Weekendtips: 11 t/m 13 maart

Door

Het was even speuren, heel veel leuke dingen voor het weekend kon ik maar moeilijk vinden. Maar gelukkig hoeft er niet altijd iets georganiseerd te worden om een leuke tijd te hebben! Het zou de komende tijd prachtig weer blijven, ideaal dus om er even lekker op uit te trekken en de eerste lammetjes te spotten.  Onderaan de tips vind je daarom een aantal blogs die we eerder schreven over plekken waar je leuk en mooi kunt wandelen. En wat ook superleuk is, is om een dierentuin te bezoeken. Bijvoorbeeld die in Nordhorn, Rheine of de grotere dierentuin in Osnabruck.

Dierentuin Rheine

Dierentuin Rheine

 

11 t/m 13 maart: Landelijke Sterrenkijkdagen

De landelijke sterrenkijkdagen 2016 gaan dit weekend plaatsvinden. Zoals gebruikelijk is weer gekozen voor het laatste weekend in het voorjaar waarin het én nog wintertijd is én de maan rond het eerste kwartier is. Op de website van de landelijke sterrenkijkdagen vind je een overzicht van alle geplande activiteiten door het hele land. In Twente vinden er activiteiten plaats in Buurse, Enschede en Lattrop.

Buurse: Qua info vond ik alleen de info op de site van de Sterrenkijkdagen, je moet even naar de plattegrond scrollen en dan naar  Overijssel: Sterrenwacht Buurse
Enschede: Sterrenkijkdagen bij de Twentse Welle
Lattrop: Cosmos Sterrenwacht

 

Sterrenwacht

Cosmos Sterrenwacht

 

12 maart: Open dag bij Politie (Enschede)

Hoe gaaf is dat? Op je gemak rondkijken op het bureau in Enschede? Zaterdag aanstaande kan het! Van 09.00 tot 12.00 is het mogelijk om een gedeelte van het gerenoveerde politiebureau te bekijken! Meer info: Open dag Politie Twente

12 maart: Kindervoorstelling Alludens (Prismare, Enschede)

Voor het fijne prijsje van 3 Euro kun je bij deze leuke kindervoorstelling op Het Roombeek in Enschede zijn! De voorstelling is voor kids van 4 t/m 10 jaar.

In het museum wordt een tentoonstelling gehouden van de beroemde schilder Pieter Pigasso. Hij heeft de dieren uit de dierentuin geschilderd. De directrice van het museum heeft bedacht dat de kinderen uit de stad ook een schilderij moeten laten zien. Zo wordt het een tentoonstelling van verschillende schilderijen. ’s Nachts wordt er ingebroken in het museum. Niet de beroemde schilderijen van Pieter Picasso worden gestolen maar het schilderij van Karin. Iedereen vraagt zich af waarom juist haar schilderij? Meer info: Prismare

 

13 maart: Raketten bouwen bij Cosmos Sterrenwacht (Lattrop)

Iedere zondag kun je bij Cosmos Sterrenwacht raketten bouwen. Je neemt je eigen plastic fles mee en daarmee ga je aan de slag om een eigen rakket te bouwen, hoe tof! Kijk voor meer informatie op de website: Cosmos Sterrenwacht.

16 maart: Lammetjes aaien bij Hof Espelo (verschoven naar 23 maart!)

Niet in het weekend, maar het is er wel een om in de agenda te zetten: lammetjes aaien op woensdag 16 maart. Ieder jaar kun je bij het leuke Hof Espelo in Enschede lammetjes aaien. Vorig jaar was ik erbij en schreef ik er een blogpost over. Een superleuke activiteit met kinderen in Enschede en na het aaien kunnen de kids nog heerlijk uitrazen in het klimbos. Let op! Deze activiteit is ivm de kou verschoven naar 23 maart: Meer info.

Wandelen in Twente

Het beloofd supermooi weer te worden. Ideaal om gewoon lekker naar buiten te gaan en wat frisse lucht + een wijntje/biertje te nuttigen. Ik hou vooral van de combinatie van wandelen en een drankje kunnen nuttigen. Check hier Vettt’s blogposts over de leukste plekken:

Buursermeer

Boaz bij het Buursermeertje

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Heleen
  maart 9, 2016

  Hee hoi!
  Het lammetjes aaien is een week verplaatst. Ze hopen dat het dan wat warmer is geloof ik…

  • Vettt.nl
   maart 9, 2016

   Heb het net aangepast, thanks voor het doorgeven!