Gratis Sinterklaas aftelkalender 2019 (roze & blauw)

Het is begin oktober wanneer Ravi en Bodhi alle sinterklaasboeken vol enthousiasme uit de kast trekken. De speelgoedgids is net op de (digitale)deurmat gevallen, reclames voor super-te-gek-gaaf speelgoed herhalen zich keer op keer. Ja hoor, het is begonnen! Dus download nu de gratis Sinterklaas aftelkalender in roze en/of blauw.

Hoe lang duurt het nog?

“Hoe lang duurt het nog?”, “wanneer vertrekt de boot uit Spanje?” en “hoe lang doet de boot er dan over?”.  Vragen waar ik iedere dag weer een creatief antwoord op moet geven en eigenlijk heb ik daar helemaal geen zin in! Dus ontwierp ik ook dit jaar weer een roze en blauwe Sinterklaas aftelkalender. Ik liet hem op dinsdag 12 november ingaan, een paar dagen voordat de Sint in Nederland aankomt op zaterdag 16 november. Met een Sinterklaas aftelkalender wordt het aftellen inzichtelijk, leuk, spannend en leerzaam, want kleine kinderen hebben nog niet zo veel tijdsbesef! Elke dag mag er op de huidige dag een kruis worden gezet of sticker geplakt, dit kun je samen doen met de kleintjes, maar ook overlaten aan de wat oudere kinderen.

Daarbij zou je ook kunnen aangeven op welke dag(en) ze hun schoentje mogen zetten. Dit voorkomt drama’s en geeft duidelijkheid. Iets wat kinderen in deze periode volgens mij heel erg nodig hebben.

Sinterklaas aftelkalender 2019

Ik hoop dat jullie hem ophangen op een zichtbare plek in huis. En wie weet mag hij ook in de klas of op de zaal hangen, dus print hem uit en geef hem aan de juf, meester of leidsters. En je mag hem natuurlijk delen op social media 😉 Gebruik dan #vettt

Ik wens jullie een fijne Sinterklaas met zo min mogelijk sinterklaasstress!

Hier download je de roze Sinterklaas aftelkalender 2019
Hier download je de blauwe Sinterklaas aftelkalender 2019

Ben je nog op zoek naar leuke sinterklaascadeau’s voor jongens van 5 jaar? Lees dan mijn blog met leuke cadeautips. Ik schreef ook een blog met cadeautips voor jongens van 8 jaar.

Sinterklaas aftelkalender

De Sinterklaas aftelkalender op onze koelkast.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.