Gratis festival: Maker Festival Twente

Tijdens de allereerste editie van het Maker Festival bracht ik al eens een bezoekje. Toen was het al een opeenvolging van gave doe-dingen.  Kinderen konden dingen maken, bewonderen en meedoen met experimenten die je thuis niet zomaar eventjes doet. En ieder jaar lijkt dit evenement meer uit te pakken. In het weekend van 25 en 26 mei staat Roombeek Cultuurpark in Enschede helemaal in het teken van Maker Festival Twente en zijn er VETTT veel gave dingen te doen. Hieronder lees je er meer over.

Ontdekken, maken en beleven bij het Maker Festival Twente

In het weekend van 25 en 26 mei draait alles om zien, maken, leren, doen en beleven. Uitvinders, doe-het-zelvers, wetenschappers, kunstenaars en andere makers laten de mooiste creaties zien. Van doe-het-zelf uitvindingen tot de nieuwste technologieën. En van pratende robots tot de wondere wereld van 3D printing. Hoe gaaf is het om dit soort bijzondere dingen te kunnen doen en al die inspirerende mensen van heel dichtbij mee te maken. Het Maker Festival Twente bestaat dit jaar uit onder andere de Makersbeurs, de Interculturele Food & Maker Market en The Herd.

Maker Festival Twente

Makersbeurs

Dit is de plek waar je onder andere verschillende gave workshops kunt doen. Denk aan het bouwen van je eigen robot kit, een digitaal hologram kunstwerk, sieraden maken met een 3D-printer en nog veel meer tofs. Een overzicht van wat hier allemaal te doen is vind je op de website via deze link: Makersbeurs.

Maker Festival Twente

Interculturele Food & Maker Market

Dit is een nieuw onderdeel in 2019. De interculturele Food & Maker Market is een innovatief en internationaal eet- en maakfestijn! Als bezoeker kun je hier zélf aan de slag bij diverse kookworkshops en je kunt genieten van heerlijke gerechten!

The Herd

The Herd is een rondtrekkende kudde van mechanische dieren, gemaakt van gerecyclede fietsen!​ De kudde trekt drie keer per dag door de stadsdelen waaruit het terrein is opgebouwd en maakt contact met het publiek. Meer informatie kun je hier vinden. Hieronder kun je zien hoe ze eruit zien, indrukwekkend toch?

Tijdens het gratis festival draait het om het uitdagen en prikkelen van de bezoekers. Allerlei inventieve makers weten jong en oud te verrassen met hun creaties, installaties en digitale kennis.

Maker Festival Twente

Mini Maker Festival: 22 mei Hengelo

In aanloop naar het grote Maker Festival worden twee Mini Maker Festivals gehouden. De eerste succesvolle editie van het Mini Maker Festival was afgelopen woensdag in de Wevershal op het Indiëterrein in Almelo. Heb je die gemist? Niet getreurd! Op woensdag 22 mei is het Mini Maker Festival in Hengelo (De Gieterij, ROC van Twente – tussen 14.00 en 17.00 uur).

Meer informatie

Dus lijkt het je leuk om kennis te maken met uitvinders, kunstenaars en makers? Kom, kijk en ervaar dan op 25 en 26 mei het leukste maakfestival van Twente!

Wanneer: 25 en 26 mei (11.00-18.00 uur)
Waar: Roombeek Cultuurpark, Stroinksbleekweg 16, Enschede
Leeftijd: alle leeftijden
Kosten: gratis
Meer informatie: Maker Festival Twente

Maker Festival Twente

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Maker Festival Twente.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.