Gratis Sinterklaas aftelkalender 2021 (blauw en geel)

Ook al gelooft Ravi voor het tweede jaar op rij niet meer, toch is het opnieuw eind oktober wanneer Ravi (10) en Bodhi (7) alle sinterklaasboeken en slingers vol enthousiasme uit de kast trekken. Eerlijk, ze waren op zoek naar de Halloween accessoires die ik in dezelfde doos bewaar. Het Sinterklaasfeest heeft bij ons thuis nou eenmaal veel meer impact dan Halloween. Ook al valt er met Halloween op 1 dag meer snoep binnen te harken dan de hele decembermaand. Toch gaan mijn kinderen voor de spanning die een maand lang ons leven beheerst. Dat daar chocoladeletters, pepernoten en schuimpjes bij komen kijken is altijd fijn meegenomen natuurlijk. Die spanning komt onder andere door de speelgoedgids die al weken geleden op de (digitale) deurmat is gevallen. Vol afbeeldingen van super-te-gek-gaaf speelgoed. En ook al zijn ze ondertussen 7 en 10, die magazines vol kleurrijk speelgoed doet iets met ze. Ja hoor, het is weer begonnen! Herkenbaar? Download dan nu de gratis Sinterklaas aftelkalender in blauw en/of geel.

Hoe lang duurt het nog?

“Hoe lang duurt het nog?”, “wanneer vertrekt de boot uit Spanje?” en “hoe lang doet de boot er dan over?”.  Vragen waar ik, vooral toen ze nog kleiner waren, elke dag weer een creatief antwoord op moet geven en eigenlijk heb ik daar helemaal geen zin in! Dus ontwierp ik ook dit jaar weer een Sinterklaas aftelkalender. Dit jaar in het blauw en in het geel. Hij gaat op maandag 8 november in, een paar dagen voordat de Sint weer in Nederland aankomt op zaterdag 13 november. Met een Sinterklaas aftelkalender wordt het aftellen inzichtelijk, leuk, spannend en leerzaam, want kleine kinderen hebben nog niet zo veel tijdsbesef! Elke dag mag er op de huidige dag een kruis worden gezet of sticker geplakt, dit kun je samen doen met de kleintjes, maar ook overlaten aan de wat oudere kinderen.

Daarbij zou je ook kunnen aangeven op welke dag(en) ze hun schoentje mogen zetten. Dit voorkomt drama’s en geeft duidelijkheid. Iets wat kinderen in deze periode volgens mij heel erg nodig hebben.

Sinterklaas aftelkalender 2021

Ik hoop dat jullie hem ophangen op een zichtbare plek in huis. En wie weet mag hij ook in de klas of op de zaal hangen, dus print hem uit en geef hem aan de juf, meester of leidsters. En je mag hem natuurlijk delen op social media. Gebruik dan #vetttsinterklaas

Ik wens jullie een fijne Sinterklaas met zo min mogelijk sinterklaasstress!

Hier download je de blauwe Sinterklaas aftelkalender 2021
Hier download je de gele Sinterklaas aftelkalender 2021

Ben je nog op zoek naar leuke sinterklaascadeaus voor jongens van 5 jaar? Lees dan mijn blog met leuke cadeautips. Ik schreef ook een blog met cadeautips voor jongens van 8 jaar. Wil je je kind, net als ik dit jaar, gaan vertellen dat Sinterklaas niet bestaat, lees dan de blog van Marije.

Sinterklaas aftelkalender

De Sinterklaas aftelkalender van afgelopen jaar op onze koelkast.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.