Fooddock Deventer: de allereerste VETTT-Vlog!

Door

Oh wat is dit vreemd. Een vlog (videoblog) maken, compleet uit mijn comfort zone. Ik liep al een hele tijd met het idee om met vlogs te gaan werken. Met video kun je gewoon ontzettend veel. En het lijkt me zo handig én leuk om jullie met behulp van videobeeld mee te nemen tijdens mijn bezoekjes. Tijdens de laatste date met de gastbloggers kwam het vloggen ook weer ter sprake, de dag erna zou ik naar Fooddock Deventer. Ik besloot om het gewoon te doen. Fuck it!

Uh nee, veel ervaring met video heb ik niet. Bij af en toe op de ‘record’ knop drukken en een vakantie filmpje in elkaar zetten houdt het eigenlijk wel op. Gelukkig heb ik wat handige en creatieve mensen om mij heen die mij een handje hebben geholpen.
 

Hoe het ging, zo’n vlog opnemen?

Hoe het ging? Tja, het is gewoon een beetje awkward om tegen je camera te praten en om jezelf in actie te zien. Daarnaast kijken er ook nog wel wat mensen als je in zo’n publieke ruimte als Fooddock bent. En mijn schatje vond het volgens mij lichtelijk irritant dat ik steeds aan het nadenken en bespreken was welke shots ik nodig zou hebben, haha! Tja, ik nam mijn vlogtaak nou eenmaal ontzettend serieus. Ik besloot schijt te hebben en het een kans te geven.
 

Fooddock Deventer Vlog

We gingen dus naar Fooddock Deventer. Fooddock is een foodhal in het Havenkwartier in Deventer.Het Havenkwartier is een toffe locatie. Het is een verzamelplek voor industrieel erfgoed, creatieve ondernemers, kunst en cultuur. Zoals het Havenkwartier zelf zegt is het synoniem aan experiment, pionieren en ruimte voor ideeën. En die creatieve vibe voel je er ook!

Een foodhal ken je misschien uit steden als Amsterdam, Rotterdam, Barcelona of New York maar nu dus ook in Deventer. Okay, het is én blijft Overijssel dus het is iets anders én een stuk kleiner. Maar het is wel ontzettend gaaf. Fooddock bevindt in een oude Silo in het Havenkwartier.

Ondernemers ‘huren’ hier een ruimte en verkopen hun eten. Zo aten wij Sushi bij Meneer Temake, at Pippa een frozen yoghurt van Amy’s, testte ik de Rendang van Patt&Nu en ik at kip van De Geflipte Kip. En het was heerlijk! Meneer Temaki was wel echt mijn favoriet.

 

Fooddock Kidproof?

Wij bezochten Fooddock Deventer met 2 vrienden en we namen Pippa (4) en Coco (0) ook mee. Er wordt niet specifiek aandacht aan kinderen geschonken, er is wel een verschoontafel en er schijnt een kinderstoel te zijn (ik heb hem niet gezien maar ook niet nodig gehad). Maar zaken als een kinderhoek of kleurplaten ben ik niet tegen gekomen. Voor ons was dat prima, we hadden zelf wat stiften en een tekenboek mee. Pippa speelde daar vooral met andere kinderen die er rondliepen en Coco lag heerlijk te slapen. Achterin de ruimte van Fooddock zijn zitplekken die wat ruimer opgezet zijn. Hier waren kinderen lekker aan het rondrennen en spelen. Als je met kids gaat dan is dat denk ik de beste  plek om neer te strijken.

Fooddock is niet heel erg groot, toen wij er waren was het heerlijk rustig. Er worden ook speciale activiteiten georganiseerd, zoals met pasen (zie onderaan deze blog). Ik verwacht dat het dan een stuk drukker is. Dan is het met kinderen waarschijnlijk ook een stuk minder relaxed. Een ander minpuntje is dat je bij thuiskomst nog een tijdje kunt nagenieten. De etenslucht gaat in je kleding zitten, de afzuiging is gewoon niet top! De garderobe is ‘open’ dus je jas kun je ook een tijdje buiten hangen na je bezoekje.

Nieuwsgierig geworden? Check hieronder de vlog over onze ervaring met Fooddock Deventer. En laat vooral weten wat je ervan vindt :-).
 

Meer weten?

Op de website van Fooddock Deventer vind je meer informatie over deze toffe locatie. Er worden ook regelmatig speciale activiteiten (soms ook voor kinderen) georganiseerd, zoals ook met Pasen. Voor meer informatie: Fooddock Deventer.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
3 Comments
 • Jolienke
  maart 13, 2016

  Dikke yay! Yay voor de vlog en yay om er vaker naar toe te gaan!
  X

 • Mariska van der Meer
  maart 14, 2016

  Vettt cool, Yvette! Heel knap. Heb er ook al eens over nagedacht, maar hik dan vooral tegen het technische gedeelte aan.

  • Vettt.nl
   maart 16, 2016

   Gewoon doen, fuck it :-)! De Imovie app schijnt ook goed te werken. Ik heb de bewerking op de mac gedaan met Imovie. Goed te doen!