Kinderpaintball. Ravi’s paintball kinderfeestje Enschede, bij Paintball Warriors

Ravi werd in september 11 jaar. Hij zit net in groep 8 en dat houdt volgens mij in dat dit het laatste kinderfeestje is. Nou ja, hierna zal hij vast nog feestjes geven, maar het woord ‘kinder‘ mag dan niet meer worden gebruikt. Ravi houdt dan een fuif of party. Of “Er komen gewoon wat vrienden langs mam.” We zullen zien. Maar voor nu dus het laatste feestje met vriendjes. “Ravi, wat wil je doen met je kinderfeestje?” “PAINTBALLEN, mama, dat weet je toch!” “Oké, prima kind, gaan we regelen!”. Ik dook het internet op en kwam al snel uit bij Paintball Warriors op het Rutbeek in Enschede. Geen onbekende, want toen Ravi 7 jaar werd (alweer 4 jaar geleden, wat vliegt de…) gingen we lasergamen bij Lasergame Warriors op dezelfde locatie. Dus ook dit jaar strandden we weer lekker buiten in de natuur. Bij een speciaal kinderpaintball veld op een unieke en verscholen locatie in Enschede. Lees mee wat Ravi en zijn vriendjes er van vonden.

Op 22 oktober was het zover. Ravi’s kinderfeestje kinderpaintball

Zaterdag 22 oktober. Zal het droog blijven? Dat vond ik eerlijk gezegd best spannend. Je weet het namelijk nooit in de herfst in Nederland. Toch gaat kinderpaintball met een klein beetje regen ook gewoon door. Maar het bleef droog, de zon scheen en het werd zelfs warm! Om 13:45 uur hadden we 9 kinderen verzameld bij P3 op het Rutbeek. We liepen gezamenlijk naar het privé terrein van Paintball Warriors, Lasergame Warriors en Adventure Twente. De jongens mochten zich daar meteen omkleden, pak aan en helm op. Ze stuiterden naar buiten en konden met moeite hun mond dicht houden en met de billen op het bankje blijven zitten tijdens de oh zo belangrijke uitleg.

Tip: Parkeerkaartjes kunnen bij Paintball Warriors tegen gereduceerd tarief worden gekocht. Mochten er kinderen met de auto worden gebracht en gehaald dan kunnen de kinderen zich het beste voor de slagboom af laten zetten. Als je voorbij de slagboom bent moet je namelijk direct betalen. Zonde…

Kinderpaintball Paintball Warriors Enschede
Daar gaan ze!

Mogen we al?

Onze lieve begeleidster hield de uitleg dan ook kort en krachtig. De focus ligt op de veiligheid. Niet van dichtbij op iemand schieten, de helm altijd op houden op het veld, het veld uit als je geraakt bent of je kogels op zijn, etc. “Mogen we nu eindelijk?” De jongens werden verdeeld in twee teams en kregen een lintje om, een helm op en een gevuld blauw of rood kinderpaintball geweer in hun hand. Er zijn er altijd een paar bij die niet helemaal goed geluisterd hebben en meteen de trekker overhalen, gevolgd door een ” Oh sorry…” of ” Dat ging vanzelf!” Maar gelukkig heeft iedereen op het veld een pak aan en een helm op. Veiligheid boven alles! Heel fijn dat de paintball kogels super zacht zijn en niet eens altijd knappen, dat komt omdat de kinder paintball geweren heel kindvriendelijk zijn afgesteld.

Bram en ik streken neer aan de twee picknicktafels die de hele middag voor ons klaarstonden. We zagen de jongens rondrennen als een kip zonder kop en ondertussen zetten wij de zelf meegenomen cake met slagroom en bekers drinken klaar op tafel. Eén voor één kwamen de teleurgestelde warriors van het veld. Omdat ze geraakt waren of omdat hun kogels nu al op waren. Zo’n eerste ronde gaat ook razendsnel voorbij.

Maar er was er een jarig en dat moest natuurlijk ook nog gevierd worden! Tijdens het smikkelen werden de nieuwe teams samengesteld en tactieken voor de volgende ronde besproken. Na elke ronde was er een korte pauze. Op dat moment kon het andere team, dat er ook was voor een kinderfeestje, hun ronde spelen. Dat gaf de jongens de tijd om cadeautjes te geven en om wat te eten en te drinken.

Kinderpaintball Rutbeek Enschede
Even pauze…

Bunny Suit

Na een paar rondes, pakjes drinken en vele zoete en hartige snacks was het tijd om af te ronden. Maar niet voordat Bram zichzelf in een bunny suit hees en het veld indook. Als je visueel bent ingesteld kun je je voorstellen hoe dit eruit zag! Ben je dat niet, check dan deze Reels die ik maakte. Bekaf dropen de konijnenjagers het veld af. De bezwete helmen en besmeurde pakken mochten uit en na een ijsje liepen we met z’n allen, een stuk stiller dan op de heenweg, terug naar het Rutbeek.

Aan het water deelden we nog wat lekkers uit en konden de jongens even tot rust komen voordat ze weer werden opgehaald. Ik ving hier en daar wat gesprekjes op en kon hieruit opmaken dat ze het een super VETTT kinderfeestje vonden. Nog steeds best hyper werden om 16:45 uur alle jongens weer bij P3, voor de slagboom, opgehaald. Eindelijk rust…… 

Kinderpaintball Enschede
Bram was ‘t haasje

Lasergamen als kinderfeestje bij Paintball Warriors

Paintball Warriors, Lasergame Warriors en Adventure Twente hebben in Enschede op ‘Het Rutbeek’ en in Oldenzaal op ‘Het Hulsbeek’ verschillende velden waar je met een groep (jong en oud) diverse spelvormen kunt spelen. Je kunt kiezen uit paintballen en lasergamen, maar ook uit bushcraft & survival en goud & edelstenen zoeken. Ook zijn er Expeditie Robinson arrangementen. Speciaal voor kinderen van 8 t/m 15 jaar is er kinderpaintball en kinderlasergame. In verschillende spelvarianten kunnen kinderen helemaal los gaan op de speciale kindervelden. Lasergamen klinkt natuurlijk een stuk pijnlozer, maar de paintballguns die gebruikt worden bij kinderfeestjes zijn geschikt voor kinderen omdat ze minder krachtig vuren. Het doet dus geen pijn!

Boek je Kinderpaintball kinderfeestje bij Paintball Warriors. Er zijn meerdere arrangementen, ook in combinatie met Tuben op het Rutbeek.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.