Gratis Sinterklaas aftelkalender 2022 (twee kleuren)

Ook al gelooft Ravi voor het derde jaar op rij niet meer, toch is het opnieuw eind oktober wanneer Ravi (11) en Bodhi (8) zich verheugen op de komst van de Sint, op dat gezellige bakje pepernoten tijdens het Sinterklaasjournaal. Op Dieuwertje Blok die vertelt wat er nu weer mis gaat op de stoomboot. Bodhi gelooft nog heilig, geen twijfel, geen vraag, geen idee. Mijn kinderen houden van de spanning die een maand lang ons leven beheerst. Dat daar chocoladeletters, pepernoten en schuimpjes bij komen kijken is altijd fijn meegenomen natuurlijk. Die spanning komt onder andere door de speelgoedgids die al weken geleden op de (digitale) deurmat is gevallen. Vol afbeeldingen van super-te-gek-gaaf speelgoed. En ook al zijn ze ondertussen 8 en 11, bijna te oud voor speelgoed, toch doet zo’n magazine vol kleurrijk speelgoed iets met ze. Ja hoor, het is weer begonnen! Herkenbaar? Download dan nu de gratis Sinterklaas aftelkalender in jullie favoriete kleur.

Hoe lang duurt het nog?

“Hoe lang duurt het nog?”, “wanneer vertrekt de boot uit Spanje?” en “hoe lang doet de boot er dan over?”.  Vragen waar ik, vooral toen ze nog kleiner waren, elke dag weer een creatief antwoord op moet geven en eigenlijk heb ik daar helemaal geen zin in! Dus ontwierp ik ook dit jaar weer een Sinterklaas aftelkalender. Dit jaar in het blauw/oranje en in het roze/paars. Hij gaat op dinsdag 8 november in, een paar dagen voordat de Sint weer in Nederland aankomt op zaterdag 12 november. Met een Sinterklaas aftelkalender wordt het aftellen inzichtelijk, leuk, spannend en leerzaam, want kleine kinderen hebben nog niet zo veel tijdsbesef! Elke dag mag er op de huidige dag een kruis worden gezet of sticker geplakt, dit kun je samen doen met de kleintjes, maar ook overlaten aan de wat oudere kinderen.

Daarbij zou je ook kunnen aangeven op welke dag(en) ze hun schoentje mogen zetten. Dit voorkomt drama’s en geeft duidelijkheid. Iets wat kinderen in deze periode volgens mij heel erg nodig hebben.

Sinterklaas aftelkalender 2022

Ik hoop dat jullie hem ophangen op een zichtbare plek in huis. En wie weet mag hij ook in de klas of op de zaal hangen, dus print hem uit en geef hem aan de juf, meester of leidsters. En je mag hem natuurlijk delen op social media. Gebruik dan #vetttsinterklaas

Ik wens jullie een fijne Sinterklaas met zo min mogelijk sinterklaasstress!

Hier download je de blauw/oranje Sinterklaas aftelkalender 2022
Hier download je de roze/paarse Sinterklaas aftelkalender 2022

Ben je nog op zoek naar leuke sinterklaascadeaus voor jongens van 5 jaar? Lees dan mijn blog met leuke cadeautips. Ik schreef ook een blog met cadeautips voor jongens van 8 jaar. Wil je je kind gaan vertellen dat Sinterklaas niet bestaat, lees dan de blog van Marije.

Sinterklaas aftelkalender

De Sinterklaas aftelkalender van afgelopen jaar op onze koelkast.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.