfeest. Onze prinses was zo blij na deze dag en ik was een tevreden en heel erg vermoeide koningin (euh ik bedoel moeder).

Nog meer tips lezen met inspiratie kinderfeestjes?

We schreven op Vettt al meer over kinderfeestjes in huis. Zo huurde Yvette eens een complete themakist en werd er ook al eens zelf een Halloween feestje in elkaar gezet. Susan organiseerde eerder al een bouwvakkersfeestjes.

Over Rianne

Meer blogs van Rianne lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.