Sinterklaasintochten en Sinterklaas evenementen in Twente

Door

Niks leuker dan naar de intocht van sinterklaas met je kids. Één groot feest is het altijd! Groot fan? Bezoek dan meerdere sinterklaasoptochten in Twente. Of bezoek juist de intocht in een andere plaats. Dit jaar zijn er weer sinterklaas intochten. Je vindt hier intochten in Almelo, Boekelo, Borne, Bornerbroek, Delden, De Lutte, Denekamp, Deventer, Diepenheim, Enschede, Naast de intochten vind je hier nog veel meer toffe activiteiten rondom het thema Sinterklaas. En zijn we wat vergeten? Laat gerust een berichtje achter met jouw aanvullingen voor Sinterklaasintochten of Sinterklaasevenementen in Twente. 

Sinterklaas in Almelo

Almelo intocht per boot
Centrumhaven Almelo, Zaterdag 18 November
Ook in Almelo komt Sinterklaas aan. Je kunt hem begroeten in de Centrumhaven van Almelo, want hij komt om 12.00 aan met de boot. Samen met talloze kleinere boten, kano’s en roeiboten.

Muziektheater Servus – Radio Pepernoot (SINTERKLAASMUSICAL)
Zondag 26 november om 16:00 uur

Muziektheater Servus heeft dit jaar weer een leuke sinterklaasmusical in petto. Radio Pepernoot is een musical vol dans en muziek. Voor meer info en tickets: Theater Hof 88

Sinterklaas in Boekelo

Boekelo
Centrum Boekelo, Zaterdag 18 November
Op de Facebook pagina van Sinterklaas in Boekelo vind je alle informatie over de activiteiten rond om Sinterklaas. Naast de intocht worden er ook voorleesavonden door Sinterklaas georganiseerd. De intocht is op zaterdag 18 november vanaf 14:00 uur!

Sinterklaasintocht in Borne

Borne
Centrum Borne, Zaterdag 18 November
Vanaf 12.00 uur zijn er Pieten in het dorp, waar je diverse spellen kunt doen. Om 14.00 start de intocht met Sint en alle Pieten, ze brengen weer veel pepernoten. Op het Dorsetplein wacht presentator Matthijs op de Sint.

Sinterklaasintocht

Sinterklaasintocht Bornerbroek

Bornerbroek
Vredesbrug Bornerbroek, Zondag 19 November
In Bornerbroek komt Sinterklaas aan op Zondag 19 November. Met de boot vaart hij via het kanaal naar de Vredesbrug, waar hij rond 14.00 aankomt.

Intocht in De Lutte

De Lutte
Centrum de Lutte, Zondag 26 November
Op zondag 26 november zal Sinterklaas rond 14.00 uur weer arriveren in De Lutte. Na de intocht kun je in Sinterklaas een handje te geven of een liedje voor hem te zingen.

Sinterklaas in Denekamp

Sinterklaas intocht Denekamp
Denekamp, Zondag 19 November
Sinterklaas komt Zondag 19 November in Denekamp aan. De burgemeester van Dinkelland zal hem tijdens de Sinterklaasintocht welkom heten op het bordes van het gemeentehuis.

Sinterklaasintocht in Deventer

Deventer
Centrum Deventer, Zaterdag
2 december
Ok, deze is niet helemaal in Twente, maar Deventer is zo’n leuke stad dat hij niet mocht missen in het lijstje.

Om 09.15 barst het Sinterklaasfeest los aan de Verlaagde Wellekade. Om 11.00 uur: De optocht gaat van start, Sinterklaas rijdt vol trots op zijn schimmel door de stad, ondertussen begint het pietenfeest op het pietenplein in de Bergkerk, dit onder leiding van de BB’s Partyshow show!

Het Speelgoedmuseum viert feest en pakt uit!, 18 en 25 november en 1 t/m 3 december
Zaterdag 18 en 25 november kun je bij het Speelgoedmuseum in Deventer een foekepotje en een schoentje komen knutselen. De andere data’s kun je door het museum een sinterklaasspeurtocht doen en meedoen aan een sinterklaasactie en een leuke prijs winnen!!

Sinterklaasintocht Diepenheim

Diepenheim
Diepenheim, Zondag 26 November
Voor alle kinderen van Diepenheim is het een spannende dag. De goedheiligman arriveert vandaag met zijn gevolg in het Stedeke Diepenheim! Om 14.20 uur zal iedereen zich verzamelen voor de poort van Kasteel Nijenhuis. Hier worden Sinterklaas en zijn pieten officieel ontvangen. Na een gezellige optocht, met medewerking van de Koninklijk Onderscheiden Diepenheimse Harmonie, wordt het sinterklaasfeest voortgezet in de feestzaal van Zaal Beltman

Sinterklaasintocht en evenementen in Enschede

Enschede
Binnenstad Enschede, Zaterdag 18 November
Om 11.00 komt de stoomboot van Sinterklaas aan in de haven. Daarna zal Sint vanaf 12.45 een ronde maken door de binnenstad van Enschede op zijn paard Americo. Hier lees je meer info over de Sinterklaasintocht in Enschede.

Enschede De Klanderij, Zaterdag 2 december
Sinterklaas vergeet ook dit jaar de Klanderij niet! Vanaf zaterdag 2 december is de Magic Gift Shop weer terug in Klanderij-Twentec! Hier vind je diverse Sinterklaas- en Kerstactiviteiten, uiteenlopend van een inpakservice, het versieren van lekkernijen tot een Sinterklaas intocht en een magische fotobooth. Deze maanden word je volledig ondergedompeld in feestsferen in het winkelcentrum. De Magic Gift Shop is te vinden in Klanderij 5 (tussen Backwerk en H&M). .

Intocht Wesselerbrink en Winkelcentrum Zuid, Zaterdag 25 november
De intocht in de binnenstad moeten missen? Of geen zin in de drukte? Dan is de stoet van Sinterklaas op zijn paard en alle pieten door Wesselerbrink en winkelcentrum Zuid op 25 november ook heel leuk! De tocht zal worden geeindigd met een Pietendisco in Wijkcentrum De Magneet!

Sinterklaasactiviteiten ijssalon Heinink, 18 t/m 29 november
Kom vanaf 18 november je schoentje zetten bij ijssalon Heinink en kom zaterdag 25 november een sinterklaastaart maken. Vergeet je voor deze activiteit niet aan te melden, de inschrijvingen gaan hard!!

VUE: Club van sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot, vanaf Zaterdag 18 november
Sinterklaas en zijn pieten maken zich klaar om richting Nederland te vertrekken met de stoomboot. Als Danspiet stiekem een papegaai meeneemt aan boord, gaat het helemaal verkeerd. Zal de Sint nog optijd komen voor pakjesavond? Koop je tickets online of in de bios.

Sinterklaas Express Miro Center, Zaterdag 25 november
Sinterklaas komt langs met zijn pieten treintje bij Miro Center. Kinderen mogen gratis meerijden. Ga gezellig langs, geniet van vrolijke muziek, capriolen van de pieten en zeg natuurlijk weer even gedag tegen Sinterklaas!

Monkey Town Sinterklaasfestijn met Rogier de Avonturier, Zondag 26 november
Sinterklaas komt langs bij Monkey Town en neemt zijn grote vriend Rogier de Avonturier mee! Deze gezellige familieshow is overdag en inbegrepen bij de reguliere toegang tot Monkey Town. 

Sinterklaas op de Kinderboerderij, Zaterdag 2 december
Zaterdag 2 december kom sinterklaas langs met een drumband op Kinderboerderij Erve het Wooldrik. Ook kun je je schoentje 25 t/m 30 november zetten, vergeet dit niet aan te geven bij een medewerker.

Sinterklaasdisco en sinterklaas op de schaatsbaan, 1 t/m 5 december
1 december is de schaatsbaan weer terug op de Oude Markt. De opening wordt goed afgetrapt met een sinterklaasdisco en een bezoekje van de sint. De sint zal 5 dagen langs komen op de schaatsbaan.

Voorstelling Enschede – Wilmink theater

Sinterklaas is weer in ’t land, zondag 26 november
Alle kinderen verzamelen! Op zondag 26 november vindt in het Wilminktheater de voorstelling Sinterklaas is weer in ’t land plaats. Dat is een heus voorstelling waarin het feest van Sinterklaas wordt gevierd. Het belooft weer een mooie, spannende en vooral vrolijke voorstelling te worden.

Sinterklaas in Geesteren

Geesteren
Bakkerij de Kraai, Zondag 19 November
Ook dit jaar brengt Sinterklaas weer een bezoek aan de kinderen in Geesteren. De goedheiligman komt ditmaal aan op zondag 19 november in Geesteren komen. De intocht zal om 11:00 bij Bakkerij de Kraai starten en eindigen bij de gymzaal!

Sinterklaasintocht in Goor

Sinterklaasintocht Goor
Haven Goor, Zondag 19 November
Ben je al heel erg druk met de landelijke intocht ? Dan kan je altijd naar de superleuke optocht in Goor, die is namelijk op Zondag, Sinterklaas komt hier om 13.30 aan in de haven.

Sinterklaas intocht en activiteiten Haaksbergen

Station Museum Buurtspoorweg, Zaterdag 18 November
In Haaksbergen komt Sint met zijn pieten aan met de trein op station Museum Buurtspoorweg om 14.00. Vervolgens lopen ze naar het centrum van Haaksbergen. Onder begeleiding van de Haaksbergse Harmonie trekken de Sint en zijn Pieten door het dorp naar de Markt. Onderweg is er muziek en straattheater. Rond 14.45 uur worden ze op de Markt verwacht. De Sint zal daar, vanaf het bordes van het gemeentehuis, alle kinderen toezwaaien en toespreken. Er zijn danspieten en er is een groot feest op de parkeerplaats voor de Plus. Kijk hier voor het actuele programma.

De Show van Sint, Zondag 26 november
Dit jaar komt Sinterklaas met zijn Hippe Pieten naar De Kappen in Haaksbergen met De show van Sint. Het belooft een hilarische show te worden. Koop hier je tickets.

Sinterklaas intocht en activiteiten Hengelo


Sinterklaasintocht Binnenstad Hengelo, Zaterdag 18 November
Om 14.00 komt de Sint aan bij het station van Hengelo en wordt rond 15.15 bij de Appel ontvangen door de burgemeester. Voor meer info zie; uit in Hengelo

Woensdag 22, zaterdag 25 en woensdag 29: bezoek het Huis van Sinterklaas, Hengelo
Magisch voor de kinderen, stap binnen in het Huis van Sinterklaas. Op een aantal dagen is dit mogelijk in de binnenstad van Hengelo: Huis van Sint.

Sinterklaas Voorstellingen Hengelo
Woensdag 22 november: De Mega Sint Show Schouwburg Hengelo

Sinterklaas is weer in het land! En natuurlijk zijn de populaire Party Piet Pablo en Love Piet met hem meegekomen voor een spiksplinternieuwe Mega Sint Show! Meer info en tickets: Mega Sint Show, Hengelo

Intocht en sinterklaasactiviteiten in Holten

Holten
Intocht Sinterklaas Holten op de Smidsbelt, Zaterdag 25 November
Sinterklaas komt op 25 november naar Holten. Hij komt om 14:30 u. aan op de Smidsbelt. Er worden in Holten nog meer leuke Sinterklaas activiteiten georganiseerd in de Sinterklaasperiode, je vindt hier een overzicht van de activiteiten.

Sinterklaas in Losser

Losser
Centrum Losser, Zaterdag 18 November
De Sinterklaasintocht is weer groots in Losser. Ook dit jaar verschijnt Sinterklaas in het bijzijn van de professorpiet. Ook fiets pieten, muziek pieten, acrobaat pieten, klim pieten en natuurlijk de luister pieten en de cadeautjes pieten zullen er weer bij zijn.: Sinterklaasintocht Losser. Kijk hier voor meer informatie. Vanaf 13.30 uur.

Sinterklaas in Lonneker

Lonneker
Centrum Lonneker, Zondag 18 November
De intocht van Sint Nicolaas in Lonneker is om 15.00.
Start route: Wegmanstraat, Nieuwedijk, Levinkskamp, Pastoor Balkstraat, Bergweg en daarna op het dorpsplein!
Kijk hier voor meer informatie.

Sinterklaas in Markelo

Markelo
Centrum Markelo, Zaterdag 18 November
Sinterklaas komt ook dit jaar aan in Markelo! Rond 14 uur wordt de goedheiligman samen met zijn Pieten, verwacht in openluchttheater de Kösterskoele. Hier kun je de sint ontmoeten en dansen met pieten. Vergeet niet je mooiste tekening mee te nemen, er zijn prijzen te winnen!

Sinterklaas bij De Wilgenweard in Nijverdal

Nijverdal
Sinterklaasintocht bij De Wilgenweard Nijverdal, zaterdag 18 november

Zaterdag 18 november om 13.30 uur is Sinterklaas van plan om Nijverdal binnen te varen. Hij hoopt dat veel kinderen hem bij de Wilgenweard komen verwelkomen.

Sinterklaas in Oldenzaal

Oldenzaal
Centrum Oldenzaal, Zaterdag 18 November
Hij komt, hij komt! Zaterdag 18 november verwelkomen we Sinterklaas en de Pietermannen weer in Centrum Oldenzaal. Kom ook gezellig naar de intocht om Sinterklaas te zien, een handje te geven en natuurlijk om een handje lekkere pepernoten te scoren…

Sinterklaas in Ootmarsum

Ootmarsum
Kuiperberg Ootmarsum, Zaterdag 12 November
De Sint en de Pieten vertrekken om 14:45 uur vanaf de Kuiperberg onder begeleiding van de Harmonie Caecilia richting het centrum. Op het balkon van het voormalig stadhuis (Kerkplein)zal de Sint iedereen verwelkomen rond 15.00 uur. https://www.inenomootmarsum.nl/intocht-sinterklaas-in-ootmarsum-met-een-eigen-accent

Sinterklaas in Rijssen

Rijssen
Rozengaarde Rijssen, Zaterdag 18 November
De optocht begint dit jaar iets vroeger dan voorgaande jaren. Dan komt Sint aan bij de Pelmolen samen met de pietenband en zo’n 40 pieten! Rond 13.15 uur vertrekt iedereen naar het centrum en rond 13.45/14.00 uur kom je aan bij de fontein. Voor de volledige route, kaart en programma klik je hier:
https://sintinrijssen.nl/

Intocht Tubbergen

Tubbergen
Centrum Tubbergen, Zaterdag 18 November

Zaterdag 18 november komt Sinterklaas met zijn pieten aan in Tubbergen. De locatie waar we de Sint dit jaar ontvangen t Oale Roadhoes.

Intocht Vasse

Vasse
Café Bolscher Vasse, zondag 19 November
De intocht begint om 11.00, Sinterklaas rijdt met zijn trein door Vasse en zal op verschillende plekken een stop maken. Kijk hier voor meer informatie; Sinterklaasintocht in Vasse.

Intocht Weerselo

Weerselo
Centrum Weerselo, Zondag 19 November
Op zondag 19 november zal de Sint in Weerselo z’n intocht maken. Na een optocht door het dorp zullen Sinterklaas en zijn pieten worden welkom geheten bij café Restaurant van Olffen, met aansluitend een grote instuif, waarvoor alle kinderen met hun ouders zijn uitgenodigd. Kijk hier voor meer informatie over de Sinterklaasintocht in Weerselo.

Sinterklaasactiviteiten in andere steden

Coevoorden
Plopsa Indoor – Ontmoet Sinterklaas, 25 en 26 november, 2 en 3 december
De wintermaanden zijn voor Sinterklaas en zijn Pieten best druk, maar gelukkig maken ze met plezier tijd vrij om een bezoekje aan Plopsa Indoor Coevorden te brengen. Daar zoeken ze uit wie er braaf is geweest en wat er op de verlanglijstjes van de kinderen staat. Staat jouw schoentje al klaar?

Braamt
Het land van Jan Klaasen – Sinterklaasfestijn, Zondag 3 december
Op zondag 3 december viert Sinterklaas samen met de discopieten zijn verjaardag in het pretpark Het land van Jan Klaasen. Hij heeft zijn dansschoenen alvast aangetrokken, want tijdens de poppenkast gaat de muziek aan en de stoelen aan de kant!

Lochem
Het kinderpopconcert (3+), pepernotenconcert, woensdag 29 november
Een swingend Sinterklaasfeest waarin je heerlijk kunt meedansen op ‘Zie Ginds Komt de Stoomboot’, kunt twisten op ‘Sinterklaas Kapoentje’ en heerlijk kunt zwijmelen op ‘Zachtjes gaan de Paardenvoetjes’. Tijdens het Pepernotenpopconcert word je klaargestoomd om van het heerlijk avondje een onvergetelijk muzikaal feest te maken! Je hoort de sinterklaasliedjes zoals je ze nog nooit hebt gehoord, zodat jij straks, bij het zingen voor de open haard de show steelt!

Apeldoorn
Kinderpretpark Julianatoren Het grote Sinterklaasfestijn, 18, 19, 25, 26 november en 2,3 december
Op deze data’s zullen er verschillende sinterklaasshows worden georganiseerd in het kinderpretpark Julianatoren. Zo kun je meedansen met de pietendisco, Ozosnel aaien, je pietendiploma halen, sinterklaas zelf ontmoeten en nog veeel meer. Dit wil je niet missen!!

Mierlo
Sinterklaas bij HUP, ieder weekend van vrijdag 17 november tot aan 5 december
Tijdens de sinterklaastijd kun je bij HUP verschillende sint-arrangementen eten. Zo kun je genieten van een sint-grill of een sint-pizza of burger. Naast het eten zal er ook gezorgd worden voor vermaak. Kijk het sinterklaasjournaal, dans mee met de pietendisco, knutsel een schoentje of laat je schminken.

Hardenberg
Sinterklaas arrangement Slagharen, 24, 25 en 26 november en 1, 2 en 3 december

Vol verwachting klopt ons hart! Vier Sinterklaas in Slagharen en ontdek de shows, attracties en het waterpark. Tijdens de weekenden kun je het speciale Sinterklaas arrangement boeken bij Ponypark Slagharen. Naast de overnachtingen, toegang tot het park en Aqua Mexicana zit er in het arrangement een meet & greet met Sinterklaas, een foto en natuurlijk cadeaus voor de kinderen. 

Nog meer leuke Sinterklaasintochten of Sinterklaasevenementen?

Zijn we Sinterklaasintochten of evenementen vergeten? Meld het dan even in de comments. Heel veel plezier allemaal!
En post vooral een foto van jullie tijdens èèn van bovenstaande intochten, worden we vrolijk van!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.