Review: Waar is mijn noedelsoep?!?

Ben je op zoek naar een multicultureel voorleesboek? Lore (5 jaar) en ik hebben er een voor je. ‘Waar is mijn noedelsoep?!?’ stond al een tijd bovenaan mijn kinderboeken wishlist. En nu we ‘m hebben en hij dus echt favo is hier, kan ik natuurlijk niet anders dan het delen met jullie!

Lore’s tante – die net zo gek is op inclusieve kinderboeken – wist dat ‘Waar is mijn noedelsoep?!?’ bovenaan ons lijstje stond. Lore kreeg dit boek dus voor haar verjaardag. En de volgende vier avonden moest ik er uit voor lezen. Vond ik natuurlijk niet erg. Ook omdat ik hulp kreeg, want Lore hielp enthousiast meezoeken naar de noedelsoep door elke pagina te roepen: “Waar is mijn noooeeeedelsooooeeep?”

multicultureel kinderboek waar is mijn noedelsoep

Maar vertel eens wat over het multicultureel voorleesboek?

Het verhaal gaat over Sam-Ming, en je raadt het al; Sam-Ming is dol op noedelsoep. Zijn ouders geven hem zijn favoriete eten dan ook mee als lunch naar school. Maar als ‘ie zijn schooltas pakt, zit de noedelsoep er niet meer in. Tijdens de zoektocht naar zijn lunch ontdekt Sam-Ming wat voor heerlijke lunch zijn klasgenootjes mee hebben. Dit is erg leuk gedaan, want op deze manier maakt je kind kennis met gerechten uit verschillende culturen in Nederland. 

De illustraties uit het boek spreken ontzettend aan, mooie kleuren en leuke vormen. Maar ook de tekst leest lekker. Elk nieuw gerecht dat Sam-Ming ontdekt, wordt op dezelfde manier verteld als de andere gerechten. Dat zorgt voor herkenning bij kinderen. Dat Sam-Ming tijdens zijn zoektocht ook allerlei gevoelens heeft, is helemaal treffend.

multicultureel kinderboek waar is mijn noedelsoep

Fun to know over Waar is mijn noedelsoep?!?

Ik weet niet hoe het met jullie kinderen zit, maar mijn kind is aardig nieuwsgierig. Als we het dan hebben over noedelsoep, wil ze ook weten wat dat dan is. Extra leuk is daarom het receptje dat bij in het boek zit gesloten. Leuk om eens samen te maken! Daarmee is Lore niet alleen dol op het kinderboek, maar ook op noedelsoep!

Wat nog leuk is om te vermelden; het boek is geschreven door oud-inwoner van Twente Chee-Han Kartosen-Wong. Ze schreef over én voor haar zoontje, omdat ze geen kinderboek kon vinden waarin hij zichzelf herkende.

Voor deze review heb ik het multicultureel voorleesboek er weer even bij gepakt, want we zijn op dit moment elke avond druk aan het lezen uit Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes, de Nederlandse editie. Die van dezelfde uitgever is toevallig! Ook zeker een aanrader 🙂

Je koopt ‘Waar is mijn noedelsoep?!?‘ bij bol.com of bij je lokale boekenwinkel.

multicultureel kinderboek waar is mijn noedelsoep

Over Karen

Meer blogs van Karen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.