Review: Diaper Champ luieremmer

Door

Toen ik -vrij laat- in mijn zwangerschap met de babykamer aan de slag ging wist ik éé ding (dat dan weer wel :-)) zeker: er moest een luieremmer komen. Pippa had er als m baby ook één in haar kamer, de luiervriend van Pippa was alleen niet zo’n succes. Misschien dat ik de emmer iets te onzorgvuldig behandelde, het was snel duidelijk dat die luieremmer en ik niet -meant to be- waren. Na hem ongeveer 3 maanden gefrustreerd te gebruiken ging ik terug naar de winkel met het onding, hij deed gewoon niet wat het hoorde te doen. Het beleid was ‘niet tevreden, geld terug’. Zo gezegd zo gedaan. Een nieuwe emmer is er nooit meer van gekomen.

Luieremmer zonder cassette

Mocht je helemaal nieuw zijn in de wondere wereld van de luieremmer, je hebt ze in allerlei soorten en maten. Ik was op zoek naar een emmer waar je de luier in doet en waarbij de luier vervolgens afgesloten wordt. Vaak werkt dat met een systeem dat je losse cassettes kunt aanschaffen, zodat iedere luier afzonderlijk wordt afgesloten. Dat zou betekenen dat ik steeds vrij dure cassettes moest aanschaffen die niet overal verkocht worden. Ik wist dat er ook een luieremmer is waar je gewoon vuilniszakken in kunt doen. Dat leek me ideaal!

Eén van de voordelen van het bloggen (naast dat het ontzettend leuk is!) is dat je soms iets mag testen. En zo geschiedde dat ik deze emmer mocht testen. De Diaper Champ luier emmer is er in drie formaten, ik testte de Diaper Champ ‘regular’. Die zou zoals ik had bedacht precies in het gedeelte onder de commode passen. Onze commode is eigenlijk gewoon een kast waar we de middelste deur uit hebben gehaald. Voor deze kast bestelde ik een stofje voor een gordijntje. Vriendin Jolienke naaide een leuk gordijntje voor Coco. Gordijntje open, luier erin, gordijntje dicht. Ideaal! En ik hou van gordijntjes, opruimen is niet mijn beste kwaliteit (kijk maar bij de tweede foto, gordijntje open :-). Gordijntje dicht én alles netjes, love it!

Review diaperchamp

Handig joh, zo’n gordijntje 🙂

De emmer wordt trouwens geleverd met afvalzakken, op de één of ander manier heeft mijn schatje ze bij het uitpakken wél gezien maar daarna nooit meer teruggevonden. Niet getreurd want in deze Diaper Champ passen gewone vuilniszakken, die hadden we dan weer wel!

 

Ik dacht dat de eerste luiers niet zo zouden stinken…

Echt waar. Ik dacht dat de eerste luiers niet zouden stinken als je babytje nog maar zo klein is en borstvoeding krijgt. Coco heeft de eerste 5 weken bij ons op de kamer geslapen, daar stond de Diaper Champ dus ook. Het leek me lastig testen of hij echt geurloos is, omdat ik nog steeds in de veronderstelling was dat die luiers niet ruiken. Tot de emmer vol was en de vuilniszak vervangen moest worden. Oh my…deze Diaper Champ doet zijn werk uitstekend! Een wasknijpertje tijdens het open halen is geen overbodige luxe, de luiers ruik je namelijk wél.

De luier doe je in de emmer en vervolgens schuif je de handel naar de andere kant. De luier verdwijnt dan in de emmer. En de emmer wordt direct weer afgesloten.

 Review Diaper Champ

Als de emmer vol zit klap je hem supersimpel open, haal je de vuilniszak eruit en doe je er een nieuwe in (dan stinkt het wel even!). Verder hebben we hier totaal geen last van de geur van vieze luiers. Ik vind het een topper. En ook handig te bedienen voor de 4-jarige grote zus! Ik haal de emmer trouwens wel om de 2 dagen leeg. Vieze luiers die er een week in liggen vind ik niet zo’n fijn idee :-).

 Review Diaper Champ

Voor- en nadelen van de Diaper Champ

Ik heb de grootste voor- en nadelen van deze Diaper Champ even op een rijtje gezet.

Voordelen:

 • Je kunt gewoon je huis, tuin- en keuken zakken gebruiken. Ideaal!
 • Hij is makkelijk in gebruik, zodat grote broer/zus kan helpen 🙂
 • Met één hand te bedienen

Nadelen:

 • Omdat je de hendel naar de andere kant moet draaien om de luier in de emmer te laten zakken heb je wat extra ‘bovenruimte’ nodig. Eigenlijk zat er in de kast nog een extra plankje, die moest eruit.
 • Als de emmer vol is, moet ‘ie leeg. Dan sluit hij namelijk niet meer helemaal goed en dan ontsnappen de luchtjes wel

 

Een Diaper Champ winnen?

De Diaper Champ bestel je bij Bol.com voor 71,50. Wil je hem winnen? Dat kan! In april en mei mag ik een luieremmer weggeven. Wat moet je doen om kans te maken? Twee dingen:

 • Plaats hieronder een gezellig berichtje
 • Zorg dat je ingeschreven bent voor de nieuwsbrief, dat kan via de button hieronder. De winnaars worden op 1 april en 1 mei bekend gemaakt!

De winnaars voor deze winactie hebben inmiddels bericht ontvangen. Op de hoogte blijven van nieuwe winacties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via onderstaande link:

Link nieuwsbrief

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
11 Comments
 • Nicole ter Morsche
  maart 11, 2016

  Zou zeker een uitvinding zijn voor Benjamin zn kamer. Ik werk met de ouderwetse luieremmer. Jep…een emmer met een deksel….allee de helft vd tijd sluit die deksel niet….pffff. Nu heb ik geluk met een ‘ik poep 1x per zes dagen borstvoedingsbaby’ maar toch zou hij niet misstaan! Ook grote broer nika zou er blij mee zijn. Die blijft bij het verschonen op de drempel 😉 stinkluiers.

 • Carlijn
  maart 11, 2016

  Super leuke winactie! Ben eind juni uitgerekend en heb nog geen handig apparaat voor de luiers! Je hoort zoveel verschillende verhalen van iedereen…Weet nou ècht niet meer wat ik moet aanschaffen! Maar als ik jouw tip mag geloven, heb ik hier zeker wel interesse in! Dus als mijn meisje komt, kan ze lekker ongegeneerd haar gang gaan met het volpoepen van haar luiers…met de Diaper Champ durf ik ‘t wel aan!! 😉

  • Vettt.nl
   april 10, 2016

   Whoohoo, je hebt gewonnen Carlijn! Gefeliciteerd!

 • Simone
  maart 11, 2016

  Hier maak ik heel graag een kansje op! past mooi bij ons jongste ventje op de kamer, die in juli wordt verwacht.

 • Anneke
  april 11, 2016

  Dit vind ik nou een leuke maar ook praktische winactie!! Ik dacht bij Floor dat we niet zo’n emmer nodig zouden hebben…..maar wat kan zo’n simpel Hema-huis-tuin-keuken emmertje gaan stinken zeg!! ?
  Nu haar broertje op komst is, lijkt me zo’n Luier-Kampioen wel een fijne uitkomst! ? Ik doe dus graag mee!!

 • Rianne
  april 17, 2016

  Dit lijkt me wel wat! Wij hebben nu een normale luier emmer maar jeetje wat een lucht! Ik breng nu eigenlijk elke luier direct naar de Otto! Dus hier is ie zeer welkom. ✌?️

 • Chantal
  april 17, 2016

  Ik ben hier begonnen met een ‘gewone’ luieremmer. Zo’n ouderwetse emmer met een losse deksel. Wat een stinkbende! Gauw dus de deur uitgegooid. Gelukkig zit onze babykamer aan de achterkant van het huis waar we de containers hebben staan. De luiers gooide ik dus het raam uit richting de containers. Geen vreemde luchtjes meer in huis! Alleen af en toe nog een geëxplodeerde luier op de stoep :-(. Bij zoon twee werkte deze methode nog steeds perfect! Echter is nu in maart zoon nummer 3 geboren en was een uitbouw noodzakelijk. De eerste luier die ik uit het raam wierp bleef liggen op het dak van de uitbouw. Oeps! Mijn ‘werp’ methode werkt dus niet meer! Ik heb dus echt iets anders nodig.

 • Marieke
  april 17, 2016

  Jaa ik maak graag kans!
  Helemaal nu we gaan beginnen met het echte eten. Staat me nog vaag iets van bij dat het er niet beter op werd……

 • alyt
  april 18, 2016

  Ik ruik de zee, frisse wind ik knap er zo van op……
  Maar helaas waar ik van af knap is de vieze lucht van mijn dochters luieremmer.
  Deksel eraf en snel er weer op, zodat er zo min mogelijk vieze lucht ontsnapt.

  Ben echt toe aan een DiaperChamp.
  Dan trek ik een fles Champ open! Welkom aangename lucht!

 • Anneke
  mei 5, 2016

  Ik was heeeeeel nieuwsgierig wie de Diaper Champ gewonnen heeft…….of heb ik de uitslag gemist? Veel plezier vandaag op het Bengelfestijn!!

  • Vettt.nl
   mei 8, 2016

   Ik ook ?, het is er in de bengelfestijn hektiek een beetje bij ingeschoten. Komt deze week!