Zoek Het Maar Uit: Cultuuraanbod voor kinderen in Enschede in 1 overzicht!

Door

Zo, dit is handig. Helemaal voor jou als je net als ons altijd op zoek bent naar leuke uitjes en activiteiten! Je hoeft voor het culturele aanbod in Enschede niet meer op allerlei verschillende plekken te zoeken. Vanaf nu vind je namelijk alles op 1 plek!

Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Theater Sonnevanck, Concordia,  Bibliotheek Enschede, Metropool, De Museumfabriek, Tetem, Kaliber Kunstenschool en Theatermakerij Enschede hebben hun handen ineen geslagen met het online platform: Zoek het maar uit! Bij Zoek het maar uit zie je direct wat er de komende tijd allemaal te zien is – én voor wie. Of je nu 2 of 12 jaar bent, een workshop of een andere activiteit zoekt, voor iedereen zit er wel iets bij.

Nieuwe ‘Zoek het maar uit’ brochure is uit!

In februari is de nieuwe brochure uitgekomen met daarin alle culturele activiteiten in Enschede voor kinderren in één overzicht!

Gaat jouw kind naar school in Enschede? Dan is de kans groot dat je de folder via school hebt gekregen. In de brochure, of de Digitale brochure Zoek het maar uit vind je een heel handig overzicht met wat er te doen is.

Zo spelen er de komende tijd een aantal mooie kindervoorstellingen uit de reeks ‘Zin in Zondag!’ bij Concordia, bekijk je de mooiste voorstellingen in het Wilminktheater, kun je naar het MaakMeeLab van Tetem en is er altijd wel iets te doen bij De Museumfabriek!


Klik op de afbeelding hieronder om naar de digitale brochure te gaan.

Zoek het maar uit

Er staan de komende periode een aantal mooie voorstellingen bij het Wilminktheater, waaronder ‘Pipi Powerrrr’, geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Iets cultureels doen met een peuter of kleuter? Kies dan voor de Zin in Zondag voorstellingen van Concordia of het Sokpopconcert bij het Wilminktheater.

De Bibliotheek maakt ook onderdeel uit van ‘Zoek het Maar uit’, daar deed mijn eigen dochter laatst mee met een workshop Neon-lamp maken. Zo leuk was het, het zet wel snel vol maar zeker de moeite waard om het aanbod van de bibliotheek ook in de gaten te houden.

Hieronder ook alvast een paar data die je in je agenda kunt zetten. De bakfietsbios komt terug, Assepoester komt naar het Wilmink en voor de wat oudere kinderen: Checkpoint theater!

Techniekliefhebber?

Heb jij een techniekfan in huis? Dan is een bezoek aan Tetem of aan één van de workshop bij de Bibliotheek Enschede te gek. Zoals de Minecraft Build Challenge Game Lab of het programmeren van Robots. Eigenlijk moet je even zelf een kijkje nemen. Want de meest actuele informatie vind je zelf gemakkelijk op de pagina van Zoek het Maar uit.

Festivals op de agenda!

In mei worden er maar liefst twee festivals georganiseerd: het Big Bang Festival en Het Makerfestival.

  • 4 t/m 7 mei: Het Makerfestival (in de meivakantie)
    Dit festival zal weer plaatsvinden op het Roombeek. Tijdens de festivaldagen kun je in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten volgen en nieuwe maakwerelden ontdekken!
  • 7 mei: Het Big Bang Festival
    Het internationale Big Bang Festival komt weer naar Enschede. Tijdens de dag van het Big Bang Festival ontdek je van alles op het gebied van muziek, theater en bijzondere installaties. Er worden op de verschillende locaties van het Wilminktheater activiteiten en workshops georganiseerd voor kinderen vanaf 4 jaar.

Overzicht van culturele activiteiten in Enschede t/m juni 2023

Op het platform Zoek het maar uit en in de digitale brochure vind je alle activiteiten t/m juni 2023. Wij zijn er blij mee! Ook handig voor wanneer je een ‘ervaring’ wil geven aan een jarig kind. Want hoe cool is het om in plaats van een cadeau bijvoorbeeld tickets voor een voorstelling te geven. Cool toch?

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.