Vettt uitje: themapark Wij Bouwen de Toekomst

Na de successen van Twente Light, Big Insects en Dinopark, wacht er een nieuw themapark op jouw bezoek deze zomer! ‘Wij Bouwen de Toekomst’ is het nieuwste go-to event op Vliegveld Twenthe. Kids en hun ouders kunnen tussen 16 juli en 21 augustus zien en beleven wat er allemaal gebeurt in de bouw en techniek. Wij waren bij de opening en hebben superveel lol gehad!

wij bouwen de toekomst
Het grootste riooldoolhof van Europa

Doen: de bouw beleven

Met beide een ouder die in de bouw werkt, mochten Lore (7 jaar) en haar vriendje (4 jaar) naar de opening van Wij Bouwen de Toekomst. Hét event op Vliegveld Twenthe deze zomer. Er zijn activiteiten waarbij je de bouw echt beleeft. Van hijsen met een heuse torenkraan tot kruipen door een elektrafabriek. Van scheuren op het verkeersplein tot verdwalen in het grootste riooldoolhof. Echt een vettt uitje!

wij bouwen de toekomst
Snelle skelters op het verkeerspark
wij bouwen de toekomst
Favoriet bij deze stoere jongen: de graafmachine

Kijken: theatershow De Bouwers

Naast alle speel activiteiten op het terrein van Wij Bouwen de Toekomst, kan je ook de theatershow bezoeken. Lore vond dit het leukste van het hele park! De familie Bouwer neemt je mee in een theaterstuk vol muziek en interactie. Er moet een nieuw huis opgeleverd worden in een compleet nieuwe gebouwde straat inclusief de realisatie van de openbare ruimte. De straat is aangelegd en de ruwbouw is voor het grootste deel al klaar. De kinderen helpen om alle fases nog eens goed door te lopen en te controleren. Dagelijks zijn er shows om 10.30, 12.00, 13.30 en 15.00 uur, ze duren zo’n 40 minuten.

wij bouwen de toekomst

Doen: speurtocht en workshops

Bij binnenkomst op het park krijgen de kids een materialenpaspoort, met een doe-tocht ga je op zoek naar verschillende bouwmaterialen die je vindt tussen verschillende activiteiten op het terrein.

Alsof dat nog niet alles is, zijn er ook gave workshops te volgen. Kinderen kunnen zelf een huisje maken met een laser cutter, een brug bouwen, een 3D tekening maken of een plattegrond tekenen.

Wij Bouwen de Toekomst

Het hele themapark is gericht om kinderen te enthousiasmeren voor een baan in de bouw. Het duurt voor onze kinderen gelukkig nog even, maar hopelijk is er een zaadje gepland. Het themapark is een initiatief van Bouwend Nederland en Techniek Nederland, mede mogelijk gemaakt door bijna dertig regionale bouw- en opleidingsbedrijven.

Kaarten scoren? Ga naar wijbouwendetoekomst.nl en gaat dat zien en beleven!

Wij bouwen de toekomst
Het hele terrein is aangekleed met gaaf bouwmaterieel

Tip: Loop ook de Bouwroute door de binnenstad van Enschede

Helemaal passend bij het evenement kun je ook in de binnenstad van Enschede een gratis kinderroute wandelen: De Bouwroute. Met deze route ontdek je meer over de bouwplannen in Enschede. Je gaat op zoek naar verschillende bouwplaatsen en naar de juiste antwoorden bij de vragen?

Met een oranje bouwhesje aan volg je al wandelend de bouwroute op de speciaal ontwikkelde bouwplattegrond. Volg de aanwijzingen, lees de vragen en verzamel de antwoorden op de plekken waar speciale bouwhekspandoeken hangen. Heb je alle antwoorden verzameld? Vul ze in en ontvang een gave Enschede kijkdoosplaat.

Van 18 juli t/m 28 augustus 2022 kunnen kinderen gratis een bouwplattegrond met route, aanwijzingen en vragen ophalen bij Concordia in Enschede (Langestraat 56). Concordia is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag 10.00 – 18.00 uur, donderdag van 10.00 – 21.00 uur, zaterdag van 10.00 – 17.00 uur en zondag van 12.00 – 17.00 uur.

De route is 2,8 kilometer lang. Meer informatie over de Bouwroute vind je hier: Bouwroute Wij Bouwen de Toekomst.

Bouwroute

Over Karen

Meer blogs van Karen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.