Buitenspeelgoed: 10 must-haves voor het voorjaar

Door

Lente betekent buiten spelen! Naast dat buiten spelen ontzettend gezond is, is het voor jezelf ook wel even fijn dat je koters wat meer buiten zijn. Leuk buitenspeelgoed waar jouw kind(eren) blij van worden dat maakt het buitenspelen nog leuker. In samenwerking met Van de Riet Speelgoed in Delden hebben we 10 musthaves voor het voorjaar op een rijtje gezet!

Buitenspeelgoed: eindelijk kan het weer!

De zonnestralen breken door en het kwik stijgt. Was je tot voor kort binnen nog flink aan het knutselen, bakken of braakballen aan het pluizen? Nu is het tijd om met de kids lekker naar buiten te gaan.

Natuurlijk kun je kiezen voor een leuke wandeling met kinderen, een speeltuin of een dagje strand, maar ook rondom huis is het nu heerlijk vertoeven met het leukste buitenspeelgoed voor het voorjaar.

 1. Trampoline
  Als je de ruimte hebt voor een trampoline dan is dit zo’n fijne aanvulling voor de kids. Ook voor kleinere tuinen zijn er best goede (rechthoekige) oplossingen. Van de Riet heeft trampolines van merken als Salta, Berg, Avyna, Exit en Game On Sport. Ze zijn verkrijgbaar vanaf €189,-. Je kunt hier ook allerlei accesores kopen, zoals nieuwe randen, netten, of trapjes.

  Van de Riet
 2. Skelter
  Van de Riet heeft een flinke voorraad Berg Skelters in de winkel staan. Ze zijn er van kleine exemplaren tot aan hele grote, vanaf €125,-
  Voorjaarsspeelgoed
 3. Zwembaden
  Hoe fijn is het als je gewoon lekker in je tuin kunt plonsen. Ben je voornemens om dit jaar een zwembad aan te schaffen, wacht dan niet tot het laatste moment. Er is een ontzettende run op zwembaden en de zwembadonderdelen. Laat je goed informeren over het soort zwembad en hoe deze te onderhouden.

  Wil je geen groot bad in huis, maar liever een klein opblaasbadje. Dan is het ook niet verkeerd om die nu alvast in huis te halen. Dat voorkomt dat je op de heetste dagen van het jaar naar de winkel moet :-).

  Bij Van de Riet kun je terecht voor zwembaden, maar ook voor advies over de baden en advies met betrekking tot het onderhoud van het bad.
  buitenspeelgoed

 4. Stoepkrijt
  Stoepkrijt is altijd leuk, ook een goede om cadeau te geven!
 5. Step (Vanaf tot prijs + Leeftijd)
  Steppen lijkt bij ons thuis soms wel het nieuwe fietsen. Veel kinderen kiezen voor een stuntstep. Leuk om mee te nemen als je een skatepark bezoekt. Maar ook ideaal om mee te nemen op vakantie, ze nemen weinig ruimte in en het is gewoon echt een handig vervoersmiddel! Stunststeps zijn verkrijgbaar vanaf €59,90 van de merken Micro, JD bug, Nijdam, Fila en Move. Naast de stuntsteps zijn er ook de gewone steps.
  voorjaars speelgoed

 6. Loopfiets
  Loopfietsjes zijn ideaal voor kinderen vanaf 1 jaar om alvast balans te leren houden. Als kinderen het een beetje door hebben dan kunnen ze ook handig zijn om wat langere afstanden mee af te leggen. Kinderen verkiezen de loopfietsjes vaak boven lopen. De Try Bike is een hele handige, het is een 3-wieler die daarna om te bouwen is in een 2-wieler. De Try Bike kost €139,90. Ik vond deze loopfietsjes van Berg heel erg gaaf!

  buitenspeelgoed
 7. Rolschaatsen en skeelers
  Een gouden ouwe: de rolschaatsen en skeelers. Massaal worden ze in het voorjaar weer onder het stof weggehaald of als cadeau gevraagd op een verjaardag. Veel soorten zijn verstelbaar, erg fijn want zo gaan ze een stuk langer mee met die groeiende kindervoetjes. Verkrijgbaar vanaf €44,99.
 8. Schommels
  Ideaal, zo’n schommel in je tuin. Het ligt een beetje aan de ruimte die je hebt wat voor soort schommel past. Heel populair zijn de nest schommels. ik vond zelf de skateboard schommel die ik bij Van de Riet zeg erg tof!
 9. Zandbakken
  Vooral de kleintjes kunnen zich vaak lang vermaken in een zandbak. Een aanwinst dus om er één in je tuin te hebben. Wat zandspeelgoed erin en spelen maar! Bij Van de Riet zijn er een heleboel verkrijgbaar, hout, plastic, klein en groter. Vanaf €19,99.
 10. Klein buitenspeelgoed
  Ben je op zoek naar klein buitenspeelgoed voor je eigen kind of om bijvoorbeeld te geven aan een jarige? Een aantal favorieten in deze categorie zijn:
  – Tuiniersetjes
  – Zandspeelgoed
  – Waterpistolen
  – Ballen
  voorjaarsspeelgoed

  voorjaarsspeelgoed

Alles op de foto’s vind je op de boven verdieping bij Van de Riet. Op de benedenverdieping kocht ik nog een paar cadeautjes voor een kinderfeestje en een make-up doos voor de kinderen. Waar ontzettend veel keuze in is. hier vind je ook allerlei spelletjes, knutselspullen, poppen, LOL. Eigenlijk alles. Ben je op zoek naar iets specifieks? Bel dan vooraf even of ze het hebben! De kans is groot dat het er is :-).

Wat zijn jouw absolute favorieten op buitenspeelgoed gebied?

Ik ben benieuw wat er bij jouw niet mag ontbreken op het gebied van buitenspeelgoed? Waar spelen jouw kinderen het liefst mee? Wat ook erg tof is, is de waterbaan die Janneke zelf in elkaar knutselde. Heerlijk voor warme dagen, je checkt hem hier VLOG: Janneke maakt een DIY Waterbaan voor haar peuter.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.